RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нацрада знайшла численні порушення у роботі телеканалу "Місто ТБ" з Чернівців

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виявила численні порушення у роботі телеканалу "Місто-ТБ" з Чернівців.

Про це йдеться у рішенні №105 Нацради від 9 лютого 2017 року, пише molbuk.ua

Зокрема, у документі йдеться, що в результаті попереднього моніторингу мовлення ТОВ "Місто-ТБ", який проводився 26 грудня 2015 року, були зафіксовані порушення закону "Про телебачення і радіомовлення", оскільки фактичні показники мовлення не відповідають обсягам, зазначеним у ліцензії: зменшено обсяг культурологічних передач та фільмопоказу, збільшено обсяг розважальних передач, відсутні інформаційні передачі.

Крім того, у документі повідомляється, що рішенням Нацради від 21 січня 2016 року було призначено позапланову перевірку телеканалу, однак провести її не вдалося у зв’язку з тим, що за вказаною в ліцензії адресою ліцензіат не знаходився.

"Розглянувши Акт від 04.03.2016 щодо неможливості здійснення позапланової перевірки, Національна рада 14.04.2016 ухвалила рішення № 549, яким визнала порушення ТОВ "МІСТО ТБ", м. Чернівці (НР № 1449-м від 19.09.2011), вимог пункту 2.12 розділу ІІ Інструкції про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та про порушення законодавства про рекламу, затвердженої рішенням Національної ради від 08.02.2012 № 115, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24.02.2012 за № 313/20626 (зі змінами)(Відмова ліцензіата у проведенні уповноваженими особами Національної ради перевірки його діяльності відповідно до вимог законодавства, за винятком підстав, зазначених у абзаці сьомому пункту 4.1 розділу ІV цієї Інструкції, є підставою для звернення до суду про анулювання ліцензії відповідно до пункту "г" частини п’ятої статті 37 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", про що складається відповідний акт), та застосувала до ліцензіата санкцію "оголошення попередження", - йдеться у документі.

Також зазначається, що рішенням Нацради телеканал "Місто-ТБ" зобов’язали упродовж місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Окрім того, за результатами моніторингу мовлення ТОВ "Місто ТБ" від 17 січня 2017 року, було зафіксовано ознаки порушення вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

У документі вказуються наступні порушення:

1) частини сьомої статті 27 (Ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії);

2) частини восьмої статті 28 (Ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення), оскільки фактичні показники мовлення не відповідають обсягам, зазначеним у ліцензії:

зменшено

- частку програм власного виробництва: за ліцензією – 11 год. 55 хв./добу (49,65%), фактично – 08:27:56 (35,27%);

- обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач: за ліцензією – 03 год. 35 хв./добу, фактично – 01:44:39;

- обсяг фільмопоказу: за ліцензією – 08 год. 30 хв./добу, фактично – 07:19:55;

збільшено

- обсяг розважально-музичних передач: за ліцензією - 07 год. 40 хв./добу, фактично – 14:44:38;

відсутні

- культурно-мистецькі передачі: за ліцензією – 01 год. 25 хв./добу;

- науково-просвітницькі передачі: за ліцензією – 1 год. 30 хв./добу;

- дитячі передачі: за ліцензією – 50 хв./добу;

3) пунктів а), б) частини першої статті 59 (Телерадіоорганізація зобов`язана: дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії; виконувати рішення Національної ради та судових органів), оскільки 17.01.2017 (з 00:12:22 до 01:29:48) демонструвався художній фільм "Відьма". За усною інформацією Державного агентства України з питань кіно,цей фільм належить до ІІ категорії кіновідеопродукції і має супроводжуватися на телебаченні візуальною позначкою "16+". В ефірі ТОВ "МІСТО ТБ", м. Чернівці,художній фільм "Відьма" демонструвався без зазначення відповідної категорії "16+", що є ознакою порушенняпунктів 4 та 5 Системи візуальних позначок з індексом кіновідеопродукції залежно від аудиторії, на яку вона розрахована, затвердженої рішенням Національної ради від 08.02.2012 № 117, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24.02.2012 за № 307/20620 (зі змінами) (Під час трансляції кіновідеопродукції категорій ІІ та ІІІ візуальна позначка на телеекрані має постійно знаходитися у правому нижньому куті. Демонстрування фільмів телеорганізаціями здійснюється з обов`язковим інформуванням глядачів про їх показ у відповідний ефірний час та з обов`язковою наявністю протягом усього показу позначок з такими індексами: […] "16" - показ можливий у будь-який ефірний час).

"Таким чином, результати моніторингу мовлення свідчать про не усунення порушень законодавства, невиконання рішення Національної ради від 14.04.2016 № 549 та розпорядження про усунення порушень законодавства від 25.04.2016 № 17/1207", - йдеться у тексті рішення Нацради.

Водночас Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "Місто ТБ" з метою перевірки дотримання вимог Закону "Про телебачення і радіомовлення".

За інформацією з Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, ТОВ "Місто ТБ" зареєстроване у Чернівцях. Раніше керівником телеканалу був депутат Чернівецької міськради від фракції "Рідне місто" Василь Продан, а у травні 2016 року на цю посаду заступила Костенюк Марія Дмитрівна.

Нагадаємо, Нацрада позапланово перевірить ще одну телекомпанію з Чернівців.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
11-02-2017, 12:10
Коментарів 0 Переглядів 3 520

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.