RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Без води, сантехніків, електриків, зварників, але з селфі, кіном і різким скачком попиту на китайські білі сорочки. Чернівці вступили в час свого найбільшого розвою.

***

Вася-узурпатор, він же наш народний самопроголошений секретар (не плутати з антинародним самопроголошеним бургомістром), має намір звільнити начальника водоканалу. Бо, як бачите, нова власть в особі Тоні-процедури і Володьки-режисьора ним не довольна. Ну і Вася недовольний, бо Вася взагалі мало ким довольний, окрім самого себе.

А ше він із того діла має ґешефт – начальніка водокалану давно обміняли на голоси за відставку мера Каспрука. І в поділеній "шах матці" водоканал, то кліточка "чорних" - сфера вліянія Валєрця Миколаїча, який бутерброди мастить-ліпить, а барабулі оселедцями начиняє.

Виварки вам у поміч і бережіть пацанів. Блог Мостіпаки


Ну, а раз то сфера вліянія Валєрця, то пацанам по чесноку тра з водоканалу відгрібати і чесно зароблене Валєрцьом і зятьком віддавати. А кому ше віддавати? Валєрцьо воду видів? Видів, бо ставки з карасями має. Валєрцьо кадри має? Має, канєшно. Всьо село Іванківці, де народ ся вже ховає від посад у Чернівцях, як в довоєнному Донбасі ховалися від переводу в Київ. Бо ставки ж Валєрця хтось стеріг, лайдаків сільських, які хотіли карася на закусь підловити, ганяв. То той сторож дуже навіть міг би бути й головним водоканальником. Бо воду видів. Або й сам зять. Той теж воду видів. У мийці з бараболями в ресторації.

Значиться, діла порішані. Бути Валєрцьові главним сфери вліянія по воді. Бо той Чабан шо? Ну, по-перше, чужак, а Васьові скрізь нужні свої пацики. Які або бабло торчать по гроб жізні, або не умнічають, коли Володька-режисьор каже купляти цистерну з бляхи оцинковки, а нинішні купляють із кованого жиліза. Ці ж куплять, шо Володька скаже. Бо Володька, то комунальний мозг, бо і він сам, і вся його родина - інженери-механіки і комунальники з діда прадіда і навіть прадіда прапрадіда. Бо в Басарабії тих комунальників і інженерів-механіків за царя було більше, ніж на полях курудз для мамалиги. Отож бо і воно.

Вопшим, тріндєц воді. Запасайтеся виварками, баліями і тазіками. Тай кіко тої зими. А ще си накупіть мастил всяких дешевих пахнючих, бо як почнете воняти, то ними можна буде помаститися. Ну, трохи будете липкі, але то нічо. Навесну під сонцем воно повідпадає, а решту відшкрабаєте.

А шо водоканал? А нічо. Буде рвати і текти, текти і рвати, бо попереду зима, а далі весна і то, шо вирве, то ся ше й розмерзне. А Володька буде бігати, селфитися на фоні "фонтанів" і кричати "О, жах, який жах!" А Валєрцьо тихо умикне земельку водоканалу на Щербанюка, коло резервуарів. Бо йому там більше ніц і не тра – мий не мий, але лємбєдя бєлоснєжного всьо не вийде. А сторож його буде пускати по мережах карасів і брати за то додаткову плату з лохів.

А німці? А шо німці. О німці, німці, горе вам. Вони на то си подивлять тай скажуть про себе: "Моголи, моголи". І баблішко по проекту "приморозять". Бо нашо моголам то баблішко. В моголів отродясь води не було і якось жили. Смальцем ся мастили, чи шо. А в нас шо смальцю нема? Ого. Цього у нас вагонами. З Польші. І всі будемо блищичі і файні.

***

Я вже тако почав трохи осторожнічати. Бо трохи си бою. Одного пса прив’язав до воріт, а другого до фіртки. Ще шість бродячих розмістив під воротами, як прикритіє на дальніх подступах.

