RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Після прийому їжі ми часто з'їдаємо на десерт кавун чи диню. Але це не завжди корисно.

У дині і кавуна не бездоганна репутація.

З одного боку - диня дуже корисна, в ній багато заліза, калію і вітаміну С. Її рекомендують людям з ослабленою мозковою діяльністю, тому що в дині міститься фолієва кислота.

Кавун є джерелом вітаміну А, який сприяє виробленню колагену і еластину, в ньому міститься антиоксиданти. Вживання кавуна в їжу позитивно позначається на роботі серця і м'язової системи.

Перевагою обох плодів є те, що вони містять мало калорій.

І іншого боку, диню не рекомендують хворим на цукровий діабет через велику кількість цукру, а також людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, виразкову хворобу шлунка, вагітним або жінкам, які годують грудьми.

Багато хто вважає, що диня - дуже важкий продукт, несумісний з будь-якими іншими. Щоб шлунок не перевантажувався, їсти її краще в проміжках між прийомами їжі і бажано невеликими порціями.

І кавун, і диня не затримуються надовго в шлунку, солодкі плоди знаходяться там лічені хвилини, а потім майже відразу переходять в кишечник, де і відбувається основне перетравлення.

Якщо ж з'їсти їх разом з іншими продуктами, поєднуючи, наприклад, з м'ясом, починаються процеси бродіння і гниття. Порушується мікрофлора, що і призводить до неприємних наслідків, таких як тяжкість, діарея або нудота.

З якими продуктами не варто їсти диню і кавун

Диню і кавун не можна поєднувати з молоком і кисломолочними продуктами. Може виникати нетравлення або здуття, ефект проносного.

Диню не можна поєднувати з алкоголем. Отримайте той же ефект тривалого нетравлення.

Диню і кавун не можна їсти, запиваючи холодною водою. Це може привести до бродіння, колік і діареї.

Диню не можна їсти з медом. Є думка, що ці два продукти здатні склеюватися в масу, яка може викликати непрохідність в кишечнику, так званий заворот кишок. Крім того, таке поєднання може різко підвищити рівень глюкози в крові.

Не можна їсти дині та кавуни натщесерце. Результатом може стати нетравлення, кольки, болі в животі та інші проблеми з травленням.

Дієтологи радять вживати кавун не пізніше, ніж за п'ять годин до сну.
16-07-2024, 23:59
Коментарів 0 Переглядів 2 774

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.