RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецькі депутати відмовилися брати гроші на нові тролейбуси від банку "імперіалістів", як вони думають, а карпатський мольфар знайшов нову-стару "рятівницю" українців.

***

Очевидно, сам того не бажаючи, народний депутат Максим Бурбак обмовився "за Фрейдом" й "увіковічнив" свого заочного опонента з міськради Василя Продана у сесійній залі. Так, в ефірі програми "Час змін" на ТВА Бурбак сказав, що не вірить депутатам "Самопомочі", які днями заявили, що готові скласти мандати (а хто вірить? Вони й самі не вірять – ляпнули щось, бо запитав хтось, а запитав би ще хтось, то ляпнули би ще щось). "Це "фейкові" заяви депутатів від "Самопомочі". Бо зрозуміло, що люди Продана ніколи звідти не вийдуть", - сказав Бурбак. Не знаю, чи пив цього вечора Продан шампанське, але таке визнання дорого вартує. І головне, що дуже близько до правди. Адже схема Василя Сафроновича проста і дубова, як відреставровані на Штейнбарга старі двері: "Пішла з ради Алінка – прийшла Маруся", "Вийшов Володя – зайшов Петрик", "Втік Ростик – повернувся Миколка", "Змовк Василько – ляпнув Славік". І так - до безкінечності. А хто ті люди? Та яке то має значення. То усе – "люди" Василя Сафроновича. А з яких вони партій? Та хоч із зелених, чи сіро-бурих. То все – "партії" Василя Сафроновича. А чим вони відрізняються – ті "люди" чи "партії"? Як чим? Хто чим. Хто кольором піджака, хтось краватки, хтось ходить у білій сорочці, а хтось - у рожевій, хтось носить 42 розмір черевиків, а хтось 44… Ото й уся відмінність. І навіть більше. Відкрию вам, Максиме Юрійовичу, одну велику таємницю. І сам Василь Сафронович ніколи звідти не піде (з міськради). Бо куди йому йти? Додому? Скучно. До 17-го чи 35-го контейнера? Що залізяк, хоч і з грошима, не бачив? У "Сорбонну"? Так там Толік... Краще до контейнера... Отак і буде у міськраді – там хоч якійсь розваги. Так що радив би, Максиме Юрійовичу, не розслаблятися. Бо "кришувати" вам ліс, контрабанду, наркотики, трансвеститів, "замах на Трампа" (ще буде) і крадіжку тюрми на Соборці під готель "Редіссон" ще довго. У Василя Сафроновича і його "Володь", "Андрійків", "Алінок", "Ростиків" та інших "людей", які ще є, ще будуть і ще прийдуть у міськраду, фантазії вистачить на роки. Тож, здоров’я вам. І особистого психотерапевта.

***

Втім, нинішні депутати міськради такі оригінальні, що не варто розслаблятися не лише Бурбаку, а й усім чернівчанам. У четвер, 22 грудня, коли у Північній півкулі була найдовша ніч (таки якийсь зв’язок між депутатським корпусом і космосом існує – усяка ж влада – від Бога, так що нічого нарікати – беріть на наступних виборах бабло) депутати провалили проект угоди з Європейським банком реконструкції і розвитку на надання гранту і кредиту на закупівлю нових тролейбусів. Очевидно, серед депутатів, де купа випускників економічного факультету ЧНУ, кандидатів економічних наук, докторантів економічних наук і навіть ще нинішніх студентів-економістів, побутує думка, що ЄБРР – це щось таке типу вітчизняного "банку Бєні" чи "банку Митра із Синьківа". Тоді питання, кого готує наш економічний факультет? А може вони впевнені, що до того проекту угоди між міськрадою і ЄБРР є ще якійсь "таємні протоколи сіонських мудреців"? Бог його знає (чи не Бог), що у наших депутатів у головах (чи не в головах), але наразі чернівчани залишилися без нових тролейбусів. Уявляю, які щасливі комунальники і депутати інших міст, де цей проект вже працює і планує розширюватися, або які подалися на нього і чекають на черзі (бо ж банк, видно, думав, що Чернівці – то Європа, а "Європа" має виглядати не як "Чернівці", тому і включив нас ледь не в першу чергу на тролейбусний кредит. Звідкіля ж знати тим банкірам, що депутати наші - з Садагури, Калічанки, Роші-Стинки. Рогатки та Гарячого Урбану, а не з Чернівців). Тож можна лише здогадуватися, як радісно мери міст, що претендують на цей кредит, потирають руки і повторюють про чернівецьких депутатів слова глави російського МЗС Лаврова, які він часто вживає на брифінгах: "Дебіли, б…". Але ж які класні…, ті чернівецькі "д…ли"… Хай на нових тролейбусах їздять мешканці Франківська, Кременчука, Вінниці, Одеси. А наші депутати натомість, проваливши голосування, зійшлися у традиційних слинопусканнях у Фейсбуці. Бідний Цукерберг. Якби знав, то створив би для українців Слиньбук чи Шмаркліжуй… За вихідні з приводу тих тролейбусів так заслинили Фейсбук, що якби на цей час припав початок "Арабської весни", то вона би не відбулася – потонула б у слині. Втім, від слини чернівецьких депутатів, активістів та просто "трололо" на вулицях міста не з’являться нові рогаті машини з електромоторами. І не будуть вони заважити їздити пацанам і пацанкам на джипах і джипиках. Може тут і загадка? Не хочуть депутати, аби їм заважали на вузьких дорогах ті "рогаті для бідних"?