Бо пацани так тендерять, так тендерять без тендерів, шо скоро, дивися, почнуть асфальтувати сади, городи, а там далі і паркети, ламінати і коври бельгійські людські, і навіть мансардні вікна. Бо шо втендерять, то і будуть мати – і на жінку, і на хату, і на суддю, і на прокурора, і на вибори лохам – по триста гриваків на кріпосну душу.

То процвітаніє пацани готовили давно. Меру грошей не давали більше 30 тищ без тендеру, баблішко розподіляли в червні, аби мер асфальтував всьо в листопаді, фірмочок на сестьор, братух, помощніків, дохторів нареєстрували, коли вже знали, шо мера будут мочити, а баблішко швиденько пиляти.
І як тілько мера товово, то всі фірмочки всьо і заграбастали: докторські – тротуари, дєвушок – ЖРЕПи, а помощніків і доченьок – дороги. Ну і рулят. Всьо асфальтують, всьо.

Того я і боюся і вам раджу боятися, бо раптом новий ковьор бельгійський в два шари захирачать – з бордюрами під столом, а довкола спальні – тротуар із граніту житомирського (чи не Тьоми Семенюка? Га?). Воно, канєшно, надьожно, бо в хаті ніби й не капає, то зо дві зими простоїть, но не дуже удобно – капці-шльопки можуть до асфальту прилипнути, а лижі по граніту сильно скреготатимуть.

А народ довольний, шо слони. Або шо й мамонти волохаті. А може й шо носороги рогато-носаті. Бо як наш народ думає, а пацани, то ж від народу, від самого шо не є нашого люду. А народ наш думає так – пацани щось крадуть, але шось і роблять. Бо кожен думає так само, шо якщо шось робиш, то траба шось і вкрасти. Не жити ж на одну зарплату, аби МВФ казав, шо ми найбідніші. То той МВФ – лох, він ше в наші матраци і ковдри не заглядав, а тим більше у старі бабські колготки і бюстгальтери. Та там три бюджети якоїсь Канади є, яка нам протівогази шле на поміч.

Ну а Вася, тож талантлівий чувак. І економіст. Заслужений. Він не одного розвів лоха, лошицю і лошару. То він знав, шо народ буде довольний. І психолог. Почті Фрейд. І знав, шо наш народ, то така худібка соціальна, шо, як видить, що шось роблять і крадуть, то не возмущається, а шибко радісно повизгує, посапує і поверескує від щастя. І лише отдєльні жони недовольно так бурчать на мужей на діванах. Тіпа, а ти чого не там, коли пацани гребуть асфальт лопатами.

Виварки вам у поміч і бережіть пацанів. Блог Мостіпаки


Вопшим, Вася обеспечив бабло, асфальт і лопати дохторам, сьострам і доням своїх пациків. Канєшно, не за так. Пацани тепер вже не по гроб одної жізні, а по гроби дев’яти жізнєй, як коти, Васі торчать. А Володька-режисьор обеспечив кіно. Володька талантлівий режисьор – він із смартфона не вилазить. Навушник у вусі, палка – у руці, бутерброд – у другій руці – і всьо у прямому ефірі. Жаль, шо калічанські бабки не видять. Але шо Володьці ті бабки? Не для них то. Бабкам і по триста гриваків вистарчить.

То всьо для народу продвінутого – фейсбучно-тілівізорного. Кіно про то, як Чернівці прорвало на розвой. Нежданно негадано. Лиш би десь тако в пориві оргазму політічєского екран смартфона не заасфальтували в три шари. Бо тріндєц кіну. А без кіна Володька – барабан. Вірніше то, шо під його телячою шкірою – бум-бум.

