"Як вичавлений лимон": продукти, які "з'їдають" ваш настрій та роблять вас виснаженими

Здоров'я / Їжа
1 766
0

Заїдати стрес, погані ситуації, невдачі чи навпаки тішити себе чимось смачненьким у разі успіхів – це дуже поширена звичка багатьох із нас. Але, чи впливає вона на наш настрій таким чином, як ми того хочемо, велике питання.



Насправді скоріше усе відбувається навпаки. Бо обираємо для подібних "закріплень" ми аж не найкращі продукти. Тож, розповідаємо, яких харчів краще уникати, щоб мати гарний настрій.

Продукти, про які буде йти мова, здатні знижувати гормон радості – серотонін, який дуже важливий для людини, адже допомагає регулювати і відновлювати функції мозку й тіла, покращуючи настрій, сон, здоров'я кісток, згортання крові та пам’ять.

Увага! Серотонін навіть називають "гормоном щастя", тому він прямо впливає на наш емоційний стан.

Продукти, які містять трансжири

Трансжири – це ненасичені жири, які ховаються у багатьох продуктах і так, вони можуть негативно впливати на настрій. Нейробіологи радять виключити з раціону чи зменшити споживання напівфабрикатів, солоних закусок, чипсів і картоплі фрі. Фастфуд, окрім трансжирів, містить рафіновані вуглеводи й надлишок солі. А це провокує енергетичні сплески та збої в організмі, які пов'язані з поганим настроєм і виснаженням.

Перероблені продукти

Мова про зловживання ковбасами та м'ясними консервами, оскільки такі продукти впливають на здоров’я травної системи організму. А частина серотоніну виробляється саме в кишківнику. Не варто зловживати також м'ясом, яке містить консерванти й добавки для зберігання, вони здатні викликати перепади настрою.

Алкогольні та газовані напої

Іноді може здатись, що алкоголь навпаки підвищує настрій, але надмірне вживання призводить до депресій і хвороб печінки.

З солодкими газованими напоями – теж не усе радісно, вони здатні підвищувати рівень цукру в крові. Навіть дієтична вода не вирішить проблему, оскільки містить підсолоджувачі, які так само впливають на настрій, зокрема, здатні викликати занепокоєння.

Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
28 727
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
15 221
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
13 160
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
10 278
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
9 664
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 727
Два закарпатські села потрапили до переліку найкращих туристичних сіл світу
8 561
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
7 174
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 831
Суди тривали роками: примішення колишньої "Української книги" у центрі Чернівців повернули громаді
6 031


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.