Скільки сиру потрібно їсти в день: відповідь дієтолога

Здоров'я
1 623
0

Молочні подукти приносять користь організму. Це — загальноприйняте твердження, втім, усе більше дослідників і лікарів заперечують цю ідею, кажучи, що людині, ймовірно, взагалі не потрібні молочні продукти.

Про це пише CBS News.



Що стосується певних поживних речовин у молочних продуктах, це правда, що вони не потрібні, сказав доктор Даріуш Мозаффаріан, кардіолог і професор медицини та дієтології в медичній школі Тафтса.

"Нам, мабуть, не потрібен увесь кальцій і вітамін D з молочних продуктів. Існують інші джерела, які ви можете мати, рослинні альтернативи, які доповнюють кальцій або вітамін D, що призвело до поміркованості щодо рекомендацій конкретно молочних продуктів", - каже експерт.

За його словами, як і будь-яку іншу їжу, ви можете виключити будь-яку їжу і "при цьому створити здорову дієту, тож вам не потрібно їсти молочні продукти". Так, дієтичні рекомендації щодо молочних продуктів, які пропагують їсти три порції на день, зосереджені на варіантах з низьким вмістом жиру, "базуються на надто спрощених теоріях про декілька поживних речовин, які нам потрібні".

Мозаффаріан назвав деякі приклади переваг молочних продуктів:

Він рекомендує щодня вживати одну порцію несолодкого йогурту та сиру.

"Це більше для серцево-метаболічних переваг, ніж для кальцію та вітаміну D. Протягом багатьох років ми рекомендували знежирені молочні продукти, які не дуже смачні. І я кажу людям, поки ми не отримаємо більше доказів, прямо зараз вибирайте нежирні або цільні жири, залежно від того, що вам більше подобається", - резюмував дієтолог.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Молоко пов’язане зі зниженням ризику високого кров’яного тиску та меншим ризиком інсульту;
Сир і йогурт знижують ризик діабету;
Всі молочні продукти пов’язані зі збільшенням м’язової маси та зменшенням маси жиру.
"Ці переваги, здається, насправді не пов’язані з традиційним вмістом жиру, кальцію чи вітаміну D, а пов’язані з іншими речами, наприклад, ферментацією сиру чи пробіотиками в йогурті. Пробіотики в йогурті корисні для нашого кишкового мікробіому та, ймовірно, знижують ризик діабету. А сир насправді є найбільшим ферментованим продуктом, який споживають у Сполучених Штатах, і ми дізнаємося про користь для здоров’я ферментованих продуктів, таких як кімчі чи квашена капуста", - сказав експерт.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим