Селера омолоджує та зміцнює імунітет

Здоров'я
8 642
0
Селера – дивовижна рослина, яку народні цілителі вважають джерелом здоров’я. Вона містить багато важливих мінеральних речовин, зокрема калій, цинк, кальцій, залізо, фосфор, магній, вітамін C, вітаміни групи B, РР, Е і провітамін А.

Природний підсилювач смаку й запаху

– Селера має очищувальну, омолоджувальну і загальнозміцнювальну дію. Ця рослина – афродизіак (підсилює сексуальний потяг), збільшує розумову й фізичну активність, а також підсилює загальний тонус організму. Має сечогінну дію, регулює артеріальний тиск, зміцнює імунітет, – говорить Наталія ІФТЕМІЧУК, терапевт міської поліклініки №2. – Якщо додати селеру до їжі, вона сприятиме кращому виробленню шлункового соку, допоможе засвоїти білки, запобігатиме скупченню газів.

Дехто не любить селеру через специфічний запах і смак. Однак більше ефірної олії міститься в насінні, менше – в корінні, зелень – десь посередині. Тому якщо не любите запах селери, споживайте коренеплоди.

Їсти селеру можна повністю: корінь найчастіше варять або запікають, стебло вживають у сирому вигляді або варять, смажать, листя – використовують як зелень, насіння – як приправу. Стебло селери містить велику кількість солі. Тому його можна використовувати замість солі.

У селері міститься органічна глютамінова кислота, яка дозволяє використовувати її у кулінарії як нешкідливий підсилювач смаку й запаху.

Допомагає схуднути

Учені запевняють, що селера – натуральний спалювач жиру, який має "негативну калорійність", тобто при її вживанні організм отримує менше калорій, ніж витрачає.
Існує дієта, яка називається "Суп із селери". Розрахована вона на тиждень.

Сім днів рекомендують харчуватися будь-якими овочами, крім картоплі, і фруктами, крім бананів і винограду, пити мінеральну негазовану воду або чисту питну воду без обмежень. Але найголовніше – потрібно щодня з’їдати тарілку супу із селери. Рецепт супу розробили американські хірурги для того, щоби за допомогою цієї страви огрядні пацієнти могли перед операцією скинути зайву вагу. Цей суп також називають жироспалювальним. (Л. Токарюк)

Рецепт супу із селери:

400 г стебел селери;
6 середніх цибулин;
500 г капусти;
3 свіжі або консервовані помідори;
2 стручки зеленого
солодкого перцю;
чорний мелений
перець; сіль;
3 літри води.

Овочі вимити, обсушити, почистити, подрібнити. Залити водою, посолити й поперчити за смаком. Покласти посуд на сильний вогонь, довести до кипіння і кип’ятити протягом 10 хвилин. Потім зменшити вогонь
і варити, доки всі овочі не будуть м’які.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

10:38
Жив театром: сьогодні - 90 років з дня народження Анатолія Литвинчука
10:19
Горіли житлові будинки: на Буковині за минулу добу рятувальники ліквідували 12 пожеж
09:59
В Україні стрімко дорожчає один із молочних продуктів
09:38
Команда Трампа впевнена, що зможе закінчити війну наступного тижня
09:17
Субсидія на оренду житла 2025. Куди звернутися за призначенням та які документи потрібні
08:55
Більшість забуває: чому потрібно замочувати рис перед приготуванням
08:37
За минулу добу на фронті - 112 боєзіткнень. ЗСУ знищили ще 1180 окупантів
08:19
Нічна атака росіян: у низці областей України оголошували повітряну тривогу через загрозу ударних БПЛА
08:00
Яке свято 23 лютого в Україні та світі: заборони, традиції, народні прикмети
07:45
Діти створюють пристрої для військових та смертельна ДТП на Руській: головні новини 22 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 23 лютого не буде світла
07:00
Погода на Буковині 23 лютого
02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
22:10
"Так несподівано": померла багаторічна завідувачка терапевтичного відділення лікарні на Буковині
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм