RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Майже три роки тому родина Бураків втратила 23-річного сина, який загинув у ДТП. Відтоді їхнє життя перетворилося на суцільну судову тяганину та звернення без відповідей до чиновників різних рівнів. Батьки загиблого пройшли 35 судових засідань у судах різних інстанцій, включно із Верховним Судом. Звертались до президента та генерального прокурора. Однак остаточне рішення у справі ДТП у Мамаївцях Кіцманського району досі не прийнято.

– Першого серпня 2008 року на трасі у Мамаївцях у ДТП загинув наш син, – розповідає Іван БУРАК, батько загиблого. – Того дня він їхав зі швидкістю 48 кілометрів на годину, коли у його авто зі швидкістю 120 кілометрів врізався бетоновоз фірми "Родничок", який виїхав на зустрічну смугу.
У салоні легковика перебували син та племінник Бураків. Перший від отриманих травм помер на місці. Племінник, який сидів на передньому пасажирському сидінні, залишився живий, але тривалий час провів на лікарняному ліжку.

– Того дня ми після роботи хотіли поїхати порибалити, – пригадує Олег БУРАК. – Не встигли навіть виїхати з Мамаївців, як побачили, що щось велике летить у машину. Я відчув лише сильний удар, а потім прокинувся в лікарні. Майже місяць провів там, а потім ще два лікувався вдома.

За словами хлопця, після аварії в нього значно погіршилось здоров’я.

– Зараз часто болить голова, погіршився зір, часто не можу зосередитись.

Олегові призначили 1338 гривень компенсації.

Батько загиблого Василя стверджує, що відповідальність мали б понести як водій, так і його роботодавець.

– Вантажівка була несправною, що підтвердила відповідна експертиза, – каже Іван Васильович. – Керівництво фірми одразу намагалося звинуватити водія в тому, що машину він викрав з території самовільно. Робили це для того, щоб у справі не фігурувала юридична особа. Тобто щоби звільнити від відповідальності фірму. Водієві дали три роки. Рік він відпрацював десь на сільськогосподарських роботах у Полтавській області, після чого його відпустили. Він теж повівся не найкращим чином. До цього часу ми не почули ні від кого ні вибачень, ні слів співчуття.

Матеріальні витрати нам ніхто не компенсував. Ні за похорон, ні за машину. Племінникові за лікування призначили відшкодування 1338 гривень. Це враховуючи те, що тиждень він перебував у реанімації і місяць у лікарні.

На суди надії вже немає. Першого грудня 2010 року відбулося засідання Верховного Суду, а наступного дня троє з п’яти суддів, які приймали рішення, звільнилися. Процес остаточного ухвалення рішення постійно затягується. Подають апеляції, і кінця судовій тяганині не видно. Нас хочуть виморити постійними судовими процесами, щоби ми опустили руки і погодились на будь-яке рішення.

Позивачі підвищили фінансові вимоги до відповідача після численних судових засідань.

Потерпіла сторона вимагає понад 800 тисяч гривень.

Ми вирішили звернутися до губернатора. Перед місцевими виборами пан Папієв сказав, що він особисто відповідає за порядність, професіоналізм і людські якості депутатів першого десятка від його політичної сили. Оскільки директор "Родничка" депутат обласної ради від ПР, ми хотіли попросити Михайла Миколайовича, щоби він якимось чином вплинув на колегу по партії.

У вівторок рідні та друзі прийшли під стіни ОДА, щоби потрапити на прийом до губернатора.
Правозахисник Олексій КРИКЛИВЕЦЬ, який підтримує родичів загиблого, розповів, що пан Папієв проблемою родини Бураків перейнявся і пообіцяв спробувати допомогти.

– Михайло Миколайович уважно вислухав нас, – каже Олексій. – Було видно, що він справді перейнявся цією проблемою. Він пообіцяв, що спробує вплинути на ситуацію. Звісно, наскільки дозволяють його повноваження.

Ярослав НАЗАРКО, заступник генерального директора ТОВ "Родничок", каже, що з їхнього боку були спроби дійти консенсусу з родиною.

– Звісно, життя людини безцінне, – каже Ярослав Григорович. – Втрата сина – велике горе для родини. Чоловік, який у день трагедії був за кермом, засуджений і до нього претензій потерпілі не мають. Справа перейшла в суто фінансову площину. Зі свого боку, ми робили спроби хоч якось фінансово компенсувати нещастя потерпілим. Пропонували авто, гроші – 280 тисяч гривень, та дійти згоди так і не вдалося. Апетити позивачів ростуть із кожним днем і суми, які від нас хочуть отримати, є захмарними. Вважаю, що в таких справах остаточне рішення має приймати тільки суд. Як він вирішить, так ми і чинитимемо.
Михайло САЛІТРА
29-04-2011, 17:20
Коментарів 0 Переглядів 3 304

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!