RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Депутата Київради записали у співвиконавці проекту рішення Чернівецької міськради

Депутат Київської міської ради Ігор Опадчий давав дозвіл депутатові Чернівецької міськради Ярославу Петришину на використання і копіювання тексту його проекту рішення щодо звернення до вищих органів влади України.

Про це у коментарях кореспонденту molbuk.ua повідомили обидва депутати.

Зокрема, Опадчий повідомив, що йому справді телефонував Петришин і цікавився цим питанням.

"Дійсно, мені телефонував ваш депутат. Дійсно він мене питав з приводу того, чи не заперечую я, щоб аналогічний проект рішення був у Чернівцях. Оскільки я особисто зацікавлений у тому, щоб ця думка поширювалась, я сказав, що я не заперечую".

Водночас депутат Київради повідомив, що він не погоджувався бути співвиконавцем запропонованого Петришиним проекту рішення Чернівецької міськради.

"Таке запитання мені не ставилося, і я на нього не давав ніяких відповідей. Я вам скажу, що я навіть не розумію, що означає бути співвиконавцем рішення. У нас такої процедури взагалі немає. Для виконання рішення є відповідні департаменти. Виконавчі органи виконують рішення, а не рада", - сказав депутат Опадчий.

На запитання: "У випадку ухвалення цього рішення Чернівецькою міською радою, якою ви бачите свою роль як співвиконавця проекту рішення Чернівецької міськради?", депутат Київради відповів:

"Тут вже я вам не скажу. Якщо ви бачили, до кого там йде звернення - до НБУ, президента і Верховної Ради… Наразі, якщо ви знаєте, у Верховній Раді вже пройшов проект. Десь там просувається аналогічна думка. Тут вже повинна бути воля депутатів Верховної Ради, щоб вони створили сприятливі умови".

Водночас депутат Чернівецької міськради Ярослав Петришин повідомив, що учора оргвідділ Чернівецької міськради опублікував на сайті мерії лише частину його проекту рішення.

Депутата Київради записали у співвиконавці проекту рішення Чернівецької міськради


Сьогодні ж на сайті мерії з’явився повний проект рішення, до якого, окрім проекту тексту звернення входить також пояснювальна записка депутата Київради Ігоря Опадчого.

Депутата Київради записали у співвиконавці проекту рішення Чернівецької міськради


Разом з тим, прізвище Опадчого вказане як співвиконавця проекту рішення Чернівецької міськради "Про звернення Чернівецької міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Національного Банку України".

На запитання "Яким ви бачите механізм роботи і взагалі роль депутата Київської міської ради Ігоря Опадчого у співвиконанні майбутнього рішення Чернівецької міської ради?", Петришин відповів:

"Мені важко відповісти, які він має повноваження. Сформулюйте по-іншому запитання. Він подав такий проект рішення у Київській міській раді, а я подав у Чернівецькій. Цілком можливо, що він приїде доповідати по цьому питанню. Цілком можливо, що такі рішення будуть прийматися багатьма міськими радами, а не тільки Київською і Чернівецькою. Буде, відповідно, контроль за виконанням рішень. Оскільки Київ – це столиця нашої держави, оскільки пан Ігор давно займається даним питанням, буде контролювати процедуру. І буде набагато більше шансів, що Верховна Рада якось відгукнеться чи активніше почне працювати в цьому напрямку, якщо до неї надійде не одне звернення, а десяток звернень".

На запитання, чи депутат Київради Опадчий погоджувався бути співвиконавцем проекту рішення Чернівецької міськради, Петришин відповів:

"Конкретно саме про роль співвиконавця я його не питав".

Регламент Чернівецької міськради не передбачає залучення до співвиконавців рішень депутатів інших місцевих рад.

"В Регламенті Чернівецької міськради такого не передбачається. Виконавцями можуть бути депутати Чернівецької міськради, міський голова, секретар ради чи виконкому...", - повідомив керівник юридичного управління Чернівецької міськради Олександр Шиба.

"Якщо це народний депутат, то тут, принаймні, якась логіка є, адже нардеп може працювати у межах свого виборчого округу. Але з якої радості депутат іншої міськради може бути співвиконавцем рішення у Чернівцях? Прямо такої норми у Регламенті немає", - додав Шиба.

Раніше повідомлялося, що депутат Ярослав Петришин зареєстрував проект рішення про звернення до президента України, Верховної Ради і Нацбанку України, в якому пропонується закликати високопосадовців щодо створення сприятливого середовища в Україні для розвитку стартапів та краудфандингових платформ.

Пізніше з’ясувалося, що у серпні цього року ідентичний проект рішення про звернення Київської міськради зареєстрував депутат Київради Ігор Опадчий.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
12-10-2017, 15:03
Коментарів 0 Переглядів 1 832

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.