RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Створити фільм допоміг випадок і... вино, - режисер фільму про буковинську заробітчанку (ФОТО)


За кілька годин до старту допрем`єрного кінопоказу фільму "Гніздо горлиці" частина акторського складу та режисер відповіли на запитання чернівчан щодо нової кінострічки.

За словами актриси Римми Зюбіної, яка зіграла головну роль - заробітчанки Дарини, першоджерелом для фільму став роман чернівецького письменника Василя Мельника, який у 2012-му році отримав відзнаку конкурсу "Коронація слова". Пізніше він був інтерпретований в кіносценарій і дещо відрізняється від роману - через смерть актора Віталія Лінецького, який грав одну з головних ролей у фільмі.

"В Україні сьогодні десь понад 5 мільйонів людей виїхало, - це кожен третій працюючий українець. Я думаю, це достатня підстава для того, щоби почати говорити про те, що діється в Україні. І пора нарешті знімати українське кіно актуальне, про актуальні проблеми. А я вважаю, що це, мабуть, найбільше соціальне явище в Україні, навіть більше за війну тому, що у війну не втягнута така кількість людей", - пояснює режисер Тарас Ткаченко.

"Я сама родом з Ужгорода, тому з темою заробітчанства зустрічалася часто: чула, що там хтось поїхав, той одружився, приїхав будувати хату, в якій ніхто потім не буде жити. Тема материнства, втраченого кохання, втрачених ілюзій, сімейного спокою притаманна кожній жінці. Вважаю цю роль найкращою своєю роботою, можливо, навіть останньою. Я не плекаю ніяких надій на український кінематограф, і не думаю, що після цього в мене буде сто запрошень тому, що фільмів в Україні знімається всього сорок", - розповідає Римма Зюбіна.

Створити фільм допоміг випадок і... вино, - режисер фільму про буковинську заробітчанку (ФОТО)

Створити фільм допоміг випадок і... вино, - режисер фільму про буковинську заробітчанку (ФОТО)


Тарас Ткаченко каже: сама доля підкинула їм ідею фільму.

"Хорошу історію знайти не так легко. І сам Господь Бог привів Василя Гавриловича (Мельника, - авт.) тоді на майданчик до Філіпова (Віталій Філіпов, продюсер, - авт.). Він, не бажаючи брати цей сценарій, каже: "у мене тут все валиться, тут масовка, тут кран привезли, машини не їдуть, це стоїть". А тут, каже, прийшов якийсь чоловічок і суне мені сценарій, напечатаний на друкарській машинці. Слава Богу, що в нього вистачило характеру це занести, таки добитися того, щоб Філіпов звернув увагу. Він (Василь Мельник, - авт.) був чудовим виноробом, і робив розкішне домашнє вино. Може, Філіпов "купився" на такий комплект: надрукований на машинці текст, коли вже ніхто нею не користується, і вино", - розповідає він. Режисер додає, що вони відмовилися розмовляти у фільмі літературною мовою, більше того, вживали діалект, живу мову.

Зйомки фільму відбувалися в Чернівецькому національному університеті, в Ратуші та аеропорті, а в епізодичних ролях знялися також троє акторів Чернівецького драмтеатру. Творці фільму кажуть: Чернівці дуже відкриті для зйомок і знімати тут було дуже зручно. Основна частина зйомок відбувалася у Вижниці та Виженці. "Місце знову-таки обрали випадково. Буквально перший будинок, як спускатися по серпантину у Вижницю, нам підійшов і ми до нього прикипіли. Тепер це буде кінотуристичне місце, хазяїн на цьому ще заробить", - додає Т. Ткаченко.

Створити фільм допоміг випадок і... вино, - режисер фільму про буковинську заробітчанку (ФОТО)

Створити фільм допоміг випадок і... вино, - режисер фільму про буковинську заробітчанку (ФОТО)

Створити фільм допоміг випадок і... вино, - режисер фільму про буковинську заробітчанку (ФОТО)


Ввечері, о 19:25 всі охочі зможуть переглянути частину фільму "Гніздо горлиці" на допрем`єрному показі. Всеукраїнський прокат стартує з 10 листопада.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Марина Кавкало
28-10-2016, 21:07
Коментарів 0 Переглядів 2 422


Жінка завдала кілька ножових поранень власному чоловіку в грудну клітину

Водопостачання міста буде обмежене з середи, 16 жовтня, починаючи з 10 години ранку
Насамперед тепло подаватимуть в обʼєкти соціальної сфери, де є автономне опалення
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.