DataLife Engine > новини / Здоров'я > Назвали найкорисніший хліб, який контролює тиск, холестерин та рівень цукру в крові

Назвали найкорисніший хліб, який контролює тиск, холестерин та рівень цукру в крові

Хліб


Титул "найздоровішого" хліба часто приписують виробам на заквасці. Однак, експерти з Британського фонду серця дійшли висновку, що справжнім переможцем є інший вид.

Про це пише radioclub.ua



Хоча хліб на заквасці вважають "живим" продуктом, експерти стверджують: корисні бактерії та дріжджі гинуть під час випікання. Отже, його вплив на мікрофлору кишківника є швидше міфом.

Крім того, більшість заквасок готують із білого борошна, де мало клітковини. Через це такий хліб не забезпечує тривалої ситості та може швидше підвищувати рівень глюкози в крові.

Дієтологиня Вікторія Тейлор рекомендує обирати цільнозерновий хліб як основний вибір на щодень. Його переваги очевидні:

• Багатий на клітковину: Містить удвічі більше клітковини, ніж білий хліб. Це сприяє здоровій роботі кишківника та довше зберігає відчуття ситості.

• Регулює цукор: Завдяки низькому глікемічному індексу, він повільно підвищує рівень глюкози, зменшуючи коливання інсуліну.

• Знижує холестерин: Цілісні злаки містять розчинну клітковину (бета-глюкани), яка зв'язує холестерин у кишківнику, перешкоджаючи його всмоктуванню та знижуючи ризик утворення бляшок у судинах.

• Бореться із запаленням: Зменшує запальні процеси в організмі — ключовий чинник розвитку серцево-судинних захворювань.

• Живить серце: Містить антиоксиданти, магній та вітаміни групи B, які підтримують еластичність судин, покращують роботу серцевого м'яза та нормалізують тиск.

Експертка радить: "Обираючи хліб, звертайте увагу не лише на напис „закваска“, а й на тип борошна та вміст солі".

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад