RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Жовтень – пік збирання обліпихи – чемпіона із вмісту головного ворога застуди – вітаміну С. Ці ягоди можна використовувати не лише для лікування ГРВІ. Про цілющі властивості осінніх ягід розповідає Наталія ІФТЕМІЧУК, терапевт міської поліклініки №2.

Калина –
жіноча ягода


За словами Наталії Василівни, тим, хто потерпає від жіночих захворювань, потрібно щодня пити калиновий чай. Для його приготування потрібно 20 ягід потовкти, залити окропом, додати мед за смаком. Цей чай корисний також сердечникам, хворим на гіпертонію. І, звичайно, калиновий чай – чудова профілактика застуди. Якщо відчуваєте перші симптоми застуди, необхідно приготувати особливий калиновий чай.

– У літрову кружку поставте кілька гілочок калини. Важливо використовувати не лише ягоди, але й самі гілочки – у них теж містяться корисні речовини, і залийте це все окропом, – радить Наталія Іфтемічук. – Коли вода буде теплою, додайте столову ложку меду й ложку горілки. Випийте цей чай перед сном і одразу лягайте у ліжко. Наступного дня, якщо застуду не запущено, прокинетеся здоровими.

Застосовувати калину можна й зовні – для компресів під час лікування мастопатії. Калинове пюре, приготовлене з 20 ягід, викласти на ганчірку і прикласти компрес на ущільнення на дві години. Після цього можна на це саме місце прикласти на дві години шматок сала. Робити такі компреси потрібно до повного зникнення ущільнень, але попередньо варто порадитися з лікарем і не нехтувати призначеним лікуванням.

Кизил –
для кишечнику


У кизилі дуже багато пектинів, які сприяють нормальній роботі кишечнику, вітаміну К, що очищує кров, біофлавоноїдів – могутніх природних антиоксидантів. Доки триває сезон кизилу, намагайтеся з’їдати щодня по 20 ягід. Можна з нього приготувати і варення. Кизил дуже корисно їсти з кісточками. Доведено, що вони чудово розчиняються в кишечнику. "Раджу зробити такі ліки: берете кілограм кизилу, миєте його і складаєте в трилітрову банку, додаєте склянку меду, по півлітра окропу й коньяку і настоюєте місяць, – каже Наталія Іфтемічук. – Тим, у кого проблеми з кишечником, потрібно пити ці ліки по столовій ложці тричі на день".

В обліписі – вітамін С

В обліпиховій олії – максимальна концентрація корисних речовин. Для її приготування подрібніть спілі ягоди обліпихи, залийте такою самою кількістю оливкової олії, перемішайте й потримайте на водяній бані 30 хвилин. Приймати таку олію потрібно по 1 ч. л. двічі-тричі день за 30-40 хвилин до їди. Це чудова профілактика застуди, адже в обліписі дуже багато вітаміну С.

Глід допоможе серцю

На глід потрібно звернути увагу тим, хто потерпає від серцево-судинних хвороб. До того ж, глід чудово омолоджує. Отож якщо хочете омолодитися й допомогти своєму серцю, спробуйте наступний рецепт. "Кілограм глоду в поліетиленовому мішечку покласти в морозильну камеру, залишити там на ніч. Наступного дня на секунду ягоди покласти в окріп, щоби вони розмерзли, і протерти через сито. Утвориться желеподібна маса. Додаємо мед у співвідношенні один до одного, добре перемішуємо й кладемо в холодильник", – поділилася секретом Наталія Іфтемічук. Цю масу варто їсти по чайній ложці тричі на день. Глід можна приготувати, як і кизил: наповнити ним трилітрову банку, додати туди коньяк, окріп, мед, настоювати суміш місяць. (Л. Токарюк)
21-10-2010, 09:45
Коментарів 2 Переглядів 5 799

Теги -
Hаписав: Вiкторiя, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 серпня 2023 21:18
В новині:
Я обожнюю обліпиховий чай з апельсином та м'ятою. Але за застуди зазвичай Есберітокс приймаю. Він перші чихи забирає на раз!

Hаписав: Ольга, Коментарів: 0, Новин: 0, 17 листопада 2023 11:13
В новині:
При кашлі завжди калину приймаю. Вона гарна і для імунітету. А так якщо застуда тільки починається, то тут уже Есберітокс йде. Він безпечний і ставить на ноги за 3-4 дні.

34-річна жінка вдова та самостійно виховує п’ятьох малолітніх дітей

Одного з них, Віктора Дударя, на жаль, уже немає...

Бригада під його командуванням отримала до бойового прапора стрічку “Буковинська”.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 1 жовтня, відомому чернівчанинові виповнилося би 60 років


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.