RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини

Депутати-мажоритарники від Чернівецької області зареєстрували протягом року роботи в Верховній Раді України 118 законопроектів (22 з яких стали чинними актами), 139 депутатських запитів та 1270 депутатських звернень. Такі підсумки роботи народних депутатів України, обраних в мажоритарних округах Чернівецької області, починаючи з листопада 2014 року.

Аналіз роботи депутатів були представлені на прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА.

Відповідно до даних загальнонаціонального моніторингу діяльності парламенту за рік, який здійснює Громадянська мережа ОПОРА, друге місце за середньою кількістю промов на депутата посідають 4 мажоритарники Чернівецької області (32 виступи на депутата), поступившись в першості мажоритарникам Київщини.

Також чернівецькі народні депутати відзначились і в написанні депутатських запитів. Загалом за рік всі мажоритарники парламенту подали 64 % від усіх депутатських запитів. Найбільш активними у поданні депутатських запитів були представники Рівненської області – у середньому 33,6 запитів на одного її представника, а також Чернівецької та Київської областей – 31 та 27 запитів відповідно. Окрім того представники Чернівецької області демонструють найвищі показники відвідуваності пленарних засідань парламенту (93%).

Протягом року роботи у парламенті найбільше законопроектів зареєстрували народні депутати Микола Федорук та Іван Рибак (40 та 39 відповідно). Максим Бурбак та Григорій Тіміш зареєстрували по 26 та 13 законопроектів. Абсолютна більшість зареєстрованих ними законопроектів підготовлена у співавторстві. Тематика законопроектів відповідає профілю комітетів, до яких входять народні депутати.

На відміну від законотворчої діяльності, лідерство з написання депутатських запитів, як одного із інструментів роботи народного депутата, належить Григорію Тімішу - 60. 56 запитів на рахунку Івана Рибака, 20 у Максима Бурбака. Найменше протягом року депутатських запитів підготував лідер за кількістю законопроектів Микола Федорук - тільки 3. Спільною рисою запитів усіх мажоритарників області є спрямованість більшої їх частини до керівників міністерств та відомств. Запити в більшій мірі стосуються місцевої тематики.

Детальніше про роботу кожного депутата

Микола Федорук в парламенті представляє інтереси виборців 201 виборчого округу (м. Чернівці) та є головою підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування.

ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


За рік роботи в парламенті народний депутат зареєстрував 40 законопроектів, 5 з яких є власними напрацюваннями, а решта 35 – підготовлені у співавторстві. Найбільше серед законодавчих ініціатив нардепа проектів постанов (усі 20 підготовлених у співавторстві). Серед інших – 5 проектів нових законів (1 власний, 4 у співавторстві) та 15 проектів законів щодо внесення змін до існуючих нормативно-правових актів (4 власних, 11 у співавторстві). Чинними актами стали 13 законопроектів, усі з яких є проектами постанов.

Тематика зареєстрованих законопроектів загалом відповідає профілю комітету Миколи Федорука. Близько 40% законодавчих ініціатив стосувались конкретних населених пунктів України, а саме змін їх меж, назв, категорій тощо (поза межами Чернівецької області). Здебільшого саме ці законопроекти депутата і були підписані Президентом. Серед інших тем законодавчих ініціатив депутата – місцеві вибори, місцеве самоврядування, статус гірських населених пунктів, добровільне об’єднання громад тощо. Найактивнішим в питанні законотворчої діяльності, підготувавши 10 законопроектів, нардеп був останнього місяця (листопад 2015), у липні (8), квітні (7) та березні (6). У вересні було зареєстровано 3 законопроекти, червні – 2, листопаді 2014 року, грудні, травні і жовтні - по 1, а в січні, лютому та серпні - жодного.

Що стосується депутатських запитів, які є одним із інструментів діяльності народного депутата, то Микола Федорук за рік роботи у парламенті зареєстрував три (2 індивідуальні та 1 колективний), в яких він двічі звертався до керівників міністерств та відомств й одного разу – до Генерального прокурора. Два запити були підготовлені у лютому та вже розглянуті, а останній – цього місяця (листопад 2015) і перебуває на стадії розгляду. Темами запитів була перевірка фактів порушення прав іноземного інвестора і присвоєння іменної назви Героя України десантному кораблю.

