RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Селера омолоджує та зміцнює імунітет

Селера – дивовижна рослина, яку народні цілителі вважають джерелом здоров’я. Вона містить багато важливих мінеральних речовин, зокрема калій, цинк, кальцій, залізо, фосфор, магній, вітамін C, вітаміни групи B, РР, Е і провітамін А.

Природний підсилювач смаку й запаху

– Селера має очищувальну, омолоджувальну і загальнозміцнювальну дію. Ця рослина – афродизіак (підсилює сексуальний потяг), збільшує розумову й фізичну активність, а також підсилює загальний тонус організму. Має сечогінну дію, регулює артеріальний тиск, зміцнює імунітет, – говорить Наталія ІФТЕМІЧУК, терапевт міської поліклініки №2. – Якщо додати селеру до їжі, вона сприятиме кращому виробленню шлункового соку, допоможе засвоїти білки, запобігатиме скупченню газів.

Дехто не любить селеру через специфічний запах і смак. Однак більше ефірної олії міститься в насінні, менше – в корінні, зелень – десь посередині. Тому якщо не любите запах селери, споживайте коренеплоди.

Їсти селеру можна повністю: корінь найчастіше варять або запікають, стебло вживають у сирому вигляді або варять, смажать, листя – використовують як зелень, насіння – як приправу. Стебло селери містить велику кількість солі. Тому його можна використовувати замість солі.

У селері міститься органічна глютамінова кислота, яка дозволяє використовувати її у кулінарії як нешкідливий підсилювач смаку й запаху.

Допомагає схуднути

Учені запевняють, що селера – натуральний спалювач жиру, який має "негативну калорійність", тобто при її вживанні організм отримує менше калорій, ніж витрачає.
Існує дієта, яка називається "Суп із селери". Розрахована вона на тиждень.

Сім днів рекомендують харчуватися будь-якими овочами, крім картоплі, і фруктами, крім бананів і винограду, пити мінеральну негазовану воду або чисту питну воду без обмежень. Але найголовніше – потрібно щодня з’їдати тарілку супу із селери. Рецепт супу розробили американські хірурги для того, щоби за допомогою цієї страви огрядні пацієнти могли перед операцією скинути зайву вагу. Цей суп також називають жироспалювальним. (Л. Токарюк)

Рецепт супу із селери:

400 г стебел селери;
6 середніх цибулин;
500 г капусти;
3 свіжі або консервовані помідори;
2 стручки зеленого
солодкого перцю;
чорний мелений
перець; сіль;
3 літри води.

Овочі вимити, обсушити, почистити, подрібнити. Залити водою, посолити й поперчити за смаком. Покласти посуд на сильний вогонь, довести до кипіння і кип’ятити протягом 10 хвилин. Потім зменшити вогонь
і варити, доки всі овочі не будуть м’які.
27-05-2011, 16:30
Коментарів 0 Переглядів 8 598

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.