RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сьогодні у мене дивне враження, що потрапив не в Чернівці, а до Лондона. Не пам’ятаю, щоб був стільки часу дощ. Напевно, що потрапив у сезон дощів. Нічого, вже трішки адаптувався. Тільки тепер стає зрозуміло, чому у пам’ятника "Невідомому чернівчанину" є плащ та парасоля – це постійні і необхідні атрибути кожного у цьому місті.
Сьогодні по чіткому плану завдань, які є у кожного із учасників проекту (шаг вліво, шаг вправо – розстріл!), маю оглянути розважальні центри міста.
Боулінги – є, кінотеатри – є, льодові арени – є, центри дозвілля – є, роллердроми, тири теж… І всі не в одиничному екземплярі. Вже як розважатися, так розважатися. Спершу вирішив сходити в кінотеатр. Кожного дня не один раз проходжу повз кінотеатр "Чернівці", але сьогодні там мультики. І так вранці дивився про пригоди трьох богатирів, тому вирішив зайти у палац кіно імені Ольги Кобилянської на однойменній вулиці. Перша спроба була не вдалою – автоматичні двері не відчинялися навіть на нашіптуванні "Сім-сім!".

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Чомусь не сподобалося йти по плитці по вулиці Ольги Кобилянської – схоже було на випробування у Шаоліні – ці "пазли" рухалися в різні боки, "плювалися" багном і водою. Раніше такого не помічав, напевно через дощ сталися такі зміни. Також помітив, що ливневих отворів на дорогах дуже мало – так, звісно, всі дороги під кутом, тому вода швидко зникає, але коли йде дощ, то вулиця перетворюється на річку, яку не так і хочеться форсувати. А ще із дивуванням помітив (і це лиш сьогодні!), що в Чернівцях немає підземних переходів. У Полтаві є навіть містечко під землею, а переходів нарахував по пам’яті аж сім. Можливо через це водії у Чернівцях і привчені зупинятися перед "зеброю" та не поспішають вас прокатати на капоті.
Але повернимося до кіномистецтва, до якого так хотілося долучитися. Коли через півгодини проходив повз цей палац, то двері відчинилися і вдалося поспілкуватися із працівником.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


– Доброго дня. Хотів би сходити на сеанс. (Правда цей фільм уже дивився, але в кінотеатрі ж зовсім інші враження).
– Скільки вам квитків?
– Один.
– Пробачте, але один квиток ми не продаємо, бо може виявитися, що на сеанс будете лише ви, а лише для вас ми фільм не будемо крутити.
– А може на якийсь сеанс уже є люди, то я на інший час прийду?
– Ви візьміть візитівку і передзвоніть, або зайдіть перед бажаним сеансом.
Зрозуміло. Кіна не буде.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Запитав у колег поради. Можна було відвідати "Depo't", але я на роликах не майстер.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Одноголосно і швидко вирішили, що мені конче необхідно їхати в "Боянівку". Там є центр розваг "Панорама". А ще – "Караван". І всі називають одне місце по-різному, тому раджу туристам одразу шукати "Боянівку" – в принципі, саме так називається цей великий комплекс.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Зрадів, що автобус під’їхав під самі двері комплексу. У приміщенні чоловік розставляв буклети на стійці.
– А не підскажете як до "Панорами" пройти?
– А ви вже у цьому закладі, – відповів працівник. – Що вам конкретно потрібно?
– Каток.
– На другий поверх і ліворуч.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Підійнявся на лівий поверх і вражено застиг – величезна піраміда із металу і скла була наді мною. Дуже красиво і світло.
На льодовій арені не було людей, але все ж таки пішов до неї. Я взагалі-то на ковзани встав місяць тому вперше (так що, Сушкоо, хоч тут я таки тебе "сдєлал"!) і напевно видовище а-ля "корова на кризі" не досить естетичне, але мені байдуже. Все ж таки приїхав до Чернівців із місією дізнатися про місто, хоча здебільшого випробовую і себе.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Але відчути кригу не вдалося – стільці стійко охороняли від туристів крижану арену.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Обійшов по колу і заглянув у 4-D кіно.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


У приміщенні нікого не побачив, але я як справжній турист обнишпорив усе та все ж не знайшов нікого. Пішов далі і зупинився поблизу "Trance-force" – назва інтерактивний театр/медіа-ресторан трішки лякала. Підійшов до стійки.
– Доброго дня! Де у вас тут розваги?
– Можете подивитися 4-D кіно. Дуже крута штука.
– Та я на 5-D кіно був – якась дитяча забавка. По ногах пошурхало, на кріслі покачало, в лице водою попшикало, ролик якийсь не цікавий. А тепер якось на 4-D кіно не дуже хочеться.
– О, так 5-D – це ж не цікаво. Там нічого й дивитися. Ось у нас такі гірки є, що їм і не снилося.
– Ну добре.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Заплатив 30 гривень і відправився дивитися "Екстримальні гірки".

