Буковинська начинка та львівські сирники: які страви подавали Стармеру, Макрону, Туску і Мерцу

Новини Чернівців
1 228
1
Буковинська начинка та львівські сирники: які страви подавали Стармеру, Макрону, Туску і Мерцу


Ресторатор і дослідник української кухні Євген Клопотенко презентував меню, яке він розробив для іноземних високопосадовців, що приїжджають до Києва потягами Укрзалізниці.

Про це кухар розповів у соцмережах, передає "Еспресо.Захід".



10 травня до столиці залізницею прибули президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністри Польщі та Великої Британії Дональд Туск і Кір Стармер, а також канцлер Німеччини Фрідріх Мерц.

Так, Макрон скуштував борщ і качану кашу, Стармер замовив сирники, Туск — галушки, а Мерц — львівський сирник.





"Українська кухня знову працює на дипломатичному рівні. Бо це важливий елемент як дипломатії, так і промоції. Якщо після візиту переговори підуть краще — ми ні до чого. Це все смак", — написав Клопотенко.

Нагадаємо, четверо лідерів зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським і на Майдані Незалежності вшанували пам’ять загиблих українських військових. Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Фрідріх Мерц, Дональд Туск і Кір Стармер також "провели продуктивну телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом щодо мирних зусиль".



Читайте також: "Яка ж то смакота!": господині із Кіцманщини розповіли унікальні рецепти народних страв

Згідно із одним із рецептів, для буковинської начинки потрібно 10 яєць, молоко, кефір, цукор, борошно, олія і навіть трохи горілки.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

1 коментарій

Нумо готувати, фест смачна начинка 11 травня 2025 16:28
Беремо 1 кіло (можна 0.9кг) манки змішуємо зі стаканом муки (0.25) тим часом смажимо на пательні окремо порізані дрібним кубиком 3 великі цибулини в оліі (0.150-0.200 мл) до золотавого (бурштинового) кольору, ще гарячою цибулю перевертаємо до манки з борошном та вимішуємо ложкою щоб не було грудочок.
Окремо збиваємо 3 яйця зі стаканом цукру (0.250 мл), окремо наливаємо 1 літр кефіру або ряжанки та столову ложку соди.
Ще розводимо 25 грам дріжджів живих в 2 столових ложках теплоі води.
Включаємо духовку щоб розігрівалась, тим часом щедро змащуємо гусятницю свиним смальцем десь 3 ложки.
Беремось змішувати нашу начинку:
Суміш манки муки та цибулі розбавляємо збитими з цукром яйцями та кефіром(ряжанкою) з содою,перемішавши все гарненько добавляємо розведені дріжджі в теплій воді,ще раз ложкою знизу вверх мішаємо і виливаємо в гусятницю або велику товстостінну кастрюлю ( не емальовану) змащену смальцем обов'язково накриваємо кришкою і в розігріту до 180 градусів духовку, через 10 хвилин доводимо до 200 градусів, печемо 1 годину, потім знижуємо до 170 градусів печемо хвилин 20.
Виключаємо духовку і даємо стабілізуватись начинці ще хвилин 30.
Розстеляємо вишитий рушничок на нього кладемо саму файну тарілку з фаянсу або порцеляни нарізаємо свіжу начинку та насолоджуємось.
Можете приготувати до дня Вишиванки ( 15 травня) або в любий вільний від роботи час.
То є справжня прикарпатська начинка.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують