RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто і за скільки в Чернівцях купує землю: у мерії успішно провели земельний аукціон

У мерії Чернівців з молотка продали три ділянки на загальну суму майже п’ять мільйонів гривень.

Хто придбав землю на аукціонних торгах, скільки за неї вдалося виторгувати, і під які об’єкти ці ділянки використовуватимуть нові власники, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



"Земельний" аукціон відбувся 18 травня. Як повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, місту вдалося продати три земельні ділянки на загальну суму майже 5 млн. грн.

Зокрема, земельну ділянку на вулиці Таманській площею 0,04 га зі стартовою ціною лоту 165 тис. грн, продали за 512 тис. грн. Ще одну ділянку на цій же вулиці площею 0,04 га, стартова ціна якої була 161 тис. грн, продали за 613 тис. грн.

Найдорожчим лотом виявилась земельна ділянка площею 0,15 га на вулиці Хотинській, 54-Д. Її вартість стартувала з 902 тис. грн. Натомість вона пішла з молотка за 3,8 млн. грн.

"Раніше всі знали, хто переможе, ще до торгів"

Директор департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Андрій Тимофійчук ці торги називає успішними, попри те, що продані ділянки землі не є найбільш привабливими у Чернівцях.

"У понеділок, 24 травня, я вже підписав акти прийому-передачі. Вони підписуються тільки після оплати всіх коштів, – каже посадовець. – Наразі всі виручені з аукціону кошти вже на рахунку міськради. Ніхто не оскаржує результати аукціону, тож торги успішно завершені".

"Не сказав би, що ці земельні ділянки є дуже привабливими. Але через зміну процедури проведення підготовки до торгів, нам вдалося, напевно, змінити сам результат, – каже А. Тимофійчук. – Перші дві земельні ділянки – на вулиці Таманській у Садгорі. У масиві сформований детальний план забудови території. Ці дві ділянки – по чотири "сотки". Власне кажучи, люди зацікавлені. Під час аукціону за цими ділянками було більше 50-ти кроків. І це доволі хороший результат: у загальному за них місто заробило 1,1 млн. грн за вісім соток. Ця земля використовуватиметься для індивідуального житлового будівництва".

Третя земельна ділянка, яку вдалося продати на торгах – це вулиця Хотинська.

"Це трикутна земельна ділянка, яка розташована вздовж першої лінії вулиці, – каже директор департаменту. – 15 соток вдалося продати за майже 4 мільйони гривень. Під час торгів було 65 кроків. Це також доволі успішний показник, бо за останніх чотири-п’ять років у Чернівцях не було такого. Проаналізувавши результати аукціону, ми дійшли висновку, що в середньому підйом по всіх трьох земельних ділянках становив 400% від початкової вартості".

За словами посадовця, причиною такого успішного проведення аукціону є певна зміна правил цих торгів.

"Ми просто змогли провести формат подачі заяв після консультацій з ліцитатором, змінити хід отримання заяв, а також дещо обмежили доступ до отримання інформації потенційно зацікавленими особами, – продовжує Тимофійчук. – У нас була проблематика – раніше торги складалися з одного-двох кроків, все це було формалізовано. Ще до проведення торгів усі все розуміли, хто і як має виграти. Зараз ми змінили підхід до цього".

Під що використають продану землю

Дві ділянки на вулиці Таманській використають під індивідуальне житлове будівництво.

"Там минулими роками розробили детальний план. Це будуть індивідуальні житлові будинки, не перша лінія", – каже посадовець.

А на проданій землі на вулиці Хотинській планують збудувати комерційний об’єкт.

"Тут земля – комерційного призначення для будівництва об’єктів торгового призначення. Можна побудувати магазин або інші дозволені об’єкти комерційного призначення. Але не житло", – додав Андрій Тимофійчук.

Посадовець додав, що переможець торгів з реалізації земельної ділянки на Хотинській – чернівчанин, він займається комерційною діяльністю та володіє не одним об’єктом нерухомого майна у нашому місті.

Коли наступні торги

Фахівці земельного департаменту продовжують формувати нові лоти із земельними ділянками в місті. За словами Андрія Тимофійчука, на наступних торгах планується продаж значно привабливіших земель.

"Ми розпочали цю роботу з березня цього року, – каже посадовець. – Процедурно ці ділянки мають пройти три сесії міськради. Тому, найкращі лоти для торгів, де очікується велика зацікавленість та ще більша кількість учасників, підуть на аукціон приблизно у серпні-вересні цього року".

Посадовець додав, що на наступних торгах очікується продаж земель під багатоквартирні будинки та ділянок комерційного призначення.

"Ми спілкуємося із потенційними інвесторами, які раніше брали участь у торгах, які регулярно шукають нерухоме майно, і помітили, що вони достатньо зацікавлені у проведенні таких аукціонів", – сказав Андрій Тимофійчук.

Окрім того, земельні торги відбудуться 4 червня.

"Раніше їх вже намагалися продати на аукціонах. Можливо, після зміни нашого підходу до проведення торгів нам вдасться їх успішно реалізувати, піднявши ціну", – сказав посадовець.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
29-05-2021, 21:55
Коментарів 0 Переглядів 2 714

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.