RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Українці у 2020 році відпочиватимуть понад 100 днів: чи не забагато вихідних?

У 2020 році на українців чекає доволі багато неробочих днів. Якщо скласти разом традиційні (календарні) та святкові вихідні, вийде 114. У цю кількість входять суботи, неділі та десяток державних свят, на які відпочиватимемо. Новий рік і Різдво ми вже відзначили, надалі відпочиватимемо на 8 березня, Великдень, 1 травня, День Перемоги. А ще – на Трійцю, День Конституції, День Незалежності і День захисника України.

Матимемо ще вісім триденних вихідних



Законодавством передбачено, якщо державне свято припадає на суботу або неділю, то українці отримують додатковий вихідний у найближчий понеділок. Таким чином, 9 березня, 20 квітня, 11 травня, 8 і 29 червня будуть вихідними.

Деякі свята припадуть на п’ятницю.

З урахуванням цього, протягом 2020 року українці матимуть кілька вихідних про три дні поспіль: 7-9 березня, 18-20 квітня, 1-3 травня, 9-11 травня, 6-8 червня, 27- 29 червня, 22-24 серпня і 25-27 грудня.

До слова, така кількість вихідних випадає щороку. І щороку лунають запитання, чи це не надто багато для країни з невисоким рівнем економіки. У Верховній Раді раз по раз виникають дискусії щодо скасування вихідного на День трудящих або Міжнародний жіночий день.

Проте кількість вихідних в Україні не є вищою, ніж у країнах Європи. А світова статистика доводить, що кількість державних вихідних не відіграє значної ролі для економіки країни.

Важливіше не те, скільки люди працюють, а те, як вони це роблять.

Наприклад, німці працюють значно менше, ніж українці, але мають успішну економіку. Причин багато, та головні з них – автоматизація праці та вища її якість.

Економіст Ярослав Кирпушко не вважає, що українці відпочивають надто багато. Ба більше, вихідні та свята додають людям творчості й відчуття свободи, і це, за його словами, дуже добре.

"Вихідні – час для творчості"

– Безумовно, чим більше вихідних, тим продуктивних днів менше. Та при цьому дуже важливо, для чого ці вихідні використовуються. Вони можуть піти на застілля, а можуть – на розвиток, – каже Ярослав Кирпушко. – З точки зору розвитку особистості, чим більше вихідних – тим більше можливостей для творчості та відпочинку. А з точки зору роботодавців, з працівників потрібно "вичавити" якомога більше. Україна – феодальна країна, тобто вона "гнобить" громадян і формує масу залежностей. Так придумано, що працівникам кажуть вставати раніше, працювати більше, бо так треба державі й роботодавцю. І в разі відхилень одразу кажуть, що люди розслабилися, що це погано. Але це не так. То є нормально, коли люди відпочивають, радіють. Тим паче, який потужний творчий прорив відбувається в цей період!

За словами експерта, навіть січень, який традиційно проходить у святкуванні, не можна назвати економічно "мертвим" періодом.

– Тут є природні причини: немає сонця, мало енергії, організм виснажений. Хоча навіть січень буває неоднаковий. Але, звичайно, ділова активність зростає вже навесні, – додав економіст.

Зрештою, багато виробництв не зупиняються навіть на вихідні та свята. А у період свят активізується торгівля і сфера послуг, що також позитивно впливає на економіку.

Офіційні вихідні у 2020 році:

1 січня – Новий рік (середа),

7 січня – православне Різдво Христове (вівторок),

8 березня – Міжнародний жіночий день (неділя),

19 квітня – Великдень (неділя),

1 травня – Міжнародний день праці (п'ятниця),

9 травня
– День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (субота),

7 червня – День Святої Трійці (неділя),

28 червня – День Конституції України (неділя),

24 серпня – День Незалежності України (понеділок),

14 жовтня – День захисника України (середа)

25 грудня – Різдво Христове за юліанським календарем (п'ятниця).

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
8-02-2020, 10:50
Коментарів 0 Переглядів 2 487

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.