Від початку каденції Микола Федорук пропустив одне з 30 засідань комітету, а протягом 122 пленарних засідань не реєструвався електронно 6 разів та письмово – 7 ( 5 з яких через відпустку, 2 – з невідомих причин).

Під час роботи в окрузі, нардеп здійснив вісім особистих прийомів громадян, які відвідали 97 людей, отримав та розглянув 86 письмових звернень від 251 громадянина. Микола Федорук та його помічники підготували таку ж кількість депутатських звернень, які направив до відповідних установ.

Іван Рибак представляє в парламенті виборців виборчого округу 202 (Вижницького, Кіцманського, Путильського та частини Сторожинецького районів) і є головою підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

За рік роботи у парламенті народний депутат зареєстрував 39 законопроектів, 4 з яких є власними напрацюваннями, а решта 35 – підготовлені у співавторстві. Найбільше серед законодавчих ініціатив нардепа - проекти законів щодо внесення змін до існуючих нормативно-правових актів – 28 (3 власні та 25 у співавторстві). Окрім того Іван Рибак зареєстрував 8 проектів нових законів (1 власний та 7 у співавторстві) та 3 проекти постанов (усі у співавторстві). Наразі підписаний Президентом один проект постанови у співавторстві про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Тематика законопроектів великою мірою стосується сфери діяльності комітету, в якому працює нардеп. Більше половини законопроектів пов’язана з екологією: оцінкою впливу на довкілля, охороною флори та фауни, її відновлення, посиленням відповідальності, державним регулюванням щодо експорту лісу, поводженням з відходами тощо. Серед інших тем законотворчої діяльності депутата – удосконалення діяльності Антикорупційного бюро, розширення критеріїв віднесення населених пунктів до категорії гірських, безпека дорожнього руху, захист пенсійного забезпечення, спрощення порядку працевлаштування та ін.

Найбільше законопроектів було зареєстровано мажоритарником у жовтні (7), квітні і травні (по 6), листопаді 2015 року (5), липні та вересні (по 4). У березні, червні та грудні нардеп зареєстрував по 2 законодавчі ініціативі, у серпні - 1, а в листопаді минулого року, січні та лютому - жодної.

Іван Рибак зареєстрував 56 депутатських запитів (52 індивідуальних та 4 колективних). Найбільше запитів нардеп адресував керівникам міністерств та відомств – 30 (27 індивідуальних та 3 колективних). Інші 14 індивідуальних запитів отримав Кабінету міністрів, 10 (9 індивідуальних та 1 колективний) - місцеві органи влади та управління, а ще 2 індивідуальних - Генеральний прокурор. Тематика депутатських запитів в першу чергу була пов’язана з проблемами фінансування інфраструктурних об’єктів виборчого округу та області (фінансування будівництва мостів у Сторожинецькому та Путильському районах, очисних споруд у Сторожинці та Вижниці, водогону в Кіцманському районі, забезпечення роботи Чернівецького облавтодору та ремонту доріг як місцевого, так і міжобласного значення, фінансування обласного перинатального центру тощо). Серед інших тем депутатських запитів – підвищення якості та доступності медичних послуг, надання допомоги громадянам та ін. Найбільше запитів було зареєстровано в листопаді 2015 року – 18. В інші місяці кількість написаних запитів становила: жовтень (9), липень (7), травень (6), вересень (5), березень (4), червень (3), квітень (2), грудень та лютий (по 1), січень та серпень (жодного). Наразі 38 депутатських запитів вже розглянуті, а інші 18 перебувають на етапі розгляду.

ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


Протягом року Іван Рибак жодного разу не пропустив засідання комітету, будучи присутнім на усіх 23. З 122 пленарних засідань не зареєструвався електронно на 5, а письмово – на 6 (з невідомих причин).

В окрузі народний депутат здійснив 48 особистих прийомів громадян, отримав від них 367 звернень та, в свою чергу, підготував і направив відповідним інституціям 360 депутатських звернень. Серед найчастіших проблем, з якими на народного депутата зверталися громадяни - допомога учасникам АТО, вирішення земельних питань, допомога у лікуванні хворих, сприяння у переносі вишки оператора мобільного зв’язку, сприяння в організації концертів та спортивних змагань, надання матеріальної допомоги, сприяння у ремонті доріг.

