RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Поки народ у Чернівцях квасить огірки та запасається варенням, його слуги (а він їх заслужив, бо квасить огірки) протирають рукавами церетки генделиків, ділячи стільці у мерії після відставки мера.

***

Через очікування відставки мера, яку секретар Вася запланував на кінець липня (бо пацан канкрєтний, а не якийсь там сраний політик) та віртуальний дільож віртуальних посад, навіть виконком вирішив, що йому ходити на роботу не треба, а люди з їх опікунством над дітьми, коштами на ліки і введенням в експлуатацію хат зачекають.

Хто на лоха канкрєтного? Блог Мостіпаки


Бо хто такі ті люди, як цьоця Тоня ходють на процедури, інші цьоці зайняті прічосками, а вуйці, що там зібралися, то вони по-перше, цьоцям навіть у прічоски не годяться, а по-друге, цьоці краще знають, куди і коли вуйцям ходити. Так на виконком ніхто і не прийшов, окрім мера Каспрука і його заступника Середюка.

Була ще цьоця Тоня, яка пропускала процедури, але без процедур вона виявилася не дієспособна і не зареєструвалася. Бо, видно, процедури робит си на пальцях, аби ними тиснути кнопку, а тут пальці дали збой.

А ше був секретар Вася. Кажуть, що то був такий рідкісний випадок, коли секретар Вася посеред білого дня затрималися на роботі. І його навіть десь там бачив сам мер. Чи то дорогою у кльозет, чи то вже дорогою із кльозету. Ну вопшим бачив, як Вася валив чи то з якихось тьорок, чи то на якісь тьорки. Чи то до, чи то після, бо мер за Васьою пильно пазять, про шо секретар знають і си ховають. Але і секретар Вася до виконкому так і не дійшли, хоч мер за ним і пазили. Чи си встидали скласти компанію "на трьох" меру і Середюку, бо була, хоч і не зареєстрована, цьоця Тоня, чи то десь дорогою заблукали. Бо злюки покльопнічають, що поважний газда Вася часто у мерії блукають у зв’язку із дуже частими відвідуваннями робочого місця – наскільки частими, що за півроку ще навіть не всі сторожі мерії поважного пам’ятають і попросили один другого поділитися поважними фотокарточками поважного газди, які хтось із них зазнимкував коли "Зеленого" базару.

Ну, але то таке. Виконком, то діло добровольне – хочу йду, а хочу – прічоску і процедури роблю, або в морі купаюся. На то він і виконком. Совєцький апендикс незалежної нашої влади. Правда, колись туди партія, КГБ і навіть совість зганяли, а тепер такими дивними і давно віджилими химерами нікого вже й не злякаєш і нікуди не заманиш. Тепер нові химери - так би мовити, нашого прогресивного незалежного розбудовного часу – бомбони, амбіції і марнославство. І, видно, на цей виконком нічо такого не було, де були би бомбони, а тим більше, де показували би по тілівізору "за так", тобто на халяву. А без химер чого туди ходити. Діло ж то чисто добровольне. Процедурне.

***

Україна – то така дуже соціально і політично структурована держава. Ну там усякі праві, ліві, соціал-демократи і консерватори, зелені і червоні, роботяги і бюргери, аристократи і дегенерати… Як у багатьох там, куди ми ніби то зібралися, і навіть революції дві провели... Ну то в нас того нема, за рідкісним виключенням. Дегенерати, наприклад.. А, як відомо, соціально-політичний прогрес не терпить порожнечі. Бо шось чи хтось таки мусить бути на тому місці, де ніц нема. То якось помалу ми ту порожнечу заповнюємо, аби як у людей.

Замість аристократів – дегенерати. Замість роботяг – актівісти. Замість консерваторів – імітатори. Замість правих – любителі баксів, а замість лівих – любителі євро. І лише замість бюргерів є наближений до них соціальний прототип – бариги. З тією лише різницею, що перші за стабільність порядку і порядок стабільності, а другі – за стабільний бардак і бардачну стабілізацію. Ну, аби всьо було, як є, але щоби халяви було трохи більше, а бардаку – ще більше. Але то таке. Ну яка соціальна структура таке суспільство і держава. Але й то мине – років через 150. Хоча, он у Венесуелі і Колумбії не минуло, ну то й шо. І там живуть люди. У Ломачинцях, до речі теж живуть. Скажете, причому тут Ломачинці? Бо при тому, шо там прогрес. Попер. І всі то бачили.

То я про самий прогресивний в Україні соціальний прошарок. Хто відео дивився, той його в клубі бачив. Серйозні люди. З ними ми не лише до ЄС дійдемо, але й до Берліну – на базар. До речі, то ви в Ломачинцях їх бачили, але вони і в Чернівцях на міськраду ходять, і в інших містах, і в селах, і на хуторах, і в "бурштиновій республіці", і в "красноїльській примарії", і в "національній євробляхарні". І будь де, де треба рішати важливі державні і місцеві діла політичного, управлінського та економічного характеру, вони є. Скрізь є такі. Вони дуже колоритні і їх ні з ким, ніколи і ніде не переплутаєш.

Хто на лоха канкрєтного? Блог Мостіпаки


У них свій вигляд – великі, часто дуже великі і дуже круглі, червоні писки, широкі груди, не менш широкі і круглі животи, здорові руки, аби хапати за барки. У них є своя уніформа: влітку – шльопки, шорти з "лампасами", розтягнуті на животах футболки,або ще більший шик – майки на шлейках, з-під яких виглядають волохаті широкі груди. Взимку шльопки замінюють кальоші на мєху (у тих, що бідніші), або капці на рифльоних підошвах (у вождів), китайські сінтіпонові пуховички і круглі чорні шапки, натягнуті на самі носи. Можуть ще бути чорні окуляри – незалежно від пори року і погоди, і дуті рукавиці (поки що тільки взимку). Отим усім вони можуть переконати у чому завгодно, кого завгодно і де завгодно, хоч під сільрадою, хоч під Верховною Радою, хоч у церкві, а хоч у синагозі, хоч у клубі, а хоч за клубом.

От із такими Україна може рішати (і вже успішно рішає) багато своїх політичних, управлінських, соціальних, економічних, національно-культурних та релігійних питань. Он, як у Ломачинцях рішали питання децентралізації, під Красноїльськом - міжнародної економічної співпраці, у Києві – розвитку автопрому, а в інших місцях інше – переділи земельних паїв і базарів, лісів і сіножатей, бурштинових копалень, церков різних патріархатів, торгових площ, митних переходів, прибережних смуг і навіть виборів та кадрових призначень.

А ви кажете, що Україна – соціально неструктуроване суспільство без визначених політичних поглядів та ідеологій і в нас 90 відсотків - люмпени. Та то всьо наклеп. Всьо у нас структуроване і всьо пучком. Є кому в нас діла рішати, бо є попит (таварісчі в шльопках) і є пропозиція (хитрозаді вуйки з масними пиками, які і пожинають весь урожай, посіяний "шльопкунами"). Це і є головні, так би мовити, рушії українського прогресу.

Правда, щось від такої соціальної структуризації дуже вже хочеться купити собі гаубицю і закопати на городі. Вірніше, вкопати за всіма правилами артилерійського мистецтва. Але скажіть но мені, хто, коли і де зупинив шльопки і мєхові кальоші? Воно ж як вірус. Знай, обходить твою гаубицю і рішає всі наші соціальні, політичні та інші діла. А гаубицю потім здасть на металолом. Аби купити собі нові шльопки і кальоші. А город забере отой хитрозадий вуйко з масної пикою.

****

Путч не за горами. В Чернівцях. 26-го всьо будуть рішати. Рішили мера скидати, стільці ділити, пацанів розкласти. Хто ближче, той сяде вище, хто далі, той сяде нижче, а хто ще далі, той сяде на ср…ку, бо на всіх усього вже давно нема. А за фіранкою всього – Вася. Бо нині Вася – секретар, але то його туди впхали, бо хтось шугнув, що перевибори призначать.

Перевибори ніхто не призначав і не призначить, бо то таке, по-перше, Бурбак сам придумав, бо йому треба щось людям розказувати, а по-друге, а нафіг їх кому тут (тобто, там для тут) тре. А раз перевиборів не буде, то на шо тому Васі палитися в ратуші, яка й так помалу паде? То мера тако скинути, пацанів розкласти, куди хто який кращий абцуг купив, а самому – за фіранку. Ну а далі, як вже буде.

Хто на лоха канкрєтного? Блог Мостіпаки


Пацани при ділах, з усіма за скидання мера розрахувався, а хто вже шо нахімічить, чи накрисятнічає, то то вже його проблеми – що заробив, то прокурорам, суддям і ментам віддасть і ще трохи буде винен. Така логіка жанру. І Вася про то знає. І пацани здогадуються. Але нахімічити і накрисятнічати дуже вже хочеться. Бо природа така. Голодне дєтство, пацанська юность, вроджена жадібність і набутий ідіотизм общєства споживання халяви, де вже халяви не лишилося. То від такого в будь-кого голова закрутиться, тим більше, коли у ній для карусєлі достатньо вільного місця. А Вася – ше той майстер їх закручувати, тим більше таким, яких позбирав.

Одна лиш проблема. Хто замість Васі і коли? Лохів жадібних є достатньо, а от достойних серед них треба оголошувати у розшук через Інтерпол. А ті, шо поумнєй, то з такої переберії спригнуть, бо ж ше тут жити якось треба. Лишається вічний Віталь Михалич, якому особливо тіряти нема чого, але у нього важлива соціально-економічна місія – поставка огірків до двору Митра Віденського – нашого найдостойнішого посла в ЄС. А ше у Віталь Михалича важлива політична місія – вічне кандидатство в мери. І тут, на відміну від огірків, його замінити нема ким. Тому ідеальний варіант – спалити на тому секретарстві лоха, якого не жалко, але перед тим навішати йому лапші про то, що в Києві всьо порішали, подпіска є, "тілівізор" покаже, як нада, потужна медіа підтримка від "таймссерів" гарантована, Бурбак – ніхто, Яценюк – гі…но, а "Пєтя" всьо знає і казав "най буде". І от кажуть, що такого лоха ніби то вже знайшли і звати його Славко. А шоби його не перепудити, то його лагідно так обхажують, облизують і навіть дали генделик у парковому танцхолі далі орендувати. Ну, аби не спригнув.

А якщо спригне? Ну то Вася і сам поки порулити можуть. Правда, доведеться на роботу ходити і часто навіть у вихідні, бо то шо тече, паде, нема, треба. А де взяти нікуди не подінеться. Але ж то таке. Влада – вона ж брємя, тягар тобто. І лише у нас вона чомусь сприймається, як халява і шара. Ну це філософія, а Васю покійний професор Комарницький іншому вчив – із усього має бути прібиль.

Втім, якщо зі Славка ніц не вийде і він спригне, то не біда. Пацани далі щось накрисятнічають і нахімічать. Всьо життя то робили, то мінятися вже пізно. А от міняти: "Шо міняєм? Шо міняєм?", то то ніколи не пізно.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-07-2018, 12:22
Коментарів 0 Переглядів 3 559

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги