RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинські поліцейські затримали банду, яка катувала і грабувала людей (ФОТО, ВІДЕО)

Буковинські поліцейські затримали організовану злочинну групу, яка скоїла серію розбійних нападів у двох областях України.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Чернівецької області.

Розбійники до злочинів готувалися ретельно, діяли жорстоко стосовно потерпілих, а ціль була – звісно ж, матеріальне збагачення. Завдяки професійним діям працівників кримінальної поліції ГУНП в Чернівецькій області усіх фігурантів вдалося встановити та припинити їхні кримінальні гастролі містами нашої країни.

Як розповів заступник начальника карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області Микола Лазорко, 28 вересня на території нашої області на буковинку було скоєно розбійний напад. Злочинці завдали численних тілесних ушкоджень жінці та забрали майно на суму понад 50 тисяч гривень. Для розкриття цього злочину було задіяно всі сили та засоби поліції. У ході оперативно-розшукових заходів у жовтні вдалося затримати злочину групу. До неї входили троє мешканців Одеської області та один житель Київської області. Також було встановлено двох мешканців Чернівців, чоловіка та його знайому, які й надали інформацію про потерпілу. Вони показали, де знаходиться її будинок.

Затримали розбійників буковинські поліцейські на Одещині та Київщині. Злочинна група готувалася до вчинення чергового злочину на території Одеської області. З’ясувалося, що всі фігуранти раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. До кожного злочину вони готувалися ретельно, вивчали потерпілих, їх спосіб життя, розклад їхнього руху, а також відходи та підходи до будинків майбутніх жертв. Рухалися на двох автомобілях. До розбійного нападу на мешканку Сторожинецького району вони теж були підготовленні.

Буковинські поліцейські затримали банду, яка катувала і грабувала людей (ФОТО, ВІДЕО)
Буковинські поліцейські затримали банду, яка катувала і грабувала людей (ФОТО, ВІДЕО)
Буковинські поліцейські затримали банду, яка катувала і грабувала людей (ФОТО, ВІДЕО)

- Злочинці ввірвалися до будинку жінки, зв’язали її та почали катувати. Їх цікавило, де знаходяться гроші, адже за їхньою інформацією у буковинки мало бути 300 тисяч доларів. Таких грошей жінка не мала, тож з будинку винесли телевізори, мобільні телефони, ювелірні вироби, кишенькові гроші, шуби. Покидаючи місце злочину, вони викинули маски та горілчані вироби, - розповідає Микола Лазорко.

Буковинка із жахом пригадує події того моторошного вечора.

- Підвечір, до мого будинку ввірвалося троє людей у масках. Зразу повалили обличчям на підлогу, скрутили руки за спину та зав’язали скотчем. Один сів на мене, інший тримав у руках монтувальний лом, а третій – зв’язував скетчем ноги. Прикладали і пістолет до скроні, і ножа показували. Питати де гроші, зізнавайся. Я відповіла, що немає грошей, але їх це не зупиняло. Думала, що мене вже вб’ють. Вдарили рукояткою від зброї, я втратила свідомість. Навіть не знаю скільки часу минуло. Коли прийшла до свідомості почали далі бити, зв’язали вже шнуром від праски, ножем робили порізи. Потім відтягли у підвал, де катування продовжилися. Я їм говорила, що грошей не маю, є лише банківська картка та 100 доларів у гаманці. Вони ходили по всьому будинку, шукали. Я дуже рада, що залишилася жити. А завдяки поліцейським Чернівецької області цей злочин було швидко розкрито, менше місяця пройшло. Хлопці молодці. Дякую їм, - говорить потерпіла.

У ході подальших слідчо-оперативних дій, поліцейські встановили причетність організованої злочинної групи до скоєння розбійних нападів на магазин та ломбард у Одеській області.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області вже оголосили зловмисникам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Нині вони перебувають у слідчому ізоляторі. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Крім цього, поліцейські перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території України.
Досудове розслідування триває.



Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
27-10-2016, 14:53
Коментарів 0 Переглядів 7 413

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.