Але народ довольний. Ше й який довольний. Всьо гудить по генделиках, як пацани шось крадуть, а шось роблять. Бо як не красти? Тож святотатство якесь. Не по томосу. Не краде лише той, хто ніц не робить, або лох. А хто робить, той і краде, і не лох, бо нашо йому то робити, як то не красти? То економіка така. А серед пацанів – один дохтур-економіст, один кандидат-економіст, а просто економістів і юристів – то всі решту. Навіть по два-три, а то й штири рази.
А далі шо? А далі буде весна і прийде Каспрук. А з весною зі снігом зійде і асфальт – нє, коло вашого дивана нє, той ше буде трохи стояти. Я про той, що на вулиці. Але то вже буде винен Каспрук, бо он прийшов і через нього асфальт зліз. І народ вже буде не дуже довольний. Але пацани тут ні при чому. Вони ж економісти. Матрац повний, а асфальт, то вже не їх біда. Бо хто казав, шо буде легко, як прийде Каспрук? Всі наші біди і нещастя – від Каспрука, а всьо наше щастя і расцвєт – від пацанів і Васі. Он "ЧП" дивіться.

***

Та пацани, то ше не біда. То тако лише напівбіда. Бо часом я маю щастя (а часом і дуже багато щастя) чути, що городять по наших тілівізорах і радівах мєстних. Бо така в мене жінка – вона така єдна єдина на цілім світі, хто завжди при "ділах" і всі ефіри прямі і криві, новості гарячі і не дуже, дєбати і не дєбати, столи круглі і квадратні всіх підряд си дивит і слухає майже цілодобово (з невеликою перервою на вигулювання пса, що дивно, бо то ше ж можна на шиї носити, аби по кущах бубніло, тринділо і жвенділо). А там такі усякі, такі усякі, шо я таких ше не всіх видів і чув. І пацани, і "наші", і власть, і апазиція, і пройдисвіти, і телепні, і ті шо жерут, і ті, шо хочуть жерти за наш счот, і довбні мєстні, і заїжджі. Вопшим, цвіт нації.

Так ото трохи десь я тако почув, коли були виступлєнія, дєбати і вопросіки тих, кого рахують "актівістами". Вони, до речі, тоже є і пацанські, і "наші", і тіпа мєстні, і заїджі. Ну і всякі разні. Ну то я про шо? Та то я їх почув і як поняв вони –то смєна нашого цвіту нації. Тобто ті, що прийдуть після пацанів і "наших".
Ну то шо я вам скажу. Та то клейте ласти, відгрібайте граблями і валіть волами (чи хоч євробляхами). Бо то жєстяк без оцинковки.

Бо пацани, то вони шо? Пацани, то таки діла робили. Хтось десь цвик кривий кудись забив шляпкою і той цвик видів. Хтось десь драбину кудись приклав і знає, шо то драбина. Хтось генделика збив із блєхи і пластика. Той вапсчє професор, бо видів і цвики, і блєху, і пластик. Хтось комусь вікна замурував і видів вікна, бо виліз у двері. І навіть Володька-режисьор, окрім селфі, видів сокиру, коли ходив з нею довкола хатки Діда Митра Синьківського на Соборці перед Різдвом. То знає, що сокира, то така тєжка жилізяка на патику, шо може больно цюкнути по пальцю, як гав ловити.

А тівово, що "актівісти", то повні діла. Повні штани ділов, у смислі. Тож вже всьо менеджери, маркетологи, економісти наших українських незалежних вузів із їх високим уровнєм образованія. То ті знають всьо. Чисто тєорітічєскі. І керувати можуть всім – від водоканалу і теплоенерго і до елеватора, фінуправлєнія, сміттєзвалища і фруктосховища. Причому всім однаково і чисто тєорєтічєскі. Бо основна їх тєжка життєва стезя - це путь від телеефіру і радіобалачки до фейсбука і назад.

Тото, як тіко вони попруть і напруть скрізь, то пацани нам будуть за щастя. І навіть за велике щастя.

Так шо бережіть пацанів, які цвик, сокиру, кран, молоток і бейсбольну биту виділи. Бо ті другі, як прийдуть, то шось між тим всім нахомутають. Наприклад, засунуть цвик у кран, бо там дірка є і підуть у фейсбук писати, що то так давно мало бути. Або тріснуть си сокирою по коліні. Бо там обух є. Чисто тєорітічєски воно так і має бути, бо він плоский і гладкий і файно так прилягає до коліна. Ніби там вродився.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
21-10-2018, 11:28
Коментарів 0 Переглядів 2 894

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги