RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Сексуальні розлади "помолодшали". Найчастіше це пов’язано із захворюваннями сексуальної системи. Однак є й інші аспекти, на які варто звернути увагу чоловікам.

– Нині не використовують термін "імпотенція", – говорить професор Валерій ЗАЙЦЕВ, уролог медичного центру "Мавекс-медицина". – До того ж, між абсолютним здоров’ям чоловіка й абсолютною неможливістю мати статеві стосунки є певні проміжні етапи. Тому нині вживають термін "сексуальна дисфункція".

Серед основних сексуальних розладів виділяють як еректильну дисфункцію (неспроможність досягти ерекції), так і передчасну еякуляцію (від моменту збудження до моменту еякуляції минає дуже короткий час).

– Це може бути одна-три хвилини, – пояснює Валерій Іванович. – Тривалість статевого контакту понад п’ять
хвилин вважають нормою. Якщо ж він триває менше п’яти хвилин, це вже проблема. Адже зрозуміло, що жінка за цей час не досягає оргазму. Це спричинює стресову ситуацію як у чоловіка, так і у його партнерки.

Розрізняють фактори ризику, які провокують сексуальні розлади.

 Вік – основний фактор ризику. "Доведено, що у чоловіків віком 40-70 років поширення статевої дисфункції становить 52 відсотки. Порушення ерекції виникає у 25-30 відсотків чоловіків середнього віку. З віком воно збільшується", – зазначає Валерій Зайцев.

 Серцево-судинні захворювання. Простежується чіткий зв’язок між проблемами серцево-судинної системи та сексуальними. У "сердечників" дуже часто виникають зміни у судинах статевого члена, порушується кровообіг. Внаслідок цього виникають проблеми з ерекцією.

 Надмірна вага тіла і фізична активність. "Вагу тіла вимірюють за допомогою індексу маси тіла І (індекс маси тіла) = m (маса тіла в кілограмах) / h2 (зріст у метрах у квадраті). Якщо індекс маси тіла понад 30, це свідчить про ожиріння. Якщо понад 26 – про надмірну вагу, – говорить Валерій Зайцев. – Люди, у яких індекс маси тіла вищий 30, потрапляють до групи ризику".

Щодо фізичної активності, то науковці довели, що хоча би 1,5-2 години на тиждень занять фізичними вправами зменшують вірогідність виникнення різноманітних захворювань, у тому числі пов’язаних з еректильною функцією. "Часто запитую своїх пацієнтів, скільки разів на тиждень чи на день вони пітніють, – каже Валерій Іванович. – Фізичні вправи – це не прибивання цвяхів до стіни чи встановлення полички. Йдеться про фізичну активність, яка потребує інтенсивного руху. Це може бути футбол, баскетбол, волейбол, робота у тренажерному залі, звичайний біг тощо".

 Приймання медичних препаратів. За словами лікаря, нині чітко виділено групу препаратів, які можуть спричинювати проблеми з ерекцією. Це насамперед препарати для лікування серцево-судинних хвороб, препарати, які знижують артеріальний тиск, антидепресанти, заспокійливі, гормональні медикаменти. Тому велике значення має досвід і розуміння кардіолога або сімейного лікаря, який призначає ці препарати пацієнтові. Старі препарати, які використовували раніше, більш негативно впливають на сексуальну функцію чоловіків. Натомість сучасні препарати мають менше побічних дій. Тому дуже важливе значення має підбір певного препарату для конкретного пацієнта.

"Правильне лікування серцево-судинних захворювань, безсумнівно, покращує загальний стан пацієнта і сексуальну функцію, – зауважує лікар. – З іншого боку, нині є багато даних про те, що проблеми з ерекцією у чоловіків старшого віку (після 50 років) можуть бути першою ознакою проблем серцево-судинних. Крім того, доведено, що чоловіки старшого віку, які мають кращу сексуальну функцію і довше її зберігають, рідше стикаються із серцево-судинними проблемами".

 Проблеми із сечовипусканням. Серед чоловіків приблизно половина має проблеми із сечовипусканням. Чим більше проблем із сечовипусканням, тим частіше виникають проблеми сексуальні. Правильне й вчасне лікування хвороб сечовипусканням певним чином покращує сексуальні функції.

 Наркотики, паління. "Тривале паління призводить до проблем із судинами, нервовою системою тощо. Це все впливає на сексуальну функцію, – пояснює лікар. – Зловживання пивом також може негативно впливати на різні аспекти життя, зокрема і на сексуальну функцію. Річ у тім, що шкідливе не стільки пиво, скільки продукти, які з ним вживають: чіпси, креветки, горішки та інші шкідливі продукти. Вони містять багато шкідливих домішок. Пристрасть до алкоголю – не нормально. Але у невеликих кількостях, особливо натуральне червоне вино, сприяє нормалізації сексуальної функції та серцево-судинної системи".

– Сексуальна функція – парна. Тому дуже багато залежить також від жінки, – пояснює Валерій Зайцев. – У разі певних проблем жінка повинна підтримати чоловіка. Якщо виникають негативні нюанси, раджу звернутися до лікаря, адже причини еректильної дисфункції можуть бути і гормональні, і психологічні, й іншого походження, а лікують їх по-різному. 
21-10-2010, 10:45
Коментарів 0 Переглядів 2 901

Теги -
34-річна жінка вдова та самостійно виховує п’ятьох малолітніх дітей

Одного з них, Віктора Дударя, на жаль, уже немає...

Бригада під його командуванням отримала до бойового прапора стрічку “Буковинська”.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 1 жовтня, відомому чернівчанинові виповнилося би 60 років


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.