Чи корисний білий хліб?

---
2 052
0
Згідно з його теорією, люди споживають ту частину зерна, яка не лише не корисна, а навіть шкідлива через свою надмірну кислотвірність. Для порівняння він нагадує приклад білочки, яка, з’їдаючи зерно, відкушує лише ту частину, де міститься паросток.
Дієтологи кажуть, що білий хліб, вермішель, манна каша та інші продукти насправді задовольняють лише смак, а не клітини, тобто вони не постачають речовини, необхідні організмові для його здорової життєдіяльності.
Колись використовували для хліба разове борошно, тобто один раз мололи зерно і просівали його на ситах з грубими вічками. За сучасними технологіями зерно мелють, попередньо звільнивши його від оболонки, яка йде у висівки, далі ретельно просіюють, відбілюють, очищують, ароматизують і ще багато роблять з ним операцій, зокрема і частково збагачують. Збагачують, бо у процесі виготовлення білого борошна втрачається більша частина біоактивних речовин, які були в зернятку. Зокрема, кальцію меншає на 60%, магнію – на 85%, марганцю – на 86%, міді – на 68%, цинку на – 78%. Втрачається і 30% білка, що міститься у верхньому, алейроновому шарі, та селен, без якого порушується мінеральний обмін. У білому хлібі вітамінів групи В та РР у сім разів, а вітаміну Е – у 100 разів менше, ніж у зерні. Виходить, що всі справді цінні для організму речовини залишаються у висівках.
Більше того: дієтологи вважають, що здобна випічка не зміцнює організм, а робить його незахищеним перед багатьма збудниками хвороб. Білий хліб рекомендований лише хворим на гастрит і ентероколіт.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують