RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинці матимуть змогу прогулятися Дністром на кораблі

Перший одноденний круїз по Дністру в межах Івано-Франківщини та Буковини на комфортабельному кораблі "Юрій" можна буде здійснити 1-го вересня.
– Планується, що в подальшому маршрут проходитиме Чернівецькою, Івано-Франківською і Тернопільською областями. Туристи зможуть насолоджуватися красою Дністровського каньйону, дізнатися про природні багатства, історію та культуру одразу трьох західних областей, – розповів начальник відділу туризму облдержадміністрації Володимир ФУРДИГА. – Відпочинок на кораблі "Юрій" дозволяє поєднувати перебування як на воді, так і на суші. Судно легко маневрує та причалює до берега. Тому в будь-який момент можна зупинитися, вийти на берег, назбирати грибів та лікарських рослин. Подорожуючі побачать неймовірні каскади дністровських водоспадів".

На кораблі може поміститися до 15 людей, включаючи екіпаж: капітан, матрос, кок та офіціант. Оренда на день становитиме від 11 до 13 тисяч гривень. Замовити судно можуть як компанії, так і окремі люди.

"На кораблі створено всі умови для надання високого сервісу туристам, – запевнила менеджер компанії, яка організовує тури, Діана ПОЛІЩУК. – На верхній палубі розташовані капітанський місток і затишна тераса. На нижній – три спальні каюти, дві з них чотиримісні, одна – двомісна, кухня та санвузол. Також є освітлення, опалення та wi-fi. Найкраще спостерігати за природою Дністра з верхньої палуби. Під час круїзу гостям буде запропоновано шестиразове харчування: ланч, обід, полудень, вечеря та два сніданки. Протягом маршруту будуть цікаві стоянки для купання та фотографування".

Тригодинну прогулянку по Дністру на яхті організовує також Чернівецьке екскурсійне бюро.

– Туристи зможуть побувати в Бакоті, відвідати чоловічий скельно-печерний монастир, – розповів директор туристичного бюро Павло КОЛЯДИНСЬКИЙ. – Вони також побачать дивовижні Шишкові гори, яким мільйони років. Оглянуть Дністровський каньйон, який належить до семи природних чудес України. Піднімуться на вершину гори Біла, звідки відкривається прекрасна панорама річки Дністер.

– Я дуже задоволена своєю поїздкою на яхті по Дністру. Така краса навкруги, що неможливо відвести очей, – запевнила чернівчанка Юлія Андріївна. – Вперше побувала в Бакоті, яка була затоплена під час будівництва Дністровської гідроелектростанції у 1981році. Це справжній шматочок раю. Ми відвідали скельно-печерний монастир, який знаходиться на горі Біла.

Перша згадка про невеличке село Нагоряни на Кельменеччині датується 1425 роком. Тут природа створила унікальну геологічну пам’ятку – Шишкові горби, які місцеві називають "говдами". Трирядовий ланцюг конусоподібних 15-20-метрових вершин над берегом Дністра здалеку нагадує ялинові шишки. Виникло це диво мільйони років тому, коли тут плескалися води доісторичного Сарматського моря. Пагорби – це залишки давнього коралового рифу, який знаходився на морському дні. Про Шишкові горби існує чимало легенд. Одна з них розповідає про сумну історію кохання багатої вродливої дівчини та бідного сільського хлопця. Батьки дівчини були проти їхнього шлюбу і сватали доньку за господаря Нагорян. А бідного хлопця багатій відправив сплавляти ліс, де той загинув. Дівчина не перенесла втрати коханого і кинулася з найвищої скелі в Дністер.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Надія Будна
29-07-2017, 15:41
Коментарів 0 Переглядів 2 384

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.