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


У зал влазив на чотирьох – там є східці, але нічого не видно. Одразу ж згадав про Хотинське підземелля і спокійно поліз вгору. Сів у крісло, вдягнув окуляри і поїхав. Добре, що музика грала голосно, а то б нецензурні слова лунали на весь комплекс. Хитанина на кріслі після морського "Бетмена" – дитяча забавка, але ефекти – вражали. Особливо, коли якась гадюка хапала за обличчя чи падали каменем вниз.
Працівник пропонував ще один ролик, але бажання не було.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Тому вирушив одразу в цей інтерактивний театр.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Мені дозволили зайти і подивитися безкоштовно. Оглянув темний великий зал, на столиках стояли монітори. Якраз виходила делегація офіціантів і вони зупинилися, дивлячись на мене. Я привітався і здивований підійшов до працівника театру-ресторану.
– А що у вас ту цікавого?
– У нас тут кілька проекторів, що дозволяють зробити зображення на 180 градусів і ви у цій віртуальній реальності можете подорожувати світом чи космічним простором.
– А якщо я один буду, то запустите систему?
– Звичайно.
Я вийшов до кас і заплатив 10 гривень за вхід. По розмовах чув, що цей заклад достатньо дорогий, тому зрадів, що вхід досить не дорогий.
– А де краще сісти?
– По центру в середині залу. Так найкраще.
Сів за 20 столик.
– Тут ще буде вікторина – будуть задавати питання, то оцими кнопками будете відповідати.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Підійшла офіціант. Поставила два меню – одне вертикальне із списком піц, а інше – альбомне. Їсти не хотілося, бо лиш півгодини як смакував, тому замовив чай та тістечко. Потім замовив ще фруктовий салат і заплатив за все 40 гривень.
Поки розмовляв із офіціантом, трішки прослухав розповідь жіночим голосом українською мовою про початок нашої подорожі. Мандрівку я робив на космічному кораблі із капітаном Зоряним і бортовим комп’ютером Наталкою. Наталка досить примхлива і капосна представниця робототехніки. Про Антарктиду нічого не розповідала, а питання ставила. Також відповіді були досить кумедними на кшталт "Північна мерика" (я навіть секунду замислився, вибираючи із переліку континентів) та "кіти", що водяться у південних морях.
Взагалі запитання були не з легких, але шкільного рівня на загальну обізнаність. Прикол в тому, що більшість із них були не із розповіді Наталки, а треба було самому ці факти знати.
Класно те, що різні столики можуть із собою змагатися. Коли я сидів сам і відповідав на запитання, то завжди займав перші місця (бо на всі відповідав правильно і питання були легенькими). Вже під кінець 40-хвилинної мандрівки за 17-й столик підсів працівник і офіціант й почали зі мною змагатися. Стало цікавіше, були питання, на які відповідав керуючись логікою. Мені напевно піддавалися, бо чули ж ці питання по кілька разів на день, але я все залишався лідером.
Мені сподобалося розрізати води різних заток великих міст світу, слухати цікаву інформацію, пити чай та їсти тістечко. Дуже сподобалося і те, що був у залі один – враження не можу передати повно словами, але дуже сподобалося. Все для мене одного!
Можна ще поспівати на вихідних у караоке, але мій клич павіана напевно не всім сподобався б.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


По фотографіям у фойє було видно, що цей заклад популярний серед дітей – батьки часто замовляють святкувати тут дні народження. Шкода, що подібного закладу немає у Полтаві.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Ще можна було постріляти бластерами, але знову ж та сама проблема, яка чатує на мене весь проект, – самому як мінімум не цікаво. А сам комплекс ледь-ледь прокидався від сну – напевно середа та обідня пора не дуже популярна у чернівчан для відпочинку. Хоча у вихідні все працює і до першої години ночі, за умови напливу людей.

Кіна не було, але була пізнавальна мандрівка із Наталкою


Головне – себе стримувати. Бо, потрапивши у такі комплекси, від можливостей можеш легко забутися і витратити всі кошти, які є в гаманці. Ех, а тут ще є найбільший в Україні боулінг…



Чим більше я у Чернівцях проводжу часу, тим більше ловлю себе на думці, що обов’язково потрібно повернутися сюди. І не самому, а з друзями. Добре, що зацікавите та загітувати є чим. Чи сподобалося мені це місто? Так. Чи люблю його? З першого погляду не вийшло, але все може статися. Бо це місто дивне і чарівне водночас, місто контрастів – його можна любити чи ненавидіти, але байдужим не залишиться ніхто. Далі буде…
А тим часом у Полтаві учасник проекту Юрій Дюг повправлявся на картингу та постріляв у тирі.

А тим часом у Чернігові учасник проекту Михайло Салітра побував у 5D-світі, але заробив за це віником по ногах.

А тим часом у Рівному Олександру Стародуб (Сушку) дозволила собі суто жіночі розваги і вперш покаталася на ковзанах .
Редактор: denis
13-04-2011, 18:40
Коментарів 0 Переглядів 6 725

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Та чи такі вже вони "пекельні"?

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!