RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Питання схуднення часто зводиться до дискусії про жири та вуглеводи. Однак справа значно складніша, і справа тут не в окремих нутрієнтах, а у типі їжі, яку ми обираємо. Насправді їжа, яку ми їмо, визначає, скільки калорій отримаємо, як швидко відчуємо насичення і скільки корисних речовин засвоїть наш організм.

Про це розповідає нутриціолог Віктор Мандзяк у Facebook.



На що звернути увагу при схудненні



Їжа, створена природою

У природі їжа - це не щось створене спеціально для нас. Різні організми (рослини, тварини) існують та містять поживні речовини, які необхідні для їх власних біохімічних процесів. Але завдяки тому, що наші потреби схожі, ці речовини підходять і нам. Фрукти, овочі, нежирне м'ясо, риба, яйця всі ці продукти:

Містять небагато калорій і при цьому добре насичують, адже заповнюють шлунок об’ємом, а не калорійністю.

Багаті на харчові волокна, що сповільнюють засвоєння калорій, подовжують відчуття ситості та сприяють здоровому травленню.

Мають високий вміст білка (особливо ті, що "бігали" чи "плавали"), який добре насичує і необхідний для життєво важливих функцій організму.

Містять природні вітаміни та мінерали, важливі для нашого здоров’я.

Таким чином, їжа "від природи" - насичувальна, з нею важко переїсти, вона забезпечує нас корисними речовинами та має низьку калорійність.

Яку їжу уникати при схудненні



Їжа, створена людиною

Продукти, виготовлені людиною для продажу, розраховані на максимальну привабливість, і смак для більшості людей означає калорійність. Звідси ресторанні страви, швидкоїжа, снеки - всі вони, як правило, містять багато жирів, цукру, мало харчових волокон і тому легко провокують переїдання. Крім того, харчова промисловість часто видаляє корисні волокна, збагачує продукти цукром та жирами, що робить їх насиченими калоріями, але бідними на поживні речовини.

Замість того щоб зосереджуватися на конкретних нутрієнтах, як жири чи вуглеводи, варто звернути увагу на тип їжі у вашому раціоні. Основою харчування має бути цільна, натуральна їжа, створена природою, з мінімальною обробкою. У вашій дієті вона має становити основну частину, тоді як калорійні "ласощі" (шоколадки, снеки, напої) - лише 20-30% від усіх спожитих калорій. Такий баланс допоможе підтримувати вагу та здоров’я без надмірного обмеження або виснажливих дієт.


Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
12-11-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 1 235

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.