RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецька музична школа №2 святкує півстолітній ювілей

Чернівецька музична школа № 2 святкує півстолітній ювілей від часу заснування. За цей період школа пережила багато цікавих змін, отримала багато престижних перемог, виховала чудових випускників.

Зараз навчально-виховний процес забезпечують 64 педагоги, які навчають 440 учнів. Серед педагогів 21 є випускниками цієї школи.
Найдосвідченіші очолюють відділи: струнно-смичкових інструментів − викладач-методист Н.В.Лютова, народних інструментів − викладач-методист Г.Г.Хаврик, духових та ударних інструментів – В.Г.Пампуха, фортепіанного – М.І.Козлова, хорового співу – старший викладач О.М. Борчук, загального фортепіано – старший викладач Л.В.Гречишкіна, музично-теоретичних дисциплін − викладач-методист Л.Й.Сливко. Заступником директора з навчально-методичної роботи є О.М.Шульга, а життєдіяльність школи забезпечує заступник директора з господарських питань І.І.Ширєнкова. Основною формою навчання в музичній школі є індивідуальні заняття з обраного інструменту і предмету за вибором, також групові заняття з колективного музичення (хори, ансамблі, оркестри), предмети музично – теоретичного циклу.

Серед учнів школи є багато лауреатів: міжнародних конкурсів – 27 учнів, всеукраїнських – 41, регіональних – 12, обласних – 425. Лауреатами всеукраїнської мистецької програми "Нові імена" стали 4 учні, а дипломантами − 3.

У 1966 р. відбувся перший набір учнів до музичної школи № 2. Тоді було відкрито два відділи – оркестровий та фортепіанний. Усього до нас вступило 245 дітей. Конкурс був шалений – 10 дітей на 1 місце. Наступного року – вже близько 500 дітей. Найбільше вступило на навчання по класу фортепіано, баяна, скрипки, труби, кларнету.

Згодом вперше у Чернівцях запрацював клас бандури. Також школа стала першою серед музичних, в якій почала функціонувати підготовча група, де навчалися 5-6-річні діти.

Школа підготувала цілу плеяду фахівців, які працюють в Україні, Росії, Німеччині, Ізраїлі, Японії, Австралії та США. Серед них і нинішній директор ДМШ № 2 Галина Плав’юк (на фото вгорі), заслужений артист України А. Мамалига, керівник оркестру в м. Сіднеї Л.Бешлей, органіст В. Білла та багато інших, які стали сольними виконавцями, артистами симфонічних, камерних, духових, народних оркестрів, керівниками та артистами хорових колективів (аматорських та професійних), музичними керівниками в дитячих установах, очолюють самодіяльні оркестри, ансамблі, обирають різні види музичної діяльності: муз. програмування, звукорежисуру тощо.

- Основна проблема – нестача приміщень, території, - каже заступник директора школи І.Ширєнкова. - Найгарячіше – від 15.00 до 19.00. Через це мусимо ущільнювати розклади. У нас є будівля у дворі, яку хотілося б довести до ладу. Частково роботи виконані – за рахунок бюджету замінено покрівлю, утеплено зовнішні стіни. Внутрішня побілка, заміна вікон − це все спонсори. Ми маємо ще деякі приміщення, на які поки не вистачає коштів. Там зробили інше опалення – електричне. Господарські поточні справи загалом вирішуються завдяки батьківським коштам. При потребі ми продовжуємо діалог з місцевою владою. Завжди раді підтримці з боку депутатів та представників громадськості. Наразі, до прикладу, потрібно було оновити нашу бібліотеку, але коштів на рахунку не було. Звернулися до батьків, оскільки новинки в бібліотеці потрібні їхнім дітям, і вони дослухалися та одразу зібрали кошти. Саме завдяки батьківським коштам ми маємо можливість більш-менш якісно вести господарську діяльність. (Марія Мандрик-Мельничук)

Чернівецька музична школа №2 святкує півстолітній ювілей

Чернівецька музична школа №2 святкує півстолітній ювілей

Чернівецька музична школа №2 святкує півстолітній ювілей

Чернівецька музична школа №2 святкує півстолітній ювілей

Чернівецька музична школа №2 святкує півстолітній ювілей

Чернівецька музична школа №2 святкує півстолітній ювілей


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
10-05-2016, 17:09
Коментарів 0 Переглядів 6 954

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.