RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Представники ініціативної групи "Захистимо Чернівці" 10 березня на зборах висловили думку з приводу роботи обранців у раді за останні місяці. На збори запросили і депутатів. Прийшли послухати виборців лише семеро з них: Василь Дутчак, Володимир Кедь, Валерій Чинуш, Володимир Бешлей, Ірина Зрибнєва, Микола Клим та Віталій Червінський.

– Ми були присутні на двох засіданнях міської ради і мали можливість бачити, як вона "плідно" працює, – каже голова міської громадської організації "Гільфе" Отілія ГУЛІКА. – 24 лютого засідання сесії закрили на перерву. Потім скликали якесь засідання третього березня, про яке нас ніхто не попередив. Ви слуги народу і повинні працювати на людей, а ви працюєте на себе.

– Олексій Редько вважає, що Чернівці мають вийти з Асоціації міст. Ви запитали чернівчан, чи хочуть вони вийти з цієї асоціації? – продовжує Отілія Гуліка. – Чи ви одноосібно будете вирішувати те, що кожен хоче? Чому така неповага до виборців?

– Хочу виступити, бо у міській раді ви мене не хотіли чути, – заявив представник обласної спілки чорнобильців Манолій ЖЕЛЄЗНИЙ. – Коли ми голосували на виборах за вас, жоден не давав обіцянку, що буде боротися з мером. Усі казали: вирішуватимемо проблеми громади, ремонтуватимемо дороги. Тоді чому спільно з мером цього не робити?

– Перепрошую, не перебивайте, – зауважив пан Манолій на репліку від депутатів. – Ви не у міській раді, а на зборах громади. Ми – за компроміс. Ви чотири місяці не працюєте.

– Калинівський ринок пропрацював 20 років, – висловилася Галина КОХАНЮК, підприємець Калинівського ринку. – Чому ви раніше мовчали і все було добре? Чому нині ніхто з вас не думає, де люди будуть працювати? Чому ви не приватизуєте "Кварц", який стоїть вже 20 років? Потрібні Калинівський ринок і аеропорт, бо депутатам, мабуть, нікуди вкладати гроші. Хлопці, та візьміть тоді кулемет, розстріляйте всіх і будете владарювати!

Не погодився з колегою підприємець Калинки Василь ПРОДАН: "Ви розповідаєте, як добре на Калинівському ринку. Там зовсім не добре. Поясніть, чому контейнер на Калинівському ринку коштує 50 тисяч доларів, а своїм рішенням Іван Ринжук продає його за 10 тисяч гривень? Неодноразово звертався до Миколи Трохимовича. Його відповідь постійно така: "Я розберуся, я такого не знаю". Усі у місті знають, а він не знає. Ті гроші, які мали би йти до міського бюджету, осідають у кишені".

Голова ради ринків міста Володимир ХОТИНЬ зазначив: "Відчувається, що немає врівноваженої спокійної сили, яка може вирішити відносини між міським головою та депутатами. Іти один проти одного – результату не буде. Треба шукати компроміс. Закликаю до компромісу, бо підприємці і за мера, і за вас".

– Хочеться, щоби ви знайшли у собі мудрість, толерантність та відкинули партійні речі, – каже хореограф Володимир ХОМИЦЬКИЙ. – Не хочу, щоби мені було соромно перед знайомими у всьому світі, які знають, що відбувається у Чернівцях. Хотів би, щоби та культура ренесансу, відтворена в архітектурі міста, перейшла до ренесансу високої політичної культури.
Ольга ГНІДАН

думки депутатів

Володимир КЕДЬ:
"Хочемо дізнатися, куди йдуть гроші за ті контейнери, які на вторинному ринку коштують 30 тисяч доларів, а до бюджету міста надходить 10 тисяч гривень. Ніхто не перевіряє підприємців, а адміністрацію, щоб надходження йшли у бюджет. А ці надходження – це дороги, лікарні, зарплати лікарів та вчителів".

Валерій ЧИНУШ:
"Я та моя родина також є виборцями міського голови. Але я і депутат свого округу. Мені приємно, що чернівецька спільнота відстежує, як депутати і міський голова спілкуються з приводу регламенту. Але мені незрозуміло, чому виборці не спілкуються на теми, у кого каналізації немає, чому вода подорожчала, чому квартплата зросла. Це мене теж турбує, як і всіх".

Василь ДУТЧАК:
"Був ініціатором створення комісії з вивчення роботи аеропорту, бо з міського бюджету виділили значну суму коштів. У результаті є прецеденти, коли вантажні літаки заїжджають за смугу..."

Мер Федорук: "Висувати умови, що я буду повзати, – марно"

Міський голова Чернівців Микола Федорук помічає, що депутати у міській раді відпрацьовують певний сценарій. Проте хто і де пише цей сценарій, мер не говорить. "Хто це робить, кому це потрібно? Проведіть журналістське розслідування", – порадив він на прес-конференції 13 березня.

– Ніхто до мене жодних вимог не висував, – запевняє мер. – Одна була вимога – поставити секретаря міської ради. Інших вимог особисто до мене не було. Я просто бачу, як діє якийсь розроблений сценарій. Ви ж самі бачите, як тільки виникає якась нештатна ситуація, люди (депутати міської ради, – авт.) одразу розгублені. Одразу хапаються за телефони, бо не знають, що робити.

Також Микола Федорук не виключає, що проти нього можуть порушити кримінальну справу за надуманими фактами.

– Це одна з форм усунення незалежного міського голови, – прокоментував Микола Федорук. – Довести ситуацію до абсурду, призначити нові вибори. За цей час відкрити кримінальну справу за будь-яким надуманим приводом. Це було, до речі, у Львові. Потім через три роки все закрили, сказали, що він був абсолютно правий. А там уже працює зовсім інший мер. Я не виключаю і цього сценарію. Я тверезо все оцінюю.
Щодо конфлікту з депутатами мер запевняє, що готовий до будь-кого компромісу, крім компромісу із законом, але безапеляційно додає: "Зі мною можна домовитися, але висувати умови, що я буду повзати чи ще щось робити, – марно".

– Це не конфлікт Федорука і депутатів. Це конфлікт міського голови як інституції і ради. Було ухвалено з порушенням законодавства регламент і положення про постійні комісії. Суть у тому, що міський голова позбавляється будь-яких прав", – пояснює своє бачення М. Федорук. За його словами, можливі три варіанти вирішення конфлікту: розпочати все з чистого аркуша, другий варіант – недовіра меру і нові вибори, третій – перевибори й мера, і ради. (М. Карасьова)
18-03-2011, 18:00
Коментарів 0 Переглядів 2 392

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.