RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Готуватись сумлінно, щоб не «плавати». 5 порад від лідерів ЗНО з Буковини

У Чернівецькій області цього року п’ятеро випускників склали ЗНО на 200 балів.

На "відмінно" тести з математики склав випускник Чернівецького ліцею №1 математичного та економічного профілів Остап Микитюк, українську мову та літературу на максимальний бал написала Пентескул Каріна, випускниця Чернівецької гімназії №4. Біологію на 200 балів склав Дмитро Гуменюк із Кельменецького ліцею. Фізику на 200 балів написав Олексій Олексишин з Чернівецького ліцею №1 математичного та економічного профілів. Хімію на "відмінно" склала Ольга Курпа, випускниця Чернівецького ліцею №3.

Готуватись сумлінно, щоб не «плавати». 5 порад від лідерів ЗНО з Буковини


Остап Микитюк розповідає, що здати на відмінно тестування без допомоги репетиторів – реально. Потрібно тільки завчасно почати до нього готуватися та хороші вчителі у школі. Хлопець готувався до ЗНО систематично, тож абсолютний результат для нього не був великим сюрпризом. Українську мову Остап здав на 184 бали, англійську на 182.

Розробив програму, яка сповістила про результати

– Найзначнішу підготовку надала мені моя вчителька з математики Олександра Гуска. Вона нас готувала протягом всього року, а до специфічних видів задач почала нас готувати ще з 8 класу, мовляв "на ЗНО таке буде, давайте вже готуватись, щоб потім воно нас не лякало". Вона завжди залишалася із нами на додаткових заняттях, приділяла стільки часу, скільки нам потрібно було. Коли вже були опубліковані офіційні відповіді, я їх звірив зі своїми і побачив, що у мене не було жодної помилки. Якщо готуватися сумлінно і бути впевненим у матеріалі, а не "плавати" і гадати – 200 балів досить легко набрати, – розповідає хлопець.

Остапова вчителька математики Олександра Семенівна вважає, що якісно підготувати учнів до ЗНО – обов’язок будь-якого вчителя.

– Це важлива подія, від результатів якої багато чого залежить у житті учня: вступить чи ні, куди саме і чи будуть батьки за це платити гроші. Я ніколи не відмовляла учням у допомозі чи увазі й не займалася репетиторством – вчитель має працювати на свій клас і результати учнів. Це буде найбільша подяка і мотивація. 25 з 30 учнів мого класу здали на відмінно тести цього року. Я рада, що змогла їх підготувати так, – розповідає Олександра Семенівна.

Остап планує вступати у київський чи львівський вуз, де буде вивчати комп’ютерні технології. Хлопець давно любить ІТ, навіть розробив програму, яка сповістила його про результати ЗНО.

– У кожного випускника ЗНО є свій особистий кабінет, до нього є логін та пароль. До оголошення результатів не можна було їх побачити, потрібно було постійно оновлювати сторінку. Я написав програму, яка перевіряла кнопку "переглянути результати" на активність чи неактивність кожну хвилину, програма повідомила сама, коли на сайті з’явилась нова інформація, – каже.

Готуватись сумлінно, щоб не «плавати». 5 порад від лідерів ЗНО з Буковини


Каріна Пентескул, яка здала українську мову та літературу на 200 балів, каже, що головне – не залишати все на останній момент і бути уважним.

– Найбільше я боялася за твір, адже ти не знаєш, як будуть оцінювати творчу роботу. Я почала готуватися ще з минулого літа. Ще задовго до ЗНО я розуміла, що майже на 100% готова до нього. Вчила щодня: день приділяла літературі, день мові, інший – історії. Я знала, що кожен день тижня присвячений окремому предмету. Відпочивала тільки у вихідні. До всіх предметів готуватися ходила до репетиторів, але дуже багато я займалася і сама вдома. Виконувала тести з попередніх років, вчила все за програмою і старалася бути максимально уважною, переписуючи відповіді на чистовик, – ділиться випускниця.

Англійську мову Каріна здала на 196 балів. Дівчина обере майбутню професію, пов’язану із іноземними мовами. Документи буде подавати у Києво-Могилянську академію та Львівський університет.

Готуватись сумлінно, щоб не «плавати». 5 порад від лідерів ЗНО з Буковини


Третій 200-бальник – Дмитро Гуменюк із Кельменецького ліцею, який написав ЗНО з біології на 200 балів.

Хлопець розповів, що розраховував на високий бал, проте максимальна оцінка його вразила.

– Я готувався до ЗНО ще з 8 класу, адже постійно брав участь в олімпіадах з цього предмету. Посилено почав займатися з початку 11 класу, окрім шкільних уроків, додатково ходив до репетитора, свого ж вчителя біології. Тобто підготовка у мене була, хоч деякі завдання на ЗНО для мене були неочікуваними. Після того, як написав роботу, звірив свої відповіді із неофіційними, потім офіційними – і побачив, що помилок у мене немає, був приємний сюрприз. ЗНО можливо здати на 200 балів: потрібні знання і трошки везіння, – розповів Дмитро.

