RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Однофамільці Яценюка на Буковині займаються рекламою, тезки Ляшка - парфумами

Тезки українських політиків заробляють на життя, продаючи цигарки і парфуми

Сотні однофамільців українських політиків займаються власним бізнесом. Як з'ясувала "Сегодня", в країні одних тільки зареєстрованих бізнесменів з прізвищем Порошенко в Єдиному держреєстрі фізосіб-підприємців (знаходиться на офіційному сайті Мін'юсту) – 30 осіб, правда, 20 з них з різних причин припинили свою комерційну діяльність. А один з них, тезка сина президента, Олексій Порошенко – підприємець-переселенець. Бізнесменів, однофамільців прем'єр-міністра в Україні – понад 80-ти, частина з них є діючими підприємцями, частина також, з різних причин, призупинили свою діяльність. Згідно Держреєстру, підприємці з прізвищем Яценюк задіяні в різних сферах – від роздрібної торгівлі товарами на ринках до здачі приміщень в оренду. Тезок радикала Олега Ляшка в Україні зареєстровано рівно 100, з них 8 – це Олеги Ляшки. Заробляють собі на життя, торгуючи косметикою, одягом, автозапчастинами та керуючи підприємствами. Однофамілець лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко серед українських підприємців також чимало – 42 Юлії, три з них – Володимирівни (з Донецької, Запорізької областей, одна з них – киянка). Згідно з даними Держреєстру, Юлії Тимошенко в Україні – "багатоверстатниці". Такі жінки в Україні задіяні, наприклад, і в торгівлі фармацевтичними товарами, і цигарками, а також у продажу напоїв і продуктів харчування.

Порошенко: "Чиновники просять цукерки"

Однофамільців президента серед підприємців налічується кілька десятків людей. Але, за даними Держреєстру підприємців, жодного Петра Порошенка серед них немає. Зате є тезка президентського сина, Олексія: він, згідно з даними реєстру, працює в сфері комп'ютерного програмування, а також є консультантом з питань інформатизації. Ми розшукали хлопця, і він нам розповів, що йому, як і багатьом іншим, довелося виїхати з рідної Луганської області. "Через прізвище ніяких незручностей або проблем у мене не було – тільки жарти. Найчастіше сторонні люди і чиновники, яким доводиться пред'являти документи, жартома просять у мене цукерок", – посміхаючись, каже підприємець.

Ще один однофамілець Порошенка, Олександр, в Держреєстрі Мін'юсту числиться як бізнесмен, зайнятий в сфері роздрібної торгівлі: в Одеській області продає з лотків та на ринках напої, продукти харчування та цигарки. А ось підприємець Порошенко із Запорізької області, також за даними Держреєстру, продає товари подорожче: він торгує звукозаписною і побутовою електронікою в спеціалізованих магазинах. Ще один підприємець з прізвищем Порошенко з Дніпропетровської області, за даними Держреєстру, торгує в роздріб одягом, косметикою і туалетним приладдям. А ось одесит Порошенко припинив свою підприємницьку діяльність: в документі Мін'юсту уточнюється, що раніше підприємець працював в сфері вивчення кон'юнктури ринку і вивчення громадської думки. Ще один Порошенко, який згорнув бізнес, – теж житель Одеської області, і раніше займався роздрібною торгівлею з лотків. Також цікаво, що серед бізнесменів з прізвищем Порошенко практично половина – це жінки, і вони задіяні в різних сферах – від торгівлі до виробництва.

Яценюки: шуби і голова

В Україні і безпосередньо на батьківщині прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, в Чернівецькій області, є кілька підприємців – однофамільців глави уряду. Частина з них зайняті інтелектуальною працею, наприклад комп'ютерним програмуванням, консультуванням з питань інформатизації. Є Яценюки, які задіяні в рекламному бізнесі, очолюючи профільні агентства. Втім, наприклад, в столиці один з підприємців з прізвищем Яценюк займається продажем продуктів в спальному районі міста. А ось підприємець з Волинської області Тетяна Яценюк каже, що їй прізвище сильно допомагає в житті. "У мене чоловік італієць, машина – російська, а номери на автомобілі українські. Коли проходимо з чоловіком митницю, то досить тільки показати документи, і нас пропускають без зайвих питань. Митники думають, напевно, а хіба мало хто це, – з посмішкою розповідає Тетяна Василівна. - Я торгую жіночим одягом, сукнями. Працювати складно, тому як великий бізнес з'їдає малий. А покійний колишній чоловік, прізвище якого було Яценюк, шив натуральні шуби такої якості, що за ними люди шикувалися в чергу за два роки наперед. Я так скажу: Яценюки взагалі люди "кручені", в хорошому сенсі цього слова!".

