RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Інсулінорезистентність, сповільнений метаболізм і небажаний набір ваги - поширені проблеми зі здоров'ям. Деякі продукти, особливо з високим вмістом рафінованих цукрів і нездорових жирів, можуть посилювати ці проблеми.

Видання She finds з'ясувало у Келсі Коста, MS, RDN, і Джессі Федер, дієтолога і персонального тренера, які чотири продукти слід виключити, щоб уникнути проблем зі здоров'ям, пише УНІАН.



Підсолоджені напої

Підсолоджені напої, включно із солодкою газованою водою, фруктовими соками та енергетичними напоями, є основним джерелом доданих цукрів у раціоні багатьох людей. Вживання цих напоїв пов'язане з розвитком інсулінорезистентності, уповільненням метаболізму і небажаним збільшенням ваги.

"Газовані напої, підсолоджені цукром, зазвичай містять дуже багато цукру і калорій", - попереджає Федер. "Вони не несуть жодної реальної поживної цінності і можуть викликати звикання через смак. Велика кількість цукру і калорій може легко додати жиру на животі і перешкодити схудненню".

Крім того, рідкі калорії часто не дають такого ж відчуття ситості, як тверда їжа, що призводить до збільшення загального споживання калорій.

Ультраоброблені продукти

Надпроцесовані продукти, такі як фастфуд, готові закуски й оброблене м'ясо, часто містять багато рафінованих цукрів, шкідливих жирів і добавок. Крім того, вони, як правило, містять багато калорій, але мало поживних речовин, що призводить до надмірного споживання порожніх калорій.

Крім того, такі продукти часто не володіють ситістю і поживними властивостями цільних продуктів, через що людина схильна переїдати і набирати вагу.

Рафіновані вуглеводи

Рафіновані вуглеводи, як-от білий хліб, пластівці з цукром і випічка з білого борошна, - це оброблені зерна, в яких відсутні необхідні поживні речовини і клітковина. Ці вуглеводи мають чіткий зв'язок із резистентністю до інсуліну, сповільненим метаболізмом і збільшенням ваги.

"Такі продукти, як білий хліб, рис і макарони, а також десерти з високим вмістом цукру, як-от кекси, печиво та цукерки, містять велику кількість перероблених вуглеводів і доданих цукрів. Ці продукти мають високий глікемічний індекс, тобто вони можуть швидко підвищувати рівень цукру в крові та сприяти розвитку інсулінорезистентності", - зазначає Коста.

Крім того, рафіновані вуглеводи часто містять мало клітковини, яка уповільнює травлення і знижує відчуття ситості, що потенційно може призвести до переїдання.

Жирна їжа

"До цієї групи входять продукти з високим вмістом насичених жирів, включно з червоним м'ясом, переробленим м'ясом, вершковим маслом і смаженими продуктами. Високий вміст шкідливих жирів може призвести до запалення і резистентності до інсуліну, що в кінцевому підсумку сприяє набору ваги", - говорить Коста.

Обмеження споживання продуктів з високим вмістом нездорових жирів і вибір на користь більш здорових джерел жирів, таких як авокадо, горіхи і жирна риба, може зіграти вирішальну роль у підтримці здорового метаболізму і управлінні вагою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-07-2024, 23:50
Коментарів 0 Переглядів 177 568


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.