RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сезон відпусток у розпалі. Якщо ви саме обираєте, куди поїхати на море, "МБ" підготував огляд цін популярних вітчизняних курортів.

Нещодавно компанія Google проаналізувала пошукові запити українських користувачів щодо того, куди вони поїхати у відпустку влітку.
Так, серед вітчизняних курортів кілька років поспіль найпопулярнішим напрямком для відпочинку залишається Бердянськ. На друге місце за популярністю вирвались Українські Карпати, Одеса лише третя в рейтингу. Далі десятку формують морські курортні населені пункти Кирилівка, Затока, Генічеськ, Лазурне, Крим, Залізний Порт...



Зазначимо, що ціни на проживання майже не змінилися за останні роки, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".

Одеська область

Де краще відпочити на морі в Україні


Одеса – справжня "перлина біля моря": морське місто із сотнями кафе і ресторанів, парком атракціонів і дельфінарієм, кінотеатрами і красивими краєвидами. Можливостей безліч, однак ціни тут найбільш "кусючі".

В Одесі можна непогано відпочити приблизно за 5000-7000 гривень на тиждень – це вартість номера з усіма зручностями та сніданком.

Ціни за номери в готелі на добу тут коливаються від 700 до 2000 гривень, півтори-дві тисячі гривень коштує зняти на добу квартиру з хорошими умовами.
Водночас, у приватному секторі недороге житло можна знайти по 200-400 гривень із людини.

Другий за популярністю курорт Одещини – Затока. Бази відпочинку пропонують варіанти за 3000 гривень на тиждень проживання за двох в кімнаті без зручностей і без харчування. У готелі зі сніданками на першій лінії тижневий відпочинок "потягне" на суму від 6 тисяч. Знову-таки, якщо пошукати житло у місцевих, можна навіть біля моря жити за 120-150 гривень з людини.

Миколаївська область

Де краще відпочити на морі в Україні


Цікавий варіант бюджетного відпочинку є в Коблево: на узбережжі – облаштоване місце для кемпінгу, де можна зупинитися зі своїми наметами і мангалами. На території є душ і туалет.

Якщо шукаєте саме житло, то є чимало варіантів неподалік моря від 120 до 250 гривень з людини за добу. Недорогі готелі і бази відпочинку стартують від 280 гривень за ніч з людини.

Інше популярне місце на Миколаївщині – Кінбурнська коса, досить бюджетне місце. Житло у приватному секторі тут стартує від ста гривень з людини.

Херсонська область

Де краще відпочити на морі в Україні


Генічеськ позиціонує себе як курорт для дитячого відпочинку: захід у воду тут дуже пологий. Крім цього є парк атракціонів, дельфінарій та відомий кайт-клуб. У центрі міста номера і в сезон, і в міжсезоння завжди коштують однаково. Але біля пляжу липень і серпень – традиційно найдорожчі місяці. Найдешевший варіант на першій лінії – номери зі спільним санвузлом на поверсі. Ціни на будь-який гаманець: коливаються від 150 до понад 2000 за номер на добу.

Ціни на житло в базах відпочинку та пансіонатах Лазурного коливаються від 500 до 900 гривень за двомісний номер. Номер в готелі обійдеться дорожче – 600-1800 гривень. Житло у приватному секторі можна знайти від 100 до 300 гривень.

Комфортний відпочинок в Залізному Порту обійдеться від 1200 гривень за двомісний номер, але можна знайти житло і за півтори сотні на двох.

Запорізька область

Де краще відпочити на морі в Україні


Один із найбюджетніших варіантів відпочинку на морі – Бердянськ на півдні Запорізької області. Місто розташоване на узбережжі теплого Азовського моря і чудово підходить для відпочинку з дітьми. Тижневий відпочинок для двох на базі відпочинку або в гостьовому будинку неподалік моря може обійтися біля 4500 гривень.

Є чимало недорогих варіантів житла, переважно в центрі міста. Ціни там у приватному секторі стартують від ста гривень з людини, кімнати – від 250. Приблизно за стільки ж можна знайти бюджетне помешкання неподалік моря, знову ж таки у місцевих жителів. Найдешевші готелі обійдуться мінімум втричі дорожче.

Ще один курорт в області – селище Кирилівка. Відпочити там удвох цього літа за тиждень можна за 2,5 тисячі гривень в найдешевшому готелі. Цей варіант поблизу моря, але без сніданку. У Кирилівці є і "люксові" місця, де семиденний відпочинок обійдеться у 800 доларів. За ці ж гроші, наприклад, можна знайти недорогу гарячу путівку до Туреччини, Єгипту чи Тунісу. Щоправда, не в серпні, адже цей місяць – найдорожчий для відпочинку.

Донецька область

Де краще відпочити на морі в Україні


На півдорозі між Бердянськом і Маріуполем розташоване курортне селище Урзуф. Це чи не найдешевше місце для відпустки в Google-рейтингу: ціни за проживання у приватному секторі чи пансіонаті стартують від 70 гривень з людини. Кімнати для двох можна знайти і по 200 гривень за ніч. При чому, за таку ціну можна знайти житло з басейном на території.

Ночівля у місцевих жителів у Маріуполі коштує приблизно стільки ж – мінімум 80-120 гривень з людини. Недорогі готельні номери обійдуться від 400 гривень.
Нагадаємо, про відпочинок у Карпатах, а також про популярні морські курорти за кордоном ми писали в попередніх випусках "МБ".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
4-08-2019, 11:10
Коментарів 0 Переглядів 3 547

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.