RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

УПЦ КП виступила проти заборони сексуальної дискримінації

Українська православна церква Київського патріархату виступає проти планів уряду законодавчо заборонити дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації.

Представники УПЦ КП попереджають, що подібний закон "легалізує аморальний спосіб життя".

У ЛГБТ-організаціях заперечують, що заборона - це не тільки крок до рівноправ'я в суспільстві, але і важлива умова інтеграції в європейські структури, пише "Коммерсант-Україна".

Як повідомляється, в минулі вихідні Священний синод УПЦ КП виступив проти планів Кабміну змінити низку законів, зокрема Кодекс законів про працю та КК, щоб внести до списку дискримінаційних ознак сексуальну орієнтацію. Подібний законопроект розроблений у рамках виконання плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України, пише "ТСН".

"На основі досвіду впровадження і застосування подібного законодавства в інших країнах є підстави вважати його ланкою на шляху до легалізації аморального способу життя. Подальшими кроками в цьому напрямку зазвичай стають легалізація так званих одностатевих шлюбів та впровадження в систему освіти пропаганди позитивного ставлення до аморального способу життя", - йдеться в рішенні синоду.

У церкві зазначили, що сподіваються на те, що Євросоюз - це не СРСР, і "він не буде насильно нав'язувати нам те, що чуже нашим традиціям, тим більше що абсолютно незрозуміло, як зміна візового режиму пов'язана з правами гомосексуалістів". "Безумовно, УПЦ КП виступає за євроінтеграцію, але ми проти аморальних моментів, які і в самій Європі оцінюються неоднозначно", - зазначив секретар Священного синоду архієпископ Євстратій (Зоря).

В Українській православній церкві Московського патріархату дотримуються схожої думки. "Незалежно від того, що буде написано в законах, церква виступає проти гріха. Захоплюючись турботами про права ЛГБТ, держава забуває про інші більш актуальних проблеми, наприклад, про боротьбу з пияцтвом і розпустою серед молодого покоління",- вважає голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

Представники ЛГБТ і феміністських організацій до ініціативи церкви поставилися негативно. "Заборона дискримінації за сексуальною орієнтацією - це важливий крок до рівноправ'я в українському суспільстві, а також до необхідної для України інтеграції в співтовариство розвинених і успішних країн",- заявила активістка ініціативної групи "Феміністична офензива" Ганна Прейс.

У Партії регіонів визнають, що порушене церквою питання є "складним і суперечливим". Член комітету ВР з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин Іван Попеску вважає, що запропонований Кабміном законопроект лише призводить існуючі закони у відповідність зі ст. 24 Конституції, в якій сказано про рівноправ'я громадян перед законом.

"Якщо ж говорити про якусь рекламу одностатевих стосунків, то тут питання дуже спірне, оскільки Україна - країна дійсно з традиційним вихованням і релігійними цінностями", - заявив Попеску.

Голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що підсумок голосування за зазначений законопроект буде залежати відразу від декількох факторів. "Якщо за цю тему активно візьмуться представники Московського патріархату, то частина Партії регіонів явно прислухається до такої думки. Крім того, я припускаю, що на цій темі захочуть рекламувати себе і комуністи, і "свободівці", тому поправка про сексуальні меншини навряд чи буде прийнята", - вважає Фесенко.
Редактор: Юрій Коверзнєв
11-03-2013, 11:14
Коментарів 0 Переглядів 1 648

Теги -

До них можна дістатися за допомогою спеціальної карти

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.