RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Василь Продан офіційно обзавівся у Чернівцях цифровим телеканалом

Чоловік нардепа БПП Оксани Продан, депутат Чернівецької міськради від "Рідного міста" Василь Продан став одноосібним власником чернівецького цифрового телеканалу "Місто ТБ".

Про це повідомляє інтернет-ресурс "Медіаняня".

Крім того, в держреєстрі підприємств зазначено, Василь Продан - директор телеканалу (ТОВ "Місто ТБ"), починаючи з 11 травня.

Проти телеканалу "Місто ТБ" активно виступав глава правління "Незалежної асоціації мовників" Геннадій Сергєєв, який також є директором місцевого телеканалу ТРК "Чернівці". У грудні минулого року Сергєєв запевняв, що "Місто ТБ" був створений під цифровий конкурс 2011 року, щоб місце в "цифрі" не дісталося місцевим телеканалам - зокрема, ТРК "Чернівці". Весь цей час мовник працював як типова "пустушка" - в ефірі йшов один і той же програмний продукт.

Після наведення Сергєєва телеканалом зацікавилась Нацрада, моніторинг якої підтвердив, що щодоби в ефірі мовника транслюються одні і ті ж передачі і фільми. Але провести перевірку каналу регулятору не вдалося - його не виявилося за адресою, вказаною в ліцензії. При цьому повідомлення про перевірку було доставлено адресату і мовник письмово просив Нацраду перенести перевірку на інший день. В результаті телеканал отримав попередження за порушення (у квітні) і місяць на його усунення. Наразі вже липень, але регулятор не поспішає перевіряти виконання запропонованого.

Все говорить про те, що саме в травні, після винесення попередження і вступу в силу закону про прозорість медіавласності, телеканал обзавівся новим "прозорим" власником. Попереднім власником і директором телеканалу значилася якась Марія Костенюк. Вона, на відміну від інших власників цифрових "пустушок", виявилася цілком реальною мешканкою Чернівців: восени минулого року вона намагалася потрапити до місцевої ради від Радикальної партії Ляшка, а в грудні 2015-го отримала дозвіл на різдвяний кіоск як власник малого бізнесу.

"Медіаняня" зазначає: навіщо проблемний телеактив Оксані Продан з чоловіком, стає зрозуміло, якщо подивитися на бізнес-інтереси сім'ї в регіоні. Сім'ю Продан пов'язують з олігархом Дмитром Фірташем та колишнім керівником "Укргазвидобування" Юрієм Борисовим. Останній приходиться Оксані кумом, про що вона підтверджувала в своїх інтерв'ю. Батько - Петро Поліщук - підприємець у сфері пасажирських перевезень в Чернівцях, а чоловік - Василь Продан - відомий у місті підприємець і політик (депутат міськради від фракції "Рідне місто", яку він же очолює). Якщо трохи погуглити, можна дізнатися, що Василь Продан був одним з ініціаторів перевороту в Чернівецькій міськраді в березні 2011 року, коли група депутатів в змові з "Партією регіонів" незаконно усунула тодішнього мера Чернівців Миколи Федорука. В одному з інтерв'ю тодішній нардеп Геннадій Москаль назвав Василя Продана "смотрящим в Чернівцях" від тодішньої влади.

Видання зазначає, що з огляду на правильну партійність дружини Василя Продана і його вміння знаходити спільну мову з різними владами, конфлікт телеканалу з пропрезидентською Нацрадою буде мирно вирішено найближчим часом.

Як відомо, телеканалу "Місто ТБ" в серпні 2011-го дісталося місце в регіональній "цифрі" разом з державною Чернівецької ОДТРК (увійшла в мережу Суспільного мовлення), телеканалом "112 Україна" (через "Партнер ТВ") і телеканалом "Чернівецький промінь". Зате місце в чернівецькій "цифрі" не дісталося багаторічним мовникам регіону - ТРК "Чернівці" Віктора Сідляра (він - власник найбільшого підприємства області - "Машзавод") і каналу "ТВА" Андрія Пишного.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
13-07-2016, 14:42
Коментарів 0 Переглядів 6 253

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.