***

Провал голосування за кредитною угодою між ЄБРР і Чернівецькою міськрадою щодо закупівлі нових тролейбусів нарешті вивів із рівноваги традиційно стійкого "вихователя тяжких підлітків", мера Олексія Каспрука. Він пригрозив, що ініціюватиме розпуск такої міськради. Пригрозив, то пригрозив. Усі ж, хто хоча би ходив до восьмирічної школи, добре розуміють, що "Ото!" ніхто не розпустить. Бо, по-перше, хто ж їх розпустить, "вони ж пам’ятннки", а по-друге, ця процедура така довга, нудна і безперспективна, що значно дешевше декількох "найважчих підлітків" трохи повиховувати у "Редіссоні на Соборці" або прогнати з півроку кукурудзяними полями Молдови, аби ситуація втихомирилися. Але, в нинішніх умовах і цього ніхто робити не буде… Чому? Згадайте старий анекдот про "невловимого Джо"… Чому невловимий? Бо кому він до біса потрібен… Хтось буде ловити щура, що стрибнув за борт, коли весь "Титанік" маневрує між айсбергами? Ото ж бо…

Втім, виявилося, що популістсько-пропагандистська заява мера схвилювала юні, ще незмужнілі міськрадівські серця. Тож депутат Іван Гончарюк, який раніше ніколи не демонстрував аналітичних здібностей – приховував видно, до пори до часу, і ось цей час нарешті настав, запідозрив, що мер діє на користь Бурбака, який хоче порозкладати свої яйця в усі фракції міськради, тому й зацікавлений у нових виборах. Тож тепер, як з’ясувалося, на вічне сидіння у міськраді претендують не лише "яйця Продана", але й "яйця Бурбака" (ай, ай, Максиме Юрійовичу, не гоже приховувати свої наміри, прикриваючись намірами Василя Сафроновича). І видно "Народний контроль" у жоден лоток цих "яєць" ще не входить, ото й розхвилювався.

Втім,як і ще один "вундеркінд міськради", депутат Андрій Ілюк. Цей взагалі пригорозив меру відставкою. Звичайно ж, має право. Та все ж чомусь думається, що не так мер боїться своєї відставки, як ті, хто про неї каже, побоюються позбутися депутатських мандатів. Бо хто знає, чи потраплять у лотки чиїхось яєць у наступному скликанні, А раптом ні?

Просто старші депутати з досвідом свої емоції ретельно приховують, як і лотки яєць, де перебувають. Тихо "шурхотять", "барабанять", "шкурничають". А от молоді "спалилися". Та нічого. Підростуть і будуть такі ж самі, як і старші. Думаю, навіть ще кращі.

***

Газета відомого місцевого журналіста Петра цього тижня оприлюднила унікальний шедевр політичної пропаганди "Карпатський віщун: Жінка-матір знову подолає ворожі підступи та поведе Україну до світла". Ось цитата: "Мольфак каже, щоб зцілити Україну, потрібна жінка, справжня матір на чолі народу. Вона знає рідну землю, відчуває її біди та хлопоти, і зможе вивести, що болить рідній землі і допоможе їй розквітнути"… Скажете, маячня? А нікого не нагадує? Привіт, Юлія Володимирівна! А от далі: "Багато обману буде, коли чорне назвуть білим, а багно – золотом. Бачу, як негідники замість жінки-матері об’являть народу чоловіка в жіночій подобі. Та фальшива личина голосно зватиме миритися з ворогами, а воювати з друзями. А ще підбиратиметься до жінки-матері, щоб забрати її силу"… Ага. Привіт, Олег Валерійович. Це, видно про вас у жіночій подобі... Добре, що хоч про фальшиву личину таки правда. Тут віщун не збрехав. Видно, популістам дуже тісно стає на одному полі, якщо мольфарів закликають підвищувати власні рейтинги і топити конкурентів. Але за кого тоді вони мають своїх виборців? За елєкторат…

Олександр Мостіпака
Редактор: O.Mostipaka
24-12-2016, 22:10
Коментарів 0 Переглядів 4 596

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.