DataLife Engine > Їжа > Не їжте так ніколи: з якими продуктами не можна поєднувати диню і кавун

Не їжте так ніколи: з якими продуктами не можна поєднувати диню і кавун



Після прийому їжі ми часто з'їдаємо на десерт кавун чи диню. Але це не завжди корисно.

У дині і кавуна не бездоганна репутація.

З одного боку - диня дуже корисна, в ній багато заліза, калію і вітаміну С. Її рекомендують людям з ослабленою мозковою діяльністю, тому що в дині міститься фолієва кислота.

Кавун є джерелом вітаміну А, який сприяє виробленню колагену і еластину, в ньому міститься антиоксиданти. Вживання кавуна в їжу позитивно позначається на роботі серця і м'язової системи.

Перевагою обох плодів є те, що вони містять мало калорій.

І іншого боку, диню не рекомендують хворим на цукровий діабет через велику кількість цукру, а також людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, виразкову хворобу шлунка, вагітним або жінкам, які годують грудьми.

Багато хто вважає, що диня - дуже важкий продукт, несумісний з будь-якими іншими. Щоб шлунок не перевантажувався, їсти її краще в проміжках між прийомами їжі і бажано невеликими порціями.

І кавун, і диня не затримуються надовго в шлунку, солодкі плоди знаходяться там лічені хвилини, а потім майже відразу переходять в кишечник, де і відбувається основне перетравлення.

Якщо ж з'їсти їх разом з іншими продуктами, поєднуючи, наприклад, з м'ясом, починаються процеси бродіння і гниття. Порушується мікрофлора, що і призводить до неприємних наслідків, таких як тяжкість, діарея або нудота.

З якими продуктами не варто їсти диню і кавун

Диню і кавун не можна поєднувати з молоком і кисломолочними продуктами. Може виникати нетравлення або здуття, ефект проносного.

Диню не можна поєднувати з алкоголем. Отримайте той же ефект тривалого нетравлення.

Диню і кавун не можна їсти, запиваючи холодною водою. Це може привести до бродіння, колік і діареї.

Диню не можна їсти з медом. Є думка, що ці два продукти здатні склеюватися в масу, яка може викликати непрохідність в кишечнику, так званий заворот кишок. Крім того, таке поєднання може різко підвищити рівень глюкози в крові.

Не можна їсти дині та кавуни натщесерце. Результатом може стати нетравлення, кольки, болі в животі та інші проблеми з травленням.

Дієтологи радять вживати кавун не пізніше, ніж за п'ять годин до сну.



Повернутися назад