Про те, чому буковинці стали частіше хворіти на кишкові інфекції, розповіла лікар-гастроентеролог.
-Пацієнтів стало більше, - констатує завідувач гастроентерологічного відділення лікарні швидкої медичної допомоги в Чернівцях Віра Череватенко. – Зокрема, перший пік отруєнь припав на кінець липня-початок серпня. Тоді люди багато їли кавунів, отруювалися огірками. Зараз – чергова хвиля захворюваності. Більшість – через вживання м`ясних і молочних продуктів.
Нерідко буковинці звертаються до лікарів, коли хвороба занедбана.
-На жаль, усю медицину скорочують. У селах узагалі так пригнобили медицину, що пацієнт з села приходить до нас уже в такому стані, що не знаєш, чи класти його в реанімацію, чи під ніж, - каже В. Череватенко.
"Багато хворіють діточки, - розповідає лікар. – Але, здебільшого, через те, що з`їли неякісний йогурт. Батьки або не звертають уваги на термін придатності, або ж зберігають неправильно цей продукт".
За словами В. Череватенко, найбільше отруєнь через те, що люди купують неякісні продукти в супермаркетах.
-Варто бути обережними з м`ясом, молочними продуктами в супермаркетах. Бо навіть якщо термін придатності витікає лише завтра, сьогодні цей продукт їсти небажано.
Для того, щоб не отруїтися, лікар радить не переїдати, а також кожен раз перед їжею мити руки.
Нагадаємо, що
понад 80 буковинців отруїлися лише за один тиждень.
22-09-2016, 19:42
0
3 223