Сто Ляшків: продають парфуми і горілку

Найчисленніша в Україні армія підприємців – однофамільців політиків – це Ляшки. З майже сотні таких бізнесменів – вісім Олегів, правда, повних тезок немає жодного. Згідно держреєстру, один з них, сумський комерсант Олег Ляшко займається оптовою торгівлею парфумерними та косметичними засобами. Один з полтавських тезок "радикального" нардепа, підприємець Олег Ляшко каже, що сторонні, дізнавшись про прізвище, запитували, мовляв, чи не родич. "Питання зводилися нанівець, коли дізнавалися, що батькові не збігається з по батькові політика. Я – Анатолійович (політик Ляшко по батькові Валерійович. – Авт.), – говорить полтавець Ляшко. - Зараз моя діяльність призупинилася і, швидше за все, що торгову точку буду закривати (магазин з продажу алкоголю і тютюну). До свого однофамільця ставлюся так: іноді він має рацію, іноді немає". Ще один бізнесмен Олег Ляшко, чия діяльність (управління підприємствами) була зареєстрована в Запорізькій області, відповів нам з гумором: "Це політик живе з моїм прізвищем, а не я. Про свою діяльність говорити не хочу, точно як і немає бажання обговорювати дії політика Ляшка в Раді. Можу додати, що прізвище допомагає. Наприклад, даішники відпускають. Так і кажуть: "Ви, напевно, родич, їдьте далі ..."

За даними держреєстру фізосіб-підприємців, решта Олегів Ляшків зайняті або були зайняті в сфері торгівлі одягом (комерсант з Лановецького району Тернопільської області), автотранспорту (Ляшко з Рівненської області), а підприємець Ляшко з Київської області торгує автомобільними запчастинами.

Янукович: торгує на ринку

Як виявилося, серед підприємців найменше громадян з прізвищем Янукович. За даними держреєстру Мін'юсту, таких в країні всього 10 осіб, серед них лише один чоловік, уродженець Чернівецької області, тезка сина екс-президента, Олександр Янукович. Згідно з довідкою, він був задіяний в сфері надання послуг таксі, але завершив свою діяльність. В цілому з десятка Януковичів продовжують бути комерсантами лише троє, семеро з різних причин згорнули свій малий бізнес. Третина Януковичів-підприємців – це уродженці Донецької області, ще одна – мешканка Івано-Франківської області. Про Однією з Януковичів-дончанок в держреєстрі фізосіб-підприємців повідомлено, що вона зареєструвала свій бізнес на батьківщині "легітимного" – в Єнакієвому, а торгує одягом і взуттям, текстильними виробами з лотків на ринку. До цього в документі додано, що свою діяльність комерсант не припинила.

Юля: фрукти і вата

Серед українських підприємців, однофамільниці лідера "Батьківщини", – понад 40 Юлій Тимошенко, троє з них повні тезки, тобто Тимошенко Юлії Володимирівни. Двоє з них – діючі підприємці, комерційна діяльність третьої завершена. Такі дані наведені в держреєстрі фізосіб-підприємців Мін'юсту. Одна з діючих комерсанток займається роздрібним продажем продуктів, напоїв та тютюнових виробів, друга ЮВТ зайнята оптовою торгівлею фармацевтичними товарами. Решта Юлій Тимошенко, багато з яких "багатоверстатниці", заробляють на життя, продаючи побутову і звукозаписну електротехніку (в Херсонській області), працюють в агентстві нерухомості посередником (Запорізька область), ще одна тезка екс-прем'єра з Київської області зареєстрована як підприємець, торгує в роздріб цілим набором продуктів: овочі та фрукти в магазинах, м'ясом, рибою, ракоподібними і молюсками. Крім того, ця бізнесвумен торгує хлібом та кондитерськими виробами.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
28-02-2016, 09:17
Коментарів 0 Переглядів 1 838

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.