Понад 20 тонн пасок випече до свят Чернівецький хлібокомбінат. Здобу продаватимуть не лише в усіх районах нашої області, а й в Івано-Франківській та Хмельницькій областях.
Нині працівники підприємства працюють практично без вихідних – якщо зазвичай за добу пекарі виготовляють 60 тонн випічки, то на свята – понад 100 тонн щодня. На Великдень є попит не лише на паски – зростає продаж хліба, тортів, тістечок, калачів.
– Ціни на хлібобулочні вироби ми не підвищували, – розповів директор хлібокомбінату Віталій САМСОНЕНКО. – Хоча з квітня значно подорожчав газ, зросла мінімальна зарплата. Найдешевший 200-грамовий кекс "Дніпровський" із родзинками у мережі магазинів хлібокомбінату коштує 4,25 гривні, 500-грамова паска "Святкова" – 11,5 гривні, а найбільший
700-грамовий кекс із родзинками – 13,25 гривні.
Виготовлятиме підприємство великодню випічку і після свята – адже на Провідну неділю буковинці також купують здобу.
– Ми використовуємо лише натуральні продукти: борошно, яйця, цукор, масло, молоко, родзинки, курагу, – каже начальник цеху Світлана ФИШКО. – В області нині понад 10 виробників пасок. Тому споживачам раджу уважно читати склад продукції перед купівлею – якісна та корисна для здоров’я випічка не містить покращувачів, консервантів та інших штучних добавок. Усі наші пасхальні вироби – ручної роботи. Скажімо, цього року почали виробляти нову продукцію – паски "Святкові" з родзинками, курагою і цукатами. Зверху вони прикрашені кольоровими квітами з мастики.
Порівняно з минулим роком, обсяг виробництва великодньої випічки на підприємстві зросте приблизно на 10 відсотків. Найбільшого попиту зажили паски вагою 300-грамів, які кладуть до великодніх кошиків. На хлібокомбінаті зазначають, що дедалі більше споживачів у районах, які раніше випікали паски вдома, тепер купують їх.
Надія МАКУШИНСЬКА
22-04-2011, 16:51
0
2 341