5 популярних продуктів, які містять шкідливі барвники та хімікати

Здоров'я
2 029
0

Деякі продукти містять хімічні речовини та харчові барвники, які можуть бути шкідливими для здоров’я. Вживання протягом тривалого періоду часу може мати серйозніші наслідки. Тому варто знати, які продукти прибрати з раціону.

Про це повідомляє Eat This, Not That!



Цукерки

Багато варіантів цукерок містять кілька джерел харчових барвників і барвників.

Е124 - червона кошеніль міститься в цукерках, сиропах, кетчупі, консервованому лососеві, вишнях, в газованих напоях, марципанах, желе. Серед ризиків: гіперактивність, астма, кропив'янка, безсоння.

Хоча існують суперечливі дослідження навколо харчових барвників, вони не мають поживної цінності, і їх слід мінімально використовувати у вашому раціоні.

Пластівці

Зернові пластівці є традиційним сніданком для багатьох і є легкою їжею. Оскільки на ринку так багато варіантів, не всі вони створюються однаково.

У той час як одні містять велику кількість білка та клітковини, інші багато цукру та сумнівних інгредієнтів. BHT і BHA є консервантами, які додають до оброблених харчових продуктів, таких як пластівці та крекери.

Маршмелоу

Він відомий своїми яскраво-білим кольором та є ще одним джерелом харчових барвників. А що стосується кольорового маршмелоу, то в ньому ще більше харчових барвників.

Маршмелоу також насичений цукром, не містить клітковини та не містить жодних помітних мікроелементів. Попри те, що маршмелоу є популярним, варто обмежити споживання та вживати більш поживні солодощі, як-от темний шоколад і фрукти.

Батончики граноли

Такі батончики стали популярною їжею як на сніданок, так і на перекус. Це продукти з високим ступенем обробки, багато з яких містять доданий цукор, штучні ароматизатори та барвники, а також консерванти.

Замість традиційного зернового батончика оберіть варіант із більш повноцінним харчуванням і справжніми харчовими інгредієнтами.

Чипси

Чипси не тільки можуть бути джерелом калорій, але вони також можуть містити безліч штучних інгредієнтів. Яскраво-оранжевий колір багатьох чипсів часто походить від штучних барвників.

Штучні барвники містять гідрогенізовану олію, що призводить до трансжирів.

Алергія на харчові добавки та барвники

Проявляється вона негайно після вживання продукту, харчова нестерпність — через кілька годин або навіть днів. У разі алергії можуть виникати такі реакції:

висип — кропив'янка, атопічний дерматит, набряк Квінке, почервоніння, свербіж
з боку шлунково-кишкового тракту — біль в животі, нудота, блювота та діарея
з боку дихальної системи — нежить, закладеність носа, кашель, напад астми, анафілаксія

Алергію до натуральних харчових барвників та спецій виявляють після спеціальних тестів і шкірних проб.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«Росіяни шукали Бандеру й атовців»: у Чернівцях небайдужі допомогли переселенцеві, який виїхав з окупації
22 864
Планові знеструмлення: де на Буковині 21 жовтня не буде світла
8 397
У Чернівцях попрощаються із двома відважними захисниками
8 331
«У хаті рекордна температура – 10 градусів»: чернівчани скаржаться на холод у квартирах
6 567
Загинув через вогнепальне поранення: що відомо про відважного захисника з Буковини Бориса Филипчука
6 173
Таких цін ще не було: на ринках Чернівців подорожчало сало
6 056
Завтра Чернівці попрощаються з полеглим захисником Євгенієм Жаворонковим
5 413
На Буковині очікуються сильні заморозки: синоптики оголосили І рівень небезпечності
4 879
Замість бабиного літа - мороз: у Чернівцях зафіксували "мінусовий" температурний рекорд
4 788
У Чернівцях сьогодні попрощаються із трьома загиблими військовими
4 780


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.