RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Тіятр чи «текстилка»: де і як скидати мера. Блог Мостіпаки

Ото такево. В четвер будуть скидати Каспрука. Бо нашо той мер, як у нас є Вася – сімвол нашої епохи. Умірающої помалу епохи, але всьо ще живої і дьоргающоїся. Що тут скажеш. Яка епоха, такі і її сімволи.

***

От читаю, як секретар наш (і без двох днів мер, - ги-ги) Василь Сафронович Продан вносили пропозиції, де пацани мають скидати мера. В ратуші якось не комільфо. Бо, по-перше, патрєти бургомістрів, начальників виконкомів і мерів ржати почнуть і хитати лисими і вусатими головами, а це вже якась "дияволіада" - тут навіть "коксу" не тра.

А, по-друге, "втесати" можуть. Бургомістри як бургомістри, вони всяке виділи – в складні епохи жили, але чи жили у більш падлючі – не факт. Тож стерплять. А от сучасники більш нетерплячі, до того ж живі і жізнь не дуже їх радує, на відміну від вгодованих і масненьких писків багатьох засідателів у залі.

Так що "втесати" можуть, а двері у сесійній залі вузенькі, то можна і не встигнути прослизнути городами до хінкальні, а там провулками – у ничку - на "заляг". Тож ділєма з ратушею. Одна димова шашка, один хряц по вгодованості від надто буйних і нетерплячих граждан і перевороту капєц. Доведеться в хінкальню драпати з голим задом замість політичного дєвіденду.

Тіятр чи «текстилка»: де і як скидати мера. Блог Мостіпаки


І то буде конфуз, як поважним, заслуженим, багатим і знаменитим наваляли повну пазуху піндюляк. І як тоди на люди показатися? А Вася ж вудила закусить, як мул, і далі буде вимагати голосувати "долой Каспрука". А борги і подачка кишеню тиснуть, а страх у дупі жимає. І хто тут переможе? Очко чи подачка і борги? Тут би подумати. А чим? У 90-ті всьо було понятно – біту взяв, наперстки в кишеню, баул із "пумами" – і робиш бізнес – 500%. І всьо поділено по "чєсноку": в когось - біта, в когось - наперстки, в когось - баул.

Ну а далі поперло – в депутати, начальники, секретарі. І всьо було фрумос. Але ж книжки ніхто ні тоді, ні зараз не читав, ну раптом тепер у ФБ навчився "Миколо, ти гімно, зрада" писати. А тепер бери і думай. Та ну нафіг. І Каспрука – нафіг. Так шо побєду очка над боргами і подачкою за "голос", або боргів над очком визначатимуть лічені міліметри і долі секунди. Ех, тяжка доля, коли ти вліз не у свого воза, але думаєш, що вже вхопив кобилу за хвоста. А раптом вона лусне з двох копит прямо туди, де й так думати нічим? Тут навіть майстри біти безсилі, не кажучи вже про віртуозів наперстка.

Але всьо знає Василь Сафронович. То всьо до нього. Він знає, що буде, як буде, де буде, коли буде і де його серце (разом із тілом) заспокоїться. Але лише його лічне.

Тіятр чи «текстилка»: де і як скидати мера. Блог Мостіпаки


Але у Сафроновича героїчне очко теж не жєлєзне. Всьо ж жива людина, а не пам’ятник жєлєзному Фєліксу. Тому і вертить Сафронович місцем скидання Каспрука, як ром сонцем. У ратуші? Та нє. "Втесати" можуть. Та гай, най буде у ратуші, але би поліції по штири штуки на кожного вгодованого і холеного було, а ше на нього би каску, бронік і вокуляри чорні. Нє? Поліція срала? Ну і правильно. Вона потім прийде. Витрясти шось із лохів – у когось машинку з краденим гравієм, у когось "неправомірну вигоду".

Ну тоді давайте в Літній театр. Він великий, заховатися легше і писків не так видно і виходів два широких – драпати у генделик Славіка. Нє?

Ну то в "текстилку" - там купа дверей – не втік в бокові, то попер на задні, а можна й через сцену – як вже геть припре. Ремонт? От с…ки.

