RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На виборах на Буковині кандидати масово перебігають з партії в партію

Громадська мережа ОПОРА на Буковині відзначає факти масового переходу кандидатів з одних партій в інші. Так окремі кандидати у депутати до Вижницької, Вашківецької та Сторожинецької об’єднаних громад Буковини – 26 чоловік – на минулих місцевих виборах – 2015 року, – висувалися іншими політичними партіями, а не тими, від яких вони балотуються цьогоріч – на виборах до згаданих громад цієї неділі, 18 грудня.

Щодо цих кандидатів виявлено ознаки порушення їх порядку висування на виборах – а саме чіткої вимоги законодавства балотуватися від однієї політичної сили.

За даними спостерігачів ОПОРИ, у виборчих списках кандидатів у депутати громад Буковини виявлено вісім осіб, які у 2015 році на чергових місцевих виборах не пройшли до Вижницької районної ради, але які вже на виборах 2016 до ради новоствореної громади висуваються уже іншими політичними партій.

Зокрема, партія "Сила людей" висуває Івана Григоряка та Олексія Труфина, які у 2015 році представляли "УКРОП".
В списках кандидатів від "Народного фронту" з’явилася Олена Дзюрбан, яка у 2015 році балотувалася від "Аграрної партії України" та Дмитро Семенчук – від "БПП "Солідарність".

Представники "Аграрної партії України" у 2015 році вже на виборах громад 2016 року перейшли як кандидати до інших політичних партій – Наталія Беспалова – до "Об’єднання "Самопоміч", Юрій Ткачук – до ВО "Батьківщина".

Політична партія "Свобода" висуває Юрія Лучика по округу № 20 (с. Іспас), який на минулих виборах представляв "БПП "Солідарність".

Богдан Гришин-Грищук на чергових місцевих виборах висувався від "Радикальної партії Олега Ляшка", а вже на виборах до новоствореної громади дав згоду балотуватись за виборчим списком "БПП "Солідарність".

У Вашківецькій громаді Буковини схожа ситуація. Перший кандидат у списку "Народний фронт" Віталій Гарас на чергових місцевих виборах 2015 року балотувався від "БПП "Солідарність".

Особи, які представляли на виборах 2015 року "УКРОП" - Юрій Баланюк тепер висувається "Аграрною партією України", а Володимир Помич – йде від "БПП "Солідарність".

До команди ВО "Свобода" приєднався Андрій Павлюк, який торік на місцевих виборах представляв політичну партію "УКРОП".
Наталя Мельничук, кандидат у депутати у 2015 році від "Аграрної партії України", тепер балотується від ВО "Свобода".
ВО "Батьківщина" висуває кандидата в депутати до ради громади Юрія Бабильчука, який минулого року висувався від "Радикальної партії Олега Ляшка".

Оксана Мамінчук на попередніх виборах представляла ВО "Свобода", але на цьогорічних виборах приєдналася до команди "Аграрної партії України".

Сторожинецькі кандидати також мають досвід балотування від різних партій. До прикладу, 3 кандидати – Апостолюк Юрій Дмитрович (в Сторожинецьку районну раду), Орендович Віктор Романович (в Сторожинецьку районну раду) та Коржан Володимир Миколайович (в Чернівецьку обласну раду) на виборах 2015 року були у виборчих списках "БПП "Солідарність", а на виборах 2016-го, що цієї неділі, вже в команді "Народного фронту" (Апостолюк і Коржан) та "Народної партії" (Орендович).
Проте список "БПП "Солідарність" на виборах до рад новостворених громад окрім "втрат", ще збагатився на Гринчука Степана Григоровича (кандидата в Чернівецьку обласну раду), який раніше, як кандидат, представляв інтереси "Свободи".

Цьогоріч "Аграрна партія України" втратила 3 кандидатів, які на минулих виборах балотувались до Сторожинецької районної ради – Верхоляк Ярослав Ілліч (зараз – в списку "БПП "Солідарність"), Микайло Василь Орестович (нині – в списку партії "Наш край") та Павлюк Михайло Іванович (тепер – в списку "Народної партії"), які вирішили поборотись за депутатські мандати з новою політичною силою. Водночас "Аграрна партія України" здобула нову людину – Прокопенко Галину Іванівну (кандидата в районну раду), яка відмовилась від представництва в "БПП "Солідарність".

Є здобутки й в "Самопомочі", якій вдалось "переманити" Корецького Йосипа Степановича (кандидата в Сторожинецьку райраду), який залишив лави "Радикальної партії Олега Ляшка". В свою чергу "Радикальна партія Ляшка" знайшла нові кадри – Лучишина Євгена Михайловича (кандидата в Сторожинецьку райраду), який покинув "Народну партію" задля участі у виборах 18 грудня. "Батьківщина" працює вже безНікіфоряка Станіслава Васильовича (райрада), який вирішив перейти в "Свободу".

Відповідно до частини восьмої статті 41 Закону України "Про місцеві вибори", міські територіальні виборчі комісії отримали письмові пояснення від всіх вище названих кандидатів у депутати. Жоден з них не знятий із реєстрації і буде у виборчих бюлетенях громад новостворених громад Буковини цієї неділі, 18 грудня.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
16-12-2016, 09:57
Коментарів 0 Переглядів 2 330

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги