RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Буковинець Іван Герецун братиме участь в "Іграх воїнів", які відбудуться в США.

Зараз він разом з українською збірною тренується у Великій Британії, йдеться у публікації "МБ".



Іван перебуває в англійському місті Брайтон, але вдалося поспілкуватися з ним телефоном. Після масажу він готувався до наступних тренувань.

"До обіду була легка атлетика, після обіду – кульова стрільба з рушниці. Я отримав категорію "абсолютного чемпіона". Її присуджують двом учасникам з кожної команди, яка братиме участь у міжнародних спортивних змаганнях Warrior Games ("Ігри воїнів") у США. Я щасливий, що теж отримав її. Це означає, що зможу брати участь у всіх індивідуальних видах спорту: легка атлетика, штовхання ядра, веслування на тренажері, плавання, велоспорт, паверліфтинг, стрільба з лука, кульова стрільба з рушниці. Тому багато тренуюся, щоби гідно виступити", – каже Іван.


Вітався з міністром оборони

Збірна України їхала автобусами до Польщі.

"Сюди за нами прилетів літак королівських Військово-повітряних сил Великої Британії. Він розрахований на 300 людей, а нас було всього 60. Є багато хлопців з передової, на інвалідних візках. З нами також поїхали дружини та діти двох учасників збірної, які загинули на війні, захищаючи Україну. Ми вирішили, що вони теж члени нашої команди. Екіпаж літака та стюардеси були дуже привітними. Пригостили нас ланчем, дітям подарували іграшки, а одному хлопчикові навіть дозволили посидіти в кабіні пілота за штурвалом. Нас привезли у реабілітаційний центр для військових ветеранів курортного міста Брайтон. Тут ми проходимо реабілітацію та водночас готуємося до змагань. В Україні через війну ми не мали змоги провести повноцінні спортивні тренування. А тут нам створили прекрасні умови. Усі витрати взяли на себе міжнародні партнери. Відгукуються на всі наші потреби, допомагають з одягом, спортивним інвентарем, відповідним харчуванням. Якщо нам щось потрібно, то наступного дня вже воно є", – розповів Іван.

За словами буковинця, їх зустрічали, наче дорогих гостей.



"Для української збірної організували зустріч на високому рівні, де було багато відомих осіб. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес привітався зі мною за руку і запросив нашу збірну погостювати в нього. Було дуже круто", – запевнив Іван.

"Ми налаштовані перемагати"


Українська збірна тренується за індивідуальними та командними видами спорту на трьох стадіонах.

"Я вражений, що тут навіть у селах, типу наших Мамаївців, є сучасні стадіони зі штучним покриттям, де можуть тренуватися люди з обмеженими можливостями. Так що за п’ять тижнів зможемо добре підготуватися. 16 серпня вилітаємо на змагання, літак знову нададуть Військово-повітряні сили Великої Британії. Цьогоріч "Ігри воїнів" відбуватимуться в Орландо (штат Флорида, США) з 16 до 29 серпня. Вперше участь у них візьмуть українські ветерани та військовослужбовці, які отримали поранення, контузії, травми та захворювання під час воєнних дій. Ми налаштовані перемагати. Хоча головне не медалі, а можливість розповісти всьому світові, що в нас відбувається, подякувати країнам-партнерам за допомогу і попросити надати більше сучасної зброї", – зізнався Іван.

Буковинець уже брав участь у міжнародних змаганнях "Ігри нескорених" у параолімпійському стилі серед ветеранів бойових дій, які відбулися у Нідерландах. Виборов срібну медаль зі стрибків у довжину.

Іван Герецун із села Іспас на Вижниччині пішов добровольцем на війну в квітні 2014 року, був поранений, переніс кілька операцій, але зумів повернутися до активного життя.

"Я воював на Луганщині у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Під час ворожих обстрілів отримав численні осколкові поранення. Мене доправили гелікоптером до Харкова, де прооперували – витягнули деякі осколки. Повторну операцію провели в Києві", – пригадує чоловік.

Повернутися до активного життя йому допоміг спорт.

"Я ще з дитинства бігав і стрибав, грав у сільській футбольній команді. Вирішив взяти участь у національних "Іграх нескорених", які відбулися в Києві. Ці спортивні змагання проводять серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення і травми в зоні бойових дій. Я був єдиним представником від Чернівецької області. З 218 учасників національних ігор обрали 20 найкращих, які увійшли до складу збірної України. Коли я побачив у списку своє прізвище, то радості не було меж, емоції просто зашкалювали. Це була мета, до якої я йшов усе своє життя. Моя дорога була нелегкою, але я пройшов нею з гідністю, не зламався. Мріяв піднятися на п’єдестал перемоги, щоби наді мною майорів синьо-жовтий прапор і лунав гімн. Адже я за це воював. І моя мрія збулася…", - каже Іван.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Надія Будна
1-08-2022, 21:22
Коментарів 0 Переглядів 4 996

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!