О, ідея. Аби своє жєлєзне очко не підставляти, а давайте виконком пристібнемо – там Тоню, ше пару пацанів – хай проголосують за недовіру меру, а ми на сесії підпишемося. Хітьор, бестія. Але ж у виконкомі не одні лушпаки – так, половина на половину. І підставитися за Васьову аферу, а потім брехати, що був глухий і не чув, за що голосував, то не кожен і зможе, і захоче. А декого так і тато можуть добре по сраці віддубасити, бо нашо йому поважному та ганьба на всьо місто. До того ж, рєшєніє виконкому по цьому питанню це щось таке, якби Чернівецька міськрада видала Томос. Може видати, канєшно, пацани готові, але куди його приліпити? Ну, можна доліпити до рішення виконкому про відставку мера і разом відіслати Трампу, аби твітнув.

Так шо ж і де робити Васьові, аби того мера таки позбутися в умовах, коли всім пофіг, на поклон і рішати ніхто не йде, а повєдєніє народу не прогнозоване і він може "втиснути" в дюндєль, а може й нє?

Пропоную підійти до того креатівнєнько і провести у четвер, 26 липня, о 10.00 хресну ходу і вже по ходу її проголосувати за відставку Каспрука. То буде файно і шанси получити в дюндєль значно зменшуються, і жєлєзнє очко за файними молитвами і хоругвами явно заспокоїться – такий собі псіхотрєнінг. Тим більше, що база матеріальна для того всього є. І людішкі. Всьо солідно.

Попереду валить ікона нашого руху опору "режиму ісчадія Каспрука" Віталь Михалич. В довгій сорочці, з великим хрестом на грудях, без штанів і босий. Поруч Тихонович і Ткачук (теж у сорочках) несуть дві хоругви обвішані патрєтами Кирила ( а також Мефодія, Варвари і всіх святих). Далі з кадилом, новим віником і відром святої води з Прута бреде Ростік – свята людина для виборців (бо не жмот). Володька несе братство з патрєтом Митра Синьківського (ще не канонізованого). Далі валять у рубищах усякі кріпаки Йвана, Алінка - боса і у вінку, дяк Бодя з портфелєм бюджету – всьо туди і влізло, Валєр Миколаїч несе тацю з бутербродами – масними, бо не піст.

Тіятр чи «текстилка»: де і як скидати мера. Блог Мостіпаки


Кандиба тягне кандибівку, Моклович – з баняком вареників – від Кандиби не відстає. Ну а далі всяка масовка: тролі фейсбучні, бабушки калічанські, дєдушки з понаєхавших після войни в’єтнамської, карибської кризи і взятія Праги-1968, елєкторат з палками ковбаси і пляшками олії, дівки губасті з тілівізорами, юріст (не помню, як звати) з бесагами протоколів і запитів, шнирі з підглядувально-підслухувальними цяцьками, народний бургомістр, Вєня, Стьопа з медалями, пацани з охрани в трєніках з лампасами.

Тіятр чи «текстилка»: де і як скидати мера. Блог Мостіпаки


Декотрі члени виконкому – ті, шо і з умних, і з красівих. Опшим, народ. Поміж народом бігають Андрюша і Ванька з урнами. Народ кидає бюлєтєні з надписами "Каспрук – гімно", "Долой Каспрука". Народ активно голосує - Володька з братством пильно стежить за хитрожопими і ухилянтами – касу треба відробляти.
А позаду в пуховичку Сам Вася. Тіпа я тута ні причом, і взагалі, бачите, я ще із зими тута ходжу – не по сєзону одєтий. І вопсчє, а шо то у вас таке? Літня маланка? А, хресна хода? "Алілуя…Більше ніц не помню".

Фу, сталося. Проголосували всі – і ухилянти, і хитрожопі. Молодець, Володька. Поїде до Єгипта на Різдво. Там купа німецьких дівок під 60, але ше так нічо бюргерші – з "Шанєль", можна отдєлєніє бабушєк відкрити.

А страхи, страхопуди, жим-жим очко, то таке. Є один народний рецепт. Як казали баби в старих селах України, якшо в тебе вроки (пороблено), або страхи, то посцєй на руки і вмийся – помогає. До ранку четверга 26-го ще є час. Головне, пуховичок, довгі сорочки і братство не обтраскати.

Політіка – то таке діло. Тонке і мокре. Як писав один кадр колись в одній з місцевих газет про погоду: "Було тепло і волого".

Тіятр чи «текстилка»: де і як скидати мера. Блог Мостіпаки


Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-07-2018, 18:35
Коментарів 0 Переглядів 4 545

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги