Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
«Пельмені – це як музика»: історія успіху чернівчанки, яка відкрила популярний PELMENIBAR

Про пельмені чернівчанка Жанна Король може говорити дуже багато і дуже гарно: "Щоби пельмені були смачними потрібно збалансувати м’ясо, додати чотири види перцю. Це як музика". Жінка каже, що пельмені – це той продукт, який вона вдосконалювала протягом всього свого життя.

Кілька тижнів тому вона разом із сином у Чернівцях відкрила PELMENIBAR.

«Пельмені – це як музика»: історія успіху чернівчанки, яка відкрила популярний PELMENIBAR




Про ідею. Відкрити пельменну – це була моя мрія. Я займалася і займаюся іншим бізнесом, працюю бухгалтером у будівельній фірмі чоловіка, – розповідає Жанна. – Та пельмені – це те, що я вмію готувати найкраще. Це той продукт, який я вдосконалювала протягом всього життя.
Спочатку Жанна ліпила багато пельменів для свої синів та чоловіка, які дуже любили цю страву. Потім вирішила їх ліпити на продаж і пропонувала через Інтернет. Мала вже своїх клієнтів.

– Я б ніколи не ризикнула винести на загал свої пельмені, якби не була впевнена у їхній якості, – зізнається Жанна. – Потім отримала багато схвальних відгуків про якість. І лише тоді ризикнули відкрити такий заклад.

Відкриття закладу – це ідея мого старшого сина Андрія. Його ідея назви, дизайну. Він виконує основну роботу. Я займаюся лише пельменями, їх виготовленням. Сама ліплю, вручну, за своєю рецептурою.

«Пельмені – це як музика»: історія успіху чернівчанки, яка відкрила популярний PELMENIBAR


Від ідеї до відкриття закладу минуло п’ять років. Все затягнулося через війну на Сході. Бо Жанна Король на початку війни була одним із найактивніших волонтерів у Чернівцях.

– Ми вже планували відкриватися, закупили перше обладнання: морозильні камери, тістозамішувальну машину – і почалася війна на Сході, – згадує Жанна. – Все це миттєво було перекреслено, обладнання занесли у гараж. Я з головою віддалася волонтерству. Це було досить складно. Наприкінці 2018 року я зрозуміла, що мені потрібна "розрядка". І пельменна – це моя реабілітація. А волонтерством я продовжую займатися тихо.

«Пельмені – це як музика»: історія успіху чернівчанки, яка відкрила популярний PELMENIBAR


Про проблеми. Жанна зізнається, коли вперше зайшла у приміщення, де мала бути пельменна, злякалася.

– Я одразу вийшла на вулицю і почала думати, що я не зможу це зробити, – розповідає жінка. – Все це для мене було геть незнайоме. Єдиний досвід, який я мала у ресторанному бізнесі, – це те, що я бувала у ресторанах. Я зайшла на кухню і зрозуміла, що мені все потрібно починати спочатку.

Зараз цим закладом я живу. Лише тиждень, як можу нормально виспатися. Були моменти, коли за три доби спала по кілька годин. Не знаю, звідки бралися сили.

«Пельмені – це як музика»: історія успіху чернівчанки, яка відкрила популярний PELMENIBAR

«Пельмені – це як музика»: історія успіху чернівчанки, яка відкрила популярний PELMENIBAR


Про плани. Як і всі початківці у закладі боялися, що клієнтів буде мало. Але ситуація виявилася іншою.

До відкриття зробили невеликий "тест-драйв" і почали працювати на два дні до офіційного відкриття. Другого дня по обіді мені довелося опускати жалюзі, бо все, що наготували для запуску на три дні, закінчилося першого дня. Зараз у нас клієнтів достатньо, і я цим дуже втішена, – каже Жанна Король.

Готові дивувати різними видами пельменів: пельменями чорними, червоними, зеленими, червоними пельменями з вишнями, з сиром, пельменями смаженими, чорними пельменями, які я колись придумала для своїх дітей. Запускаємо сезонне меню: салати, які поєднуються з пельменями.

«Пельмені – це як музика»: історія успіху чернівчанки, яка відкрила популярний PELMENIBAR


Головна умова закладу – наші пельмені залишаються домашними.

