RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

40% учасників АТО у Чернівцях отримали ділянки під будівництво

За отриманням земельних ділянок у Чернівцях станом на 18 лютого звернулися 1984 учасника АТО, в тому числі на отримання земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво надійшло 1272 заяви, під садівництво та городництво – 674 заяви, під гараж – 38 заяв. Про це 18 лютого на прес-конференції повідомила головний архітектор міста Наталія Хілько.

Станом на 18 лютого учасникам АТО виділено 496 ділянок під індивідуальне житлове будівництво, що становить майже 40% від поданих заяв. Окрім того, земельні ділянки отримали 13 родин Героїв, які загинули в АТО, решта родин цієї категорії ще не визначилися з вибором. Під садівництво та городництво учасникам АТО виділено 13 земельних ділянок.

"У Чернівцях на сьогодні немає землі для утворення нових садівничих товариств, тому учасникам АТО надаються ділянки в уже діючих садових товариствах за рахунок тих ділянок, від користування якими відмовилися попередні власники. Тому цей процес рухається повільно", – зазначила Наталія Хілько.

Вона також зауважила, що будівництво гаражів передбачається проектами на зведення індивідуальних житлових будинків, тому окремо земельні ділянки під будівництво гаража учасникам АТО, які отримали земельну ділянку для індивідуального будівництва, не виділяються.

Земельні ділянки учасникам АТО наразі виділено в двох земельних масивах – на вул.Д.Лукіяновича–Січовій та вул. Коломийській. У земельному масиві на вул.Д.Лукіяновича, який має площу 92,6 га, під індивідуальне житло передбачено 564 земельні ділянки, 432 з яких вже надано учасникам АТО, 132 ділянки залишаються ще вільними. У цьому масиві передбачена також малоповерхова забудова у вигляді 84 блок-секцій на 1500 квартир. Планується зведення дитсадка, школи, торговельно-розважального комплексу, магазинів та інших закладів соцкультпобуту. Для забудови цього нового мікрорайону вже розроблено проект на проведення протиповеневого захисту та водопониження. Кошторисна вартість зазначених робіт становить 35,1 млн. грн. Загальна вартість робіт з електрифікації мікрорайону (зовнішні і внутрішні електромережі) становить 47,36 млн. грн. Роботи з водопониження планується розпочати вже у цьому році. Завершується також виготовлення проектів та проектно-кошторисної документації на газо-, водопостачання та каналізування цього мікрорайону.

На вулиці Коломийській у земельному масиві площею 20 га, учасники АТО отримали 177 ділянок під індивідуальне житлове будівництво. У цьому мікрорайоні передбачено також будівництво дитсадка,школи, готельного комплексу, закладу громадського харчування, культової споруди та зблоковану житлову забудову з об’єктами соцкультпобуту (магазини, аптеки тощо). Вартість будівництва мереж водопостачання та водовідведення для цього мікрорайону становить 22,7 мн.грн., завершується проектування мереж електро- та газопостачання.

Для учасників АТО зарезервовано також три масиви у районах багатоповерхової забудови, де вони матимуть можливість зводити житло шляхом створення ЖБК відповідно до діючого законодавства.

"За коштами для зведення інженерних мереж в масивах, виділених під забудову учасникам АТО, міська рада звертатиметься до Державного фонду регіонального розвитку. Окрім того, на зазначені цілі пропонуватиметься спрямувати доходи міського бюджету, отримані від продажу земельних ділянок на аукціоні, залучатимуться також інші джерела надходжень, у тому числі інвестиційні", – зазначила заступник директора департаменту містобудівного комплексу і земельних відносин міської ради Василина Маковійчук. Вона повідомила, що вже спрямовано звернення до НКРЕКП щодо можливості зведення електричних мереж у зазначених масивах за рахунок інвестиційних програм енергопостачальників.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
19-02-2016, 08:30
Коментарів 0 Переглядів 2 519

Теги -


Викрили злочинну організацію, до якої входили відомі підприємці з Чернівців та службові особи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.