RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Уряд підкинув грошенят: на що на Буковині витратять субвенції від Кабміну

Уряд виділив Буковині 102,9 мільйона гривень. Це – субвенція з держбюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Тобто, за ці кошти проведуть численні ремонтно-будівельні роботи і придбають обладнання для соціально важливих об’єктів регіону.



Відремонтують стадіон і куплять комп’ютери

Більша частина цих грошей буде витрачена на заміну вікон у школах, дитсадках й лікарнях.

У Путильському районі за гроші уряду буде продовжений ремонт стадіону "Карпати" імені Андрія Гусіна. Окрім того, субвенція передбачила кошти на купівлю комп’ютерної техніки для місцевої медичної установи та на ремонт пішохідного переходу через річку Путилка.

У Вижницькому районі кошти з Кабміну витратять переважно на ремонт місцевих навчальних та закладів культури. Також передбачено гроші на закупівлю комп’ютерів для шкіл, дитсадків та бібліотек.

Потреби Кіцманського району, що окреслені в пунктах урядових субвенцій – ремонт шкіл та ДНЗ та придбання меблів для цих закладів. Схожі потреби має і Сторожинецький район, де гроші із субвенцій будуть витрачені на придбання спортивного інвентарю, комп’ютерів та капремонти шкіл.

"Таких грошей округ ще не бачив"

Лідером за кількістю передбачених урядом грошей із субвенції став 204-й виборчий округ, в межі якого входять Хотинський, Кельменецький, Заставнівський райони та місто Новодністровськ. Кабміном передбачено 53,3 мільйони гривень на розвиток об’єктів у цьому регіоні області. Між іншим, таку суму коштів цей округ ще не отримував, каже нардеп Максим Бурбак. До речі, загалом на всю Чернівецьку область за сприяння обранця було передбачено понад 57 мільйонів гривень. У той час інші народні депутати ініціювали виділення на Буковину субвенцій загальною сумою майже 46 млн грн.

Так,уряд виділив гроші на реконструкцію та капітальний ремонт 13-ти закладів лікувальної, соціальної та навчальної сфери у Хотинському районі. Крім того, ще 13 об’єктів за ініціативи Бурбака відремонтують на Кельменеччині. А в чотирьох об’єктах Сокирянського району проведуть капітальні ремонти.

Майже два десятки шкіл, дитсадків, лікарень та інших закладів соціальної сфери очікують на проведення капітальних ремонтів та реконструкцій у Заставнівському районі. Між іншим, він цьогоріч отримав від уряду рекордні 15 мільйонів гривень субвенцій.

Максим Бурбак подбав і про інші райони Чернівецької області, які не входять до його виборчого округу. Наприклад, 1 млн грн. був передбачений на капітальний ремонт (заміну) трьох ліфтів – двох вантажних та одного пасажирського в приміщенні Кіцманської центральної районної лікарні.

Окрім того, за його сприяння уряд передбачив 200 тис грн. на капітальне будівництво спортивного майданчика з штучним покриттям для гри у баскетбол у селі Чагор Глибоцького району.

Що дали обласному бюджету

А ось на обласний бюджет цього року уряд скоротив субвенції удесятеро. Торік було виділено понад 60 млн грн. (левова частка з яких була спрямована на реконструкцію багатостраждального перинатального центру в Чернівцях). Цього ж року – майже шість мільйонів.

За ці гроші мають намір придбати цифрову ультразвукову діагностичну систему для обласного кардіодиспансеру, електрокардіографи, кардіологічний датчик для ультразвукової системи та ЕКГ для Лікарні швидкої медичної допомоги, а також обладнання для обласної дитячої клінічної лікарні. Крім того, уряд передбачив виділення коштів на капремонт приміщень обласного госпіталю ветеранів війни на вулиці Фастівській.

Що отримають Чернівці

Кабінет міністрів виділив майже втричі більше субвенцій Чернівцям, ніж минулого року. Так, на освітлення алей у центральному парку імені Т. Шевченка передбачено понад 9,2 млн грн. Крім того, виділено гроші на закупівлю обладнання для міської клінічної лікарні №3. Для машинобудівного ліцею закуплять мультимедійний клас. Також у субвенціях передбачені гроші на придбання обладнання для соціально-культурної сфери комунальної власності, зокрема спортивного обладнання та інвентаря.

За сприяння народного депутата Миколи Федорука майже чотири мільйони гривень передбачено на капітальний ремонт підпірної стіни на вулиці Каспрука, 2 та на придбання медобладнання для міської клінічної лікарні №3.

Скільки дали грошей районам?

Кельменецький район – 18 687 000 грн

Заставнівський район – 15 060 000 грн

Хотинський район – 13 071 000 грн

Чернівці – 9 260 000 грн

Глибоцький район – 3 986 000 грн

Обласний бюджет Чернівецької області – 5 807 000 грн

Кіцманський район – 2 841 000 грн

Вижницький район – 1 785 000 грн

Путильський район – 1 613 000 грн

Сторожинецький район – 907 000 грн

Герцаївський район – 709 000 грн

Новоселицький район – 630 000 грн

Сокирянський район – 350 000 грн

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
2-12-2018, 21:23
Коментарів 0 Переглядів 3 266

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.