Ліплю їх руками. Навіть вирахувала: щоби зліпити один пельмень, потрібно зробити пальцями 13 защипів, – сміється жінка. – За останні два тижні, як відкритий наш заклад, я сама зліпила 250 кілограмів.

Рецепт

Розробити м’ясо, щоби не було жиру та жилок. Замаринувати його: злегка підсолити, поперчити і залишити на півгодини. Перемолоти. Не давати багато цибулі. На кілограм фаршу даю 50 грамів цибулі. Щоби цибуля "відкрила" фарш, а не домінувала.

«Пельмені – це як музика»: історія успіху чернівчанки, яка відкрила популярний PELMENIBAR


Перемолоти фарш на м’ясорубці двічі. Додати 50-80 грамів теплої води. Дати охолонути у холодильнику дві години. Лише після цього класти у тісто.
На 1350 грамів муки додаю три яйця, 450 грамів коропу, 50 грамів олії і підсолюю. Все замісити і дати тісту три години постояти. Тісто буде еластичним, і його можна буде розкачати дуже тонко.

Під час варіння покласти в окріп дві-три зернинки чорного перцю, один лавровий листі і підсолити.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
5-06-2019, 18:06
Коментарів 4 Переглядів 6524

загрузка...
Hаписав: лена, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 червня 2019 22:38
В новині:
А де він знаходиться ?

Hаписав: osadchuk, Коментарів: 11, Новин: 3497, 6 червня 2019 13:50
В новині:
Проспект, 125

Hаписав: Ольга, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 червня 2019 19:19
В новині:
Доброго дня! Відкрийте секрет кольорів. Додаєте харчовий барвник в тісто, чи щось інше?

Hаписав: Жанна, Коментарів: 0, Новин: 0, 9 вересня 2019 12:36
В новині:
Цитата: Ольга
Доброго дня! Відкрийте секрет кольорів. Додаєте харчовий барвник в тісто, чи щось інше?

Використовую натуральні барвники. Шпинат, паприку, куркуму, вишню, смородину. Також працюю із натуральними харчовими барвниками фірми SOSA ( вони одні із найдорожчих, але зате перевірено на якість та відсутність алергенів, сама я є алергетиком на велику кількість продуктів, а свої пельмені їм)

Гран-прі не присудили нікому: назвали переможців фестивалю "Червона рута-2019"
До списку лауреатів у різних номінаціях потрапили чернівчани: театр "Гердан", гурт "Коралі", дуети"TWOE", "Догма" та гурт "Гудіні"
«Перець дешевший, ніж картопля»: якими овочами на зиму запасаються чернівчани
Буковинці розповіли, яких овочів купують найбільше, та поділилися рецептами смачних страв із них
Популярне Коментують
• Новини
























Від діктатури до діктаДури і будуще горсовєта. Блог Мостіпаки
Про головні події тижня – у блозі Олександра Мостіпаки
«Заборонений», але вартий уваги. Блог Марини Кавкало
На жаль, робиться все, щоб українське кіно не процвітало
Чому хочуть повернути Путіна. Блог Ярослава Волощука
Як можна сідати за один стіл із диктатором, на совісті якого велика кількість злочинів?
загрузка...
Запрошуємо відвідати паб «Гойра» в самісінькому серці міста! (на правах реклами)

Улюблений паб "Гойра" у центрі міста вже цієї п'ятниці, 20 вересня, о 12.00!
Думаєте про страховку? Допоможе «ARX» (новини компанії)

Страхова система Євросоюзу справедливо вважається однією з найдосконаліших, ефективних і прогресивних в світі.
Якісні лабораторні аналізи стали ще доступніші в Чернівцях (на правах реклами)

Лабораторія "МедЛаб" рада повідомити, що в Чернівцях для зручності жителів міста відкрито нове відділення для забору біологічного матеріалу, яке знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 226.
"Хочемо розвиватися у Чернівцях, щоб люди працювали вдома" (на правах реклами)

Як працюють на одному із найбільших підприємств Буковини ТОВ "Аутомотів Електрік Україна"
Мертве море в Чернівцях: про відкриття Салону «Edom» (на правах реклами)

Одним із закладів, де можна відпочити, відчути енергетику солоної води, вдихати справжній морський запах є Салону клімату Мертвого моря "Edom", відкриття якого відбулося 30 серпня.