RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


З першого лютого 2022 року чернівчан очікує, окрім підвищення тарифів на комуналку, ще й підвищення ціни на проїзд у міських маршрутках. Окрім того, зростуть ціни й на пластикові пакети, продаж яких віднедавна обмежили в українських магазинах.

Що ще очікує на буковинців у останньому місяці зими 2022 року, йдеться у публікації molbuk.ua



Скасують режим спецперевезень

У разі ухвалення рішення Чернівецькою міськрадою, в місті можуть скасувати режим спеціальних перевезень, який діє з березня 2020-го року, коли розпочалась пандемія коронавірусу.



"Коли маршрутки їхали у режимі спецперевезень, їхній графік руху був запроваджений до 21.00. Потім, коли ситуація трохи покращилася, перевізників просили відновити рух до 23.30, але вони, звісно цього не зробили. Тому зараз маршрутки у Чернівцях не їздять пізно ввечері. Але коли перейдуть на загальний режим перевезень, тоді графік руху продовжать", - повідомив заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль.

Водночас, за словами посадовця, режим загальних перевезень не змінить ситуацію з пільговиками. Повну вартість проїзду доведеться платити і школярам.

"Пільговики будуть їздити на 15-ти пільгових маршрутах, але залишиться норма 30% від сидячих місць. Щоби запровадити пільгу для дітей, нам потрібно розробити механізм компенсації перевізникам. Наразі такого механізму нема, він передбачений у електронному квитку. Програма запровадження електронного квитка була запроваджена минулого року, зараз починаємо її реалізацію. І тоді зможемо ввести пільгу для школярів та контролювати відшкодування", – додав заступник мера Чернівців.

Подорожчання проїзду в маршрутках

З першого лютого вартість проїзду в чернівецьких маршрутках подорожчає з 7 до 9 гривень за поїздку.

Відповідне рішення прийняли більшістю голосів членів виконкому на черговому засіданні комітету 11 січня.



Водночас виконком відхилив пропозицію члена комітету Сергія Андрущака щодо встановлення пільгового тарифу (безкоштовно) на проїзд у маршрутках для учасників бойових дій а школярів і учнів ПТУ. Натомість під час повторного розгляду рішення про підвищення тарифу члени виконкому проголосували за протокольне рішення щодо вивчення питання встановлення тарифу для учнів ПТУ та шкіл у розмірі 4 грн або безкоштовно та безкоштовного перевезення учасників бойових дій без компенсацій перевізникам.

Востаннє у Чернівцях вартість проїзду в маршрутках піднімали навесні 2020 року. Тоді виконком встановив тимчасовий тариф на проїзд у маршрутках у розмірі 7 грн за поїздку, обгрунтувавши це карантинними обмеженнями через пандемію коронавірусу. До того часу вартість
проїзду в маршрутках міста становила 5 грн.

У Чернівцях міські пасажирські автобуси курсують за 43-х маршрутах, більшість з них обслуговують приватні перевізники.

"Дистанційка" в ЧНУ

З 1 лютого Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича переходить на дистанційну форму навчання через загострення ситуації з коронавірусом.



Заняття будуть проводитися з 1 лютого дистанційно за новим розкладом навчального семестру.

Окрім того, 7 лютого завершується двотижневий режим дистанційного навчання у всіх школах Чернівецької області. Чи продовжуватимуть "дистанційку" в школах надалі – наразі не відомо.

Нові тарифи за "комуналку"

У лютому чернівчани отримають платіжки з новими тарифами – суми будуть значно вищими.

Центральне опалення, хоч і не подорожчало цього опалювального сезону, але в зимові місяці це основна складова платіжок. Поки що за старими цінами рахують і газ.

Не змінилася з нового року ціна на електрику для побутових споживачів.

А ось нові ціни – з першого січня на водопостачання та доставку газу.

Платіжки з новими тарифами надійдуть до 15 лютого, надавачі послуг просять сплачувати комуналку до 25 числа кожного місяця.

Які тарифи у нових платіжках

Електрика – 1,44 грн (до 250 кВт), 1,68 грн Квт

Центральне опалення – 1 200 грн/Гкал

Газ – 7,99 грн за куб

Доставка газу – 2,39 грн за куб (тариф зріс з 1 січня)

Водопостачання – 27,91 грн за куб (тариф зріс із січня).

Платні поліетиленові пакети

З 1 лютого за поліетиленові пакети доведеться платити. Їхня вартість становитиме 2 грн (без ручок та з бічними складками), 2,5 грн (з ручками та без бічних складок) і 3 грн (з ручками та бічними складками).



Але це не стосується біорозкладних пластикових пакетів, а також надтонких пакетів, що призначені для пакування свіжої риби та м’яса, сипучих продуктів та льоду, для яких пакет – це первинна упаковка. Їх планують заборонити після 2023 року.

За розповсюдження пластикових пакетів передбачено штраф від 8,5 тис. до 17 тис. грн, у разі повторного правопорушення – до 34 тис. грн.

Підготовка до ЗНО

Реєстрація для участі у ЗНО-2022 розпочнеться 1 лютого та триватиме до 9 березня 2022 року. Перше тестування заплановане на 23 травня, останнє – на 17 червня.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
31-01-2022, 19:51
Коментарів 0 Переглядів 9 551


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги