Незабаром українці відзначатимуть Великдень. Одним з атрибутів великоднього кошика та святкового столу є ковбаса. Вона подається на стіл разом із пасками та яйцями. Приготувати смачну ковбаску можна самостійно, і вам не знадобиться для неї спеціальна оболонка.
Рецептом такої ковбаси поділилася українська фудблогерка Alina FooDee.
Читайте також: Сода чи розпушувач: який продукт зробить випічку пухкішоюЩо вам знадобитьсяКурячі стегна - 700 г
Куряче філе - 150 г
Яловичина - 150 г
Сіль - 1 ч. ложка без гірки
Цукор - 1 ч. ложка без гірки
Сушений часник - 1 ч. ложка без гірки
Мускатний горіх - 1/3 ч. ложки
Чорний перець - до свого смаку
Крохмаль – 15-20 г (до 2% від маси фаршу)
Як зробити ковбасу "Асорті"1 куряче стегно відкладіть убік, а з решти зніміть м'ясо і змолотіть на м'ясорубці у фарш. Куряче стегно, куряче філе та яловичину наріжте невеликими кубиками.
Фарш змішайте з нарізаним м'ясом, додайте до нього спеції та крохмаль. Розділіть фарш на дві частини.
Візьміть рукав для запікання, розріжте його вздовж, викладіть фарш і сформуйте ковбасу. Краї потрібно зафіксувати та зробити кілька проколів зубочисткою або голкою зверху – щоб при запіканні рукав не луснув.
Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте ковбасу 30-40 хвилин. Готовій ковбасі дайте час охолонути.
My WebpageЧитайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-03-2023, 00:15
0
1 613