Григорій Тіміш у парламенті представляє інтереси виборців виборчого округу 203 (Герцаївський, Глибоцький, Новоселицький, частина Сторожинецького району та частини Садгірського району міста Чернівці) і є членом Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.

ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


Протягом року народний депутат зареєстрував 13 законопроектів (1 власний та 12 у співавторстві). Серед них немає проектів нових законів, є 7 законопроектів щодо внесення змін до існуючих нормативно-правових актів (1 власний, 6 у співавторстві) та 6 проектів постанов (усі в співавторстві). П’ять з останній вже підписані Президентом. Тематика третини законопроектів відповідає профілю діяльності комітету, а саме перспективи запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України, виконання Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для України та покращення механізмів транскордонного співробітництва. Значна частина законопроектів мала на меті внесення змін до Податкового кодексу щодо розвитку виробництва та ринку альтернативних палив, звільнення від оподаткування дров для побутових потреб, стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги та податкової лібералізації. Серед інших законопроектів депутата - внесення змін до статті Конституції України щодо визнання положень Римського статуту, звернення до держав-партнерів та міжнародних організацій щодо масового розстрілу людей під Волновахою в Україні та намірів проведення незаконних виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. Найбільша кількість законопроектів, які реєструвалися Григорієм Тімішем, зафіксована протягом січня, травня та жовтня (по 2). Протягом лютого, червня, липня, серпня, вересня, листопада 2015 року та грудня минулого нардеп записував на свій рахунок ще по 1 законодавчій ініціативі. У березні та квітні нардеп не зареєстрував жодного законопроекту.

Серед усіх мажоритарників Чернівецької області Григорій Тіміш підготував найбільше депутатських запитів - 60 (53 індивідуальних та 7 колективних). Найбільше з них були направлені до керівників міністерств і відомств – 25 (22 індивідуальний та 3 колективних). Ще 19 (18 індивідуальних та 1 колективний) отримали місцеві органи влади та управління, 11 (8 індивідуальних та 3 колективних) - Кабінет міністрів, та ще 5 індивідуальних - Генеральний прокурор. Найпоширенішими темами депутатських запитів протягом року були фінансування побудови, добудови чи реконструкції інфраструктурних об’єктів (побудови нових корпусів шкіл Новоселицького, Глибоцького та Герцаївського районів; ремонту доріг в Глибоцькому районі; реставрація пам*ятки культури та добудови мосту в Новоселицькому районі; прискорення розподілення стабілізаційної дотації по утриманню дитячих дошкільних закладів, будинків культури, клубів та бібліотек на території Путильського району тощо). Багато запитів Григорія Тіміша стосувалися захисту прав та свобод громадян (збільшення соціальної норми споживання газу; порушення прав учнів Глибоцького ліцею; забезпечення житлом військовослужбовця Національної Гвардії; Проведення належного перерахунку пенсії матері-героїні; присвоєння звання Героя України; захисту законних прав працівників громадської організації "Буковинський мистецький центр відродження та сприяння розвитку румунської традиційної культури" тощо). Найбільше депутатських запитів було підготовлено цього місяця (листопад 2015 року) – 12. Інші запити розподілилися по місяцям наступним чином: травень (10), липень (8), червень (7), березень (6), лютий та квітень (по 5), вересень (4), жовтень (2), грудень (1), січень та серпень (жодного). Наразі вже розглянуто 50 з них, а інші 10 перебувають на стадії розгляду.

Протягом року Григорій Тіміш пропустив 5 з 36 засідань комітету, а на 122 пленарних засіданнях 8 разів не зареєструвався електронно та письмово – на 9 (з невідомих причин).

Під час роботи в окрузі, народний депутат провів 44 особистих прийомів громадян, розглянув 220 звернень від 819 громадян, та в свою чергу, підготував і скерував у відповідні установи 148 депутатських звернень.

Максим Бурбак в парламенті представляє інтереси виборців виборчого округу 204 (Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський та Хотинський райони) та є першим заступником голови Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

За усю каденцію він зареєстрував 26 законопроектів (6 власних та 20 у співавторстві). Найбільше законопроектів щодо внесення змін до існуючих нормативно-правових актів – 19 (5 власних та 14 у співавторстві). Серед інших – 2 проекти нових заковів у співавторстві та 5 проектів постанов (1 власний та 4 у співавторстві). Наразі підписаними Президентом є три законопроекти (2 проекти постанов у співавторстві та 1 законопроект у співавторстві про внесення змін щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам і добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих). Тематика майже половини зареєстрованих депутатом законопроектів стосувалася профілю комітету. До них належать проекти законів та постанов щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України; посилення відповідальності в частині працевлаштування людей з інвалідністю; змін щодо оподаткування пенсій інвалідів війни та деяких інших категорій осіб; посилення соціального захисту членів сімей загиблих; пенсійного забезпечення військовослужбовців з числа учасників антитерористичної операції та членів їх сімей; усунення дискримінаційного ставлення до громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї; забезпечення належним медичним обслуговуванням осіб, які отримали ушкодження здоров'я під час участі у Революції Гідності тощо. Кілька законодавчих ініціатив депутата стосувалися морського, річкового, внутрішнього водного транспорту, а також посилення відповідальності за порушення правил проїзду великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами та будівництва, ремонту, автомобільних доріг загального користування, пунктів пропуску через Державний кордон України. Серед інших законопроектів - внесення змін до законів щодо удосконалення механізму наближення законодавства України до права ЄС; передачі гуртожитків у власність територіальних громад; забезпечення функціонування місцевого самоврядування; спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги тощо. Цікавився на законодавчому рівні народний депутат і створенням Тимчасових комісій України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області та перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року. Законопроекти були підготовлена народним депутатом у червні, липні та жовтні (по 4); квітні, грудні та листопаді 2015 року (по 3); травні та серпні (по 2); вересні (1). Протягом січня, лютого та березня нардепом не зареєстровано жодної законодавчої ініціативи.

ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


ОПОРА розповіла, як протягом року працювали нардепи з Буковини


Максим Бурбак підготував протягом депутатства 20 депутатських запитів (19 індивідуальних та 1 колективний). Сім з них були направлені керівникам міністерств і відомств, 6 - Кабінету міністрів, 5 - Генеральному прокурору та ще 2 – місцевим органам влади і управління. Тематика депутатських запитів була пов’язана із виділенням фінансування на будівництво (перинатального центру у Чернівецькій області, навчального корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, пунктів пропуску на кордоні з Румунією) та розслідуваннями або з’ясуванням обставин певних подій (розслідування факту пожежі, що призвело до пошкодження автомобіля депутата Чернівецької міської ради; законності будівництва та функціонування туристичного комплексу та причалу на річці Дністер; зловживання службовим становищем посадовими особами Товариства з обмеженою відповідальністю "Драчинецьке"; зловживання службовим становищем та перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права у 2012 році головою Чернівецької обласної державної адміністрації Михайлом Папієвим; незаконне проникнення в громадську приймальню народного депутата України Максима Бурбака; перешкоджання об'єднанню територіальних громад керівництвом Сокирянського району тощо). Найбільше депутатських запитів було надіслано Максимом Бурбаком у лютому, червні та липні (по 4), ще по 2 були підготовлено у грудні, жовтні та листопаді, та по 1 – у березні і травні. Протягом січня, квітня, серпня та вересня жодній установі від народного депутата запити не надходили. Наразі 17 депутатських запитів вже розглянуто, а три перебувають на стадії розгляду.

З початку каденції Максим Бурбак був відсутній на трьох з 23 засіданнях комітету, а з 122 пленарних засідань на шести не зареєструвався електронно та письмово – на 10 (1 у зв’язку з відпусткою, 9 з невідомих причин).

Під час роботи в окрузі народний депутат провів 35 особистих прийомів, отримав 457 звернень громадян та, в свою чергу, підготував 676 депутатських звернень.

Загалом, протягом року мажоритарники Чернівецької області написали більше 1200 звернень, сотні запитів та законопроектів, мають одні з найкращих серед інших мажоритарників України показники щодо відвідуваності та виступів. У кожного депутата працюють приймальні в районах Чернівецької області, Чернівцях.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
30-11-2015, 17:17
Коментарів 0 Переглядів 1 611


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!