
Титул "найздоровішого" хліба часто приписують виробам на заквасці. Однак, експерти з Британського фонду серця дійшли висновку, що справжнім переможцем є інший вид.
Про це пише radioclub.ua
Хоча хліб на заквасці вважають "живим" продуктом, експерти стверджують: корисні бактерії та дріжджі гинуть під час випікання. Отже, його вплив на мікрофлору кишківника є швидше міфом.
Крім того, більшість заквасок готують із білого борошна, де мало клітковини. Через це такий хліб не забезпечує тривалої ситості та може швидше підвищувати рівень глюкози в крові.
Дієтологиня Вікторія Тейлор рекомендує обирати цільнозерновий хліб як основний вибір на щодень. Його переваги очевидні:
• Багатий на клітковину: Містить удвічі більше клітковини, ніж білий хліб. Це сприяє здоровій роботі кишківника та довше зберігає відчуття ситості.
• Регулює цукор: Завдяки низькому глікемічному індексу, він повільно підвищує рівень глюкози, зменшуючи коливання інсуліну.
• Знижує холестерин: Цілісні злаки містять розчинну клітковину (бета-глюкани), яка зв'язує холестерин у кишківнику, перешкоджаючи його всмоктуванню та знижуючи ризик утворення бляшок у судинах.
• Бореться із запаленням: Зменшує запальні процеси в організмі — ключовий чинник розвитку серцево-судинних захворювань.
• Живить серце: Містить антиоксиданти, магній та вітаміни групи B, які підтримують еластичність судин, покращують роботу серцевого м'яза та нормалізують тиск.
Експертка радить: "Обираючи хліб, звертайте увагу не лише на напис „закваска“, а й на тип борошна та вміст солі".
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram







