RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Скільки сиру потрібно їсти в день: відповідь дієтолога


Молочні подукти приносять користь організму. Це — загальноприйняте твердження, втім, усе більше дослідників і лікарів заперечують цю ідею, кажучи, що людині, ймовірно, взагалі не потрібні молочні продукти.

Про це пише CBS News.



Що стосується певних поживних речовин у молочних продуктах, це правда, що вони не потрібні, сказав доктор Даріуш Мозаффаріан, кардіолог і професор медицини та дієтології в медичній школі Тафтса.

"Нам, мабуть, не потрібен увесь кальцій і вітамін D з молочних продуктів. Існують інші джерела, які ви можете мати, рослинні альтернативи, які доповнюють кальцій або вітамін D, що призвело до поміркованості щодо рекомендацій конкретно молочних продуктів", - каже експерт.

За його словами, як і будь-яку іншу їжу, ви можете виключити будь-яку їжу і "при цьому створити здорову дієту, тож вам не потрібно їсти молочні продукти". Так, дієтичні рекомендації щодо молочних продуктів, які пропагують їсти три порції на день, зосереджені на варіантах з низьким вмістом жиру, "базуються на надто спрощених теоріях про декілька поживних речовин, які нам потрібні".

Мозаффаріан назвав деякі приклади переваг молочних продуктів:

Він рекомендує щодня вживати одну порцію несолодкого йогурту та сиру.

"Це більше для серцево-метаболічних переваг, ніж для кальцію та вітаміну D. Протягом багатьох років ми рекомендували знежирені молочні продукти, які не дуже смачні. І я кажу людям, поки ми не отримаємо більше доказів, прямо зараз вибирайте нежирні або цільні жири, залежно від того, що вам більше подобається", - резюмував дієтолог.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Молоко пов’язане зі зниженням ризику високого кров’яного тиску та меншим ризиком інсульту;
Сир і йогурт знижують ризик діабету;
Всі молочні продукти пов’язані зі збільшенням м’язової маси та зменшенням маси жиру.
"Ці переваги, здається, насправді не пов’язані з традиційним вмістом жиру, кальцію чи вітаміну D, а пов’язані з іншими речами, наприклад, ферментацією сиру чи пробіотиками в йогурті. Пробіотики в йогурті корисні для нашого кишкового мікробіому та, ймовірно, знижують ризик діабету. А сир насправді є найбільшим ферментованим продуктом, який споживають у Сполучених Штатах, і ми дізнаємося про користь для здоров’я ферментованих продуктів, таких як кімчі чи квашена капуста", - сказав експерт.
28-09-2024, 12:23
Коментарів 0 Переглядів 1 284



Присутні віддали шану загиблим Героям Олександру Щербанюку та Василю Аксенину та відслужили молебень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!