Хлопець планує вступати у медичний університет, проте із навчальним закладом ще не визначився.

21 червня будуть результати решти ЗНО. Випускників, які набрали максимальний бал, просять повідомити про це у навчально-методичний центр якості освіти Чернівецької області.

Готуватись сумлінно, щоб не «плавати». 5 порад від лідерів ЗНО з Буковини


Олексій Олексишин - постійний переможець різноманітних олімпіад і конкурсів. Цьогоріч він отримав перше місце на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у відділенні математики. Секція – прикладна математика. Також став призером всеукраїнської олімпіади з математики. Гарні результати дали можливість Олексію Олексишину взяти участь у відбіркових змаганнях на Міжнародну олімпіаду з математики. Він отримує Президентську стипендію. Зокрема, минулого року він став призером зі своєю командою на математичних боях. Срібну медаль він привіз з Міжнародної конференції "ICYS".

Він розповів, що найбільше йому допомогли шкільні уроки, адже він навчається у профільному ліцеї. Його вчитель – Пауль Пшенічка – готував їх до ЗНО з фізики заздалегідь. Хлопець відвідував репетитора тільки тому, що у 10 класі пропустив велику кількість уроків через хворобу.

-Я ходив до репетитора з фізики, української мови та англійської. Математику не вчив додатково ніде, так як у нашому класі її здали на відмінно 25 учнів, уроків було більш ніж достатньо. Пауль Францович якісно викладав нам усю програму, яка була на ЗНО. Я пройшов всю програму з фізики, та тести за прикладом попередніх років почав вирішувати за тиждень до ЗНО. Коли писав роботу біли й такі завдання, які я не знав, та я їх правильно вирішував. Насправді, на ЗНО були набагато легші завдання, ніж ми вирішували у школі. Коли з’явилися офіційні відповіді до ЗНО я знав, що у мене не було помилок. Сумнівався, чи все правильно переніс на чистовик, -розповідає Олексій.

Хлопець на двімінно здав і інші предмети: математика – 198, англійська – 197, українська – 195 балів. Планує вступати до Київського національного університету ім. Т. Шевченка на факультет кібернетики.

Готуватись сумлінно, щоб не «плавати». 5 порад від лідерів ЗНО з Буковини


"Мама була в шоці"

"Почала готуватися до ЗНО ще з вересня, чи можливо, з кінця серпня, - говорить Ольга Курпа, випускниця Чернівецького ліцею №3, - З репетиторами не займалась. Допомагали вчителі із ліцею".

Дівчина каже, що до підготовки поставилась сумлінно.

"Залишалась після пар навіть до шостої години вечора. Спочатку було важко, а потім звикла до такого ритму. Мої друзі у вільний час гуляли, а я сиділа і вчилась, бо розуміла, що треба було чимось жертвувати. Використовувала при підготовці тільки перевірені посібники, бо не довіряє всім ресурсам в Інтернеті, адже там багато надлишкової інформації. Коли чогось не знала, то зверталась за допомогою до вчителів".

"Я добре вчилась, тому всі вчителі казали мені, щоб старалась написати хоча б з чогось тести на двісті балів. Я не сприймала це серйозно, бо думала, що максимальний бал отримали ну просто нереально. З хімії завдання не були вже такі важкі. Не один раз приймала участь в олімпіадах, тому знала на що розраховувати. Торік зайняла перше місце на Всеукраїнській олімпіаді з біології і навіть отримувала Президентську стипендію", - розповідає Оля.

Випускниця додає, що мріє вступити у київський вуз.

"Вибрала Київський національний університет, бо там переді мною відкриваються більше можливостей. Коли ще не було результатів, тоді і переглядала всю інформацію про вищі навчальні заклади. У майбутньому хочу навчатись на біолога, але подаватиму документи і на фармацевта, і на біохіміка".

"А взагалі, то дізналась про результати десь о пів на першу ночі. Спочатку думала, що це помилка, хоча після оприлюднення правильних відповідей все перевірила і ніби помилок не знайшла. Але всяке бувала, бо я могла навіть перенести щось неправильно у бланк. Дізнавшись про мій результат, мама була в шоці. Вона взагалі не зрозуміла як я це зробила. Мої рідні задоволені моїми досягненнями. Вони й спочатку мене привітали, а зранку вже я передзвонила своїй вчительці", - каже Ольга Курпа

Нагадаємо, 200 балів з ЗНО з хімії також набрав викладач з Чернівців. Читайте тут

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
27-06-2018, 16:20
Коментарів 0 Переглядів 3 837

Теги -

26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, однієї з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики

Інформацію перевіряють відповідні служби
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.