RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Волосся – блискуче, шкіра – бездоганна

Секрети відновлення красивого вигляду після зими

Весна – період пробудження. І як природа має прокинутися і розквітнути після зими, так і наш організм має сповнитися силами, щоб уже до літа почуватися "на всі сто".

"Після зими у мене сильно випадає та січеться волосся, шкіра на обличчі суха та бліда, – скаржиться чернівчанка Марина. – Вже пробувала багато масок, змінювала шампуні та креми, однак поки що результату жодного".

Наш консультант
Олександра ШУЛЕНІНА, асистент кафедри дерматовенерології БДМУ, кандидат медичних наук.


– Найбільше після зими турбує сухість, чутливість, тьмяність шкіри, дрібненькі зморшки, порідіння волосся на голові, посіченість його кінчиків та швидке забруднення, – говорить Олександра ШУЛЕНІНА, асистент кафедри дерматовенерології БДМУ, кандидат медичних наук. – Раціональне харчування та питний режим, позбавлення від шкідливих звичок, дозовані фізичні навантаження, позитивний настрій, а також виконання простих рекомендацій із догляду за шкірою та волоссям допоможуть повернути здоровий та привабливий вигляд.

Не слід також забувати, що весна – період загострення багатьох захворювань шкіри (червоний вовчак, фотодерматити, різнокольоровий лишай, себорейний дерматит, вугрова хвороба, алергічні дерматити). Тому люди, які мають хронічні захворювання шкіри або ж за першої появи висипань на шкірі мають звернутися до фахівця – дерматолога, щоб вчасно розпочати правильне лікування або ж запобігти важким недугам.

Обличчя

– Існує розподіл типів шкіри на "сухий", "нормальний" та "жирний", – пояснює лікар. – Будь-який тип шкіри необхідно очищувати вранці та перед сном за допомогою гелів, пінок або ж чистої води. Крім того, корисним буде спеціальний тип очищення – маски-скраби з дрібними часточками раз на тиждень або двічі.
Після очищення шкіри "нормального" або "сухого" типу її слід змащувати легким зволожувальним кремом або емульсією, а для володарів "жирного" типу шкіри найкраще використовувати засоби з кислотами, протизапальними та себорегулюючими компонентами.

Голова
За словами Олександри Шуленіної, шкіра голови після тривалого носіння головних уборів, використання фенів, перепадів температури та вологості повітря після зими схильна до лущення, подразнення, свербежу, появи лупи. – Для відновлення шкіри голови та волосся рекомендую використовувати шампунь для частого застосування або ж із кислотами, дьогтем, цинком, екстрактами лікарських рослин, – радить Оксана Валеріївна. – Якщо на висушування волосся природнім шляхом не вистачає часу, скористайтеся феном із холодним повітрям або ж використовуйте термозахисні засоби для укладки.

Волосся
– Щоб волосся набуло здорового блиску та еластичності, слід щоразу після миття використовувати ополіскувачі та щотижня робити маски домашнього приготування (на основі рослинних олій, лимонного соку, хни, яєчного жовтка, меду тощо) або ж з "аптечної" серії, – говорить Оксана Шуленіна. – Ну і, безумовно, слід позбутися посічених кінчиків, звернувшись до перукаря.

Косметика
– Лагідне сонечко має істотний пошкоджуючий вплив на шкіру, що полягає у передчасному її старінні, здатності провокувати появу новоутворень шкіри (у тому числі злоякісних), милих веснянок або ж неестетичної пігментації, – розповідає лікар. – Щоб попередити такі проблеми, слід регулярно використовувати сонцезахисні засоби для відкритих ділянок шкіри, які, до речі, входять і до складу сучасної декоративної косметики (так звані ВВ або СС-креми). А для шанувальників засмаглої шкіри можна порекомендувати засоби для автозасмаги, які є абсолютно безпечними.

Що можна зробити у косметолога
– Для тих, хто хоче більш ефективно усунути ознаки сухості, тьмяності шкіри й волосся, надати їм здорового привабливого вигляду та навіть прибрати невеликі зморшки, можна порекомендувати такі сучасні процедури, як біоревіталізація, редермалізація, мезотерапія, – говорить пані Олександра. – За допомогою таких ін’єкційних процедур у шкіру безпосередньо можна доставити такі необхідні їй компоненти, як гіалуронову кислоту, вітаміни, мікроелементи, пептиди, що яскраво відіб’ється на тонусі, зволоженості та кольорі обличчя, шиї, декольте, кистей та волосистої частини голови.
Допоможуть також сучасні методи косметології: професійний косметологічний догляд, масаж.

Що можна зробити вдома

Сирна маска
2 ст. л. вершкового сиру розітріть із жовтком і кількома краплями перекису водню. Накладіть цю маску на обличчя і шию, через 15 хв. змийте теплою водою.

Для відбілювання сухої шкіри
Використовуйте жирний сир і вершки. Змішайте їх у рівних пропорціях із кількома краплями лимонного соку, 5-10 краплями 10-процентного перекису водню і нанесіть на шкіру. Можна змішати 3 ч. л. сиру і 1 ч. л. меду, 1 ст. л. вершків. Така маска не лише відбілює, але й зволожує і живить шкіру.

Для очищення
Для очищення жирної шкіри обличчя корисно застосовувати гуслянку, кефір, або несолодкий йогурт. Вранці нанесіть їх на обличчя і залишіть на 5 хв., потім змийте підкисленим відваром із трав.

Вітамінне меню для волосся
Виявляється, на Далекому Сході дівчатам із дитинства раз на тиждень обов’язково миють голову кислим молоком або кефіром. Саме тому у них таке густе і гарне волосся. Випробуйте цей засіб на собі. Якщо вам не подобається запах кефіру, можна зробити живильну маску для голови.

Від випадіння волосся
Використовуйте для миття теплу молочну сироватку. Укутайте голову на півгодини в рушник. Потім сполосніть відваром трав (кропиви, настурції, кореню лопуха, календули). Це чудовий засіб і від випадіння волосся.

Для зміцнення волосся
1 жовток, 2 ст. л. касторової олії, 5 г дріжджів, 1 ст. л. вершків змішайте, підігрійте на водяній бані і втирайте у корені волосся. Через 30 хв. змийте шампунем.

Для сухого і ламкого волосся
Корисно робити час від часу таку маску: збийте жовток з 1 ч. л. касторової олії, додайте 3 ст. л. кефіру, ще раз перемішайте і нанесіть на волосся. Одягніть поліетиленову шапочку, укутайте голову рушником. Через годину змийте маску шампунем.

(Більше рецептів для відновлення волосся та шкіри після зими читайте у газеті "Доброго здоров’я", №4, квітень, 2016)

Леся ТОКАРЮК
Редактор: Леся Токарюк
15-04-2016, 09:18
Коментарів 6 Переглядів 6 918

Теги -
Hаписав: Яна, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 березня 2023 17:38
В новині:
Я вже давно відмовилася від сушіння феном і не користуюсь праскою для волосся. Обов'язково приймаю вітаміни, особливо вони потрібні після зими. Саме в цей період я пропила Натубіотін. Ці моно вітаміни виготовлені в Швейцарії, тому якість на висоті. Але найголовніше, що вони працюють! Волосоп нарешті зупинився.

Hаписав: Полiна, Коментарів: 0, Новин: 0, 9 травня 2023 10:23
В новині:
Все працює в комплексі. Я кокосову олію наношу на кінчики волосся, регулярно їх підстригаю і стала ще Натубіотин пити, бо волоссю потрібне підживлення зсередини. Мені дуже подобається, який зараз вигляд має моє волосся. Воно блискуче і рости стало набагато краще.

Hаписав: Маргарита, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 липня 2023 14:08
В новині:
Я приймала різні вітаміни. Зараз приймаю Натубіотин по 1 таблетці на день. Це моно вітаміни з коензимом R у складі. Сприяють виробленню колагену та кератину, тим самим покращуючи якість шкіри, волосся та нігтів. Мені подобаються.

Hаписав: Христина, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 вересня 2023 10:12
В новині:
В мене ламке волосся через постійне мелірування. Зараз намагаюся використати професійні доглядові шампуні. І треба обов'язково пити вітаміни. Раз з волоссям проблема, то значить ще щось не в порядку, тому я купила Альпента, щоб покращiти його вигляд. Приймала два місяцi. Все чудово - волосся майже до талії, блискуче і здорове.

Hаписав: Нiна, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 листопада 2023 08:02
В новині:
Восени завжди стан волосся погіршується. П'ю близько трьох тижнів комплекс Альпента, результат дуже помітний! Раніше дуже випадало волосся, прям клаптиками, тепер на гребінці пара волосин залишається. Дуже задоволена результатом. Продовжую приймати їх і далі.

Hаписав: Гість Аліна, Коментарів: 0, Новин: 0, 25 грудня 2023 12:14
В новині:
Молочну сироватку я не використовувала ніколи, а ось відвари із трав – час від часу. Ну і комплекс Альпента зі мною вже другий рiк. Завдяки цим вітамінам я і підтримую красу та здоров'я свого волосся.


Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.