RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Першокурсник інженерно-технічного факультету Чернівецького національного університету Іван Колодій став півфіна­-лістом третього сезону популярного шоу "Україна має талант" на телеканалі СТБ. 17-річний чернівецький бітбоксер вразив суддів імпровізацією різних музичних звуків і отримав від усіх трьох "так".

"На кастинг приїхав сам – без жодної підтримки"

Журналістам "МБ" Іван теж продемонстрував свою незвичайну майстерність. Пояснив, що з допомогою горла може не лише видавати музичні звуки, які ми чуємо, а й вигадувати нові. Хлопець жартує, що завжди носить із собою "музичний інструмент", який замінює цілий оркестр. Тому може тренуватися всюди: вдома, на вулиці.

Бітбоксом Іван почав займатися, ще навчаючись у гімназії №5. У нього було багато захоплень – волейбол, гра на гітарі. Але бітбокс все-таки подобався найбільше.

– Якось випадково я побачив в Інтернеті відео про відомого бітбоксера – чемпіона світу. Мені дуже сподобалося і теж захотілося навчитися цього, – розповів Іван. – Я переглядав відео безліч разів і повторював звуки. Потім познайомився з іншими чернівецькими бітбоксерами, яких у місті є до 20-ти, почав виступати з ними на різних концертах. Мені дуже допомогло те, що я навчався у музичній школі та грав у шкільному театрі. Тому на сцені шоу "Україна має талант" почувався досить впевнено і не відчував страху. Правду кажучи, навіть не очікував, що потраплю до півфіналу. Коли почув від усіх трьох суддів "так", сам здивувався. У шоу взяли участь п’ятеро біт­боксерів, але пройшов лише я. Я особисто переконався, що відбір відбувався чесно. Адже я приїхав на кастинг зовсім один – без жодної підтримки. Суддів уперше побачив зі сцени. Вони справді відбирають талановитих людей. І голосування та підрахунок голосів телеглядачів відбуваються відкрито.

"Мрію відкрити школу бітбоксу"

Ще 2009 року Іван взяв участь у передкастингу другого сезону шоу "Україна має талант", але тоді на нього не звернули увагу. "Після цього почав посилено готуватися до третього сезону, – зізнався хлопець. – У кастингу взяли участь декілька сотень талановитих людей з усієї України. З них вибрали 50 найкращих, які увійшли до півфіналу. Я єдиний із Чернівців потрапив туди. Одразу ж зателефонував батькам. На вокзалі мене зустрічали з кульками мої друзі. Вони так кричали, що всі пасажири зупинялися біля нас і цікавилися, що трапилося".

На інженерно-технічному факультеті ЧНУ дуже пишаються своїм талановитим студентом. "Намагаюся встигати і з навчанням, і з підготовкою до прямого ефіру шоу, – запевнив Іван. – Я не хотів стати ні юристом, ні економістом, хоча ці спеціальності нині дуже модні. Мене зацікавили новітні технології телекомунікацій. І, звичайно ж, продовжуватиму займатися бітбоксом та виступати в клубах".

Іван Колодій візьме участь у прямих ефірах шоу "Україна має талант", яке транслюють щоп’ятниці о 20.00. Отож чернівчани зможуть вболівати і голосувати за нього. З кожної десятки до фіналу відбиратимуть лише двох найкращих учасників.

– Якщо станеш переможцем і виграєш мільйон, на що його витратиш? – поцікавилися ми.

– Частину коштів витратив би на навчання та допомогу батькам, – зізнався хлопець. – А ще мрію відкрити у Чернівцях школу бітбоксу, організовувати концерти та всеукраїнські змагання бітбоксерів. 
Надія БУДНА

Довідка "МБ"

Бітбокс – мистецтво утворення та імітації ритмічних мелодій за допомогою голосу та артикуляції ротом. Найчастіше використовується як акомпанемент у хіп-хопових композиціях. Бітбокс вважають п’ятим елементом хіп-
хоп-культури. Він зародився у США наприкінці 1970-х років. Нині це захоплення досить масове серед молоді.
22-04-2011, 16:59
Коментарів 0 Переглядів 3 112

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.