RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дебати кандидатів у мери Чернівців: де дивитися і коли

Сьогодні, в останній день, коли в Чернівцях дозволена передвиборча агітація, відбудуться телевізійні дебати між двома кандидатами на посаду міського голови Чернівців – представником партії "Єдина альтернатива" Романом Клічуком та кандидатом від "Команди Михайлішина" Віталієм Михайлішиним.

Хто візьме участь у дебатах



Участь у дебатах візьмуть кандидати, які, за результатами першого туру виборів, потрапили до другого туру виборів міського голови Чернівців. Це – Віталій Михайлішин та Роман Клічук.

Віталій Михайлішин тричі балотувався до парламенту та двічі — в мери, втім жодного разу не переміг. Був депутатом від "Партії Регіонів", є чинним депутатом міської ради та очолює фракцію "Рідне місто". На місцевих виборах представляє партію "Команда Михайлішина".

Роман Клічук – приватний підприємець. Володіє фірмою "Рома", яка займається оптовою торгівлею алкоголю та продуктів харчування, та компанією "Гойра груп", що об’єднує декілька ресторанів міста. Був депутатом обласної ради та членом виконкому міста. Його висунула партія "Єдина Альтернатива".

Коли і де дивитися теледебати

Як повідомляє телеканал Суспільне Буковина, пряма трансляція теледебатів розпочнеться сьогодні, 27 листопада о 19.20. Ефір транслюватимуть на платформі телеканалу в YouTube та на сторінці телеканалу у Facebook. Слухати пряму трансляцію можна буде також у ефірі UA: Українського радіо Буковина на частоті 91,8 FM.

Окрім того, пряма трансляція здійснюватиметься на сайті molbuk.ua



Як проходитимуть дебати Михайлішина і Клічука

Як повідомляється на сайті "Суспільного", програма складатиметься із таких таких блоків:

- жеребкування (1 хвилина);

- вступне слово кандидатів (по 3 хвилини);

- 2 питання від ведучої (2 хвилини на відповідь по кожному питанню);

- обговорення топ-проблем міста (3 хвилини на відповідь);

- 3 перехресні запитання від кандидата до кандидата (30 секунд на запитання та 2 хвилини на відповідь по кожному питанню);

- заключні промови кандидатів (по 1 хвилині).

У випадку, якщо кандидат образив іншого кандидата, його команду чи окремого її представника, опонент матиме право на репліку-відповідь.

Таким чином, учасники матимуть по 3 хвилини для вступного слова. Далі ведуча поставить по 2 запитання кожному із кандидатів. На запитання ведучої — 30 секунд, для відповідей від учасників проєкту — по 2 хвилини на кожне запитання.

На відповідь щодо обговорення топ-проблеми міста у кожного кандидата буде по 3 хвилини.

Далі опоненти ставитимуть один одному по 3 запитання. На запитання — 30 секунд, 2 хвилини — на відповідь.

Завершиться ефір проєкту "Виборчий округ. Дебати" фінальними промовами учасників. Кожен із кандидатів матиме для слова 1 хвилину.

Тривалість прямого ефіру "Виборчий округ. Дебати" становитиме орієнтовно 50 хвилин. Якщо хтось із двох кандидатів не з’являється для участі у програмі, то прямий ефір проєкту скорочується пропорційно на 50%.

Що кандидати говорили про дебати

18 листопада Роман Клічук повідомив, що у нього виявили коронавірус. Це ставило під загрозу ймовірність участі кандидата у теледебатах.



Згодом Клічук повідомив, що почувається краще, і обов’язково візьме участь у дебатах. При цьому він сказав, що у разі, якщо в день проведення дебатів у нього буде позитивний результат COVID-тесту, то він зможе поспілкуватися з Михайлішиним у прямому ефірі через Skype.

Натомість інший кандидат запропонував Клічуку "не робити цирк з такого серйозного формату як дебати".

"Закликаю вас не ховатися за моніторами, обираючи, на яке питання відповідати, а на яке ні, а прийти в прямий ефір і особисто пред’явити своє бачення розвитку Чернівців. Принаймі так прийнято в демократичних країнах. А якщо боїтеся заразити мене коронавірусом, не переживайте - я буду в масці", – написав Михайлішин у Facebook.



Сьогодні ж Клічук повідомив, що йому вдалося подолати коронавірус, і він візьме участь у теледебатах на "Суспільному".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
27-11-2020, 14:56
Коментарів 0 Переглядів 2 727


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!