Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Домашня ковбаса власного виробництва стала атрибутом святкових столів більшості мешканців сіл Буковини. Через низьку якість м’ясної продукції фірм-виробників і її подорожчання вони виготовляють ковбаси та шинку вдома.

За словами підприємця Ніни КРИВКО, яка разом із чоловіком утримує свиноферму в Нових Бросківцях, що на Сторожинеччині, майже усі її односельчани вирощують свиней, тому самі виготовляють ковбаси та шинку.

– Орієнтуємося зазвичай на покупців із райцентру, – зізнається жінка. – Більшість із них не має можливості виготовити ковбасу вдома. Адже, якщо ти живеш у квартирі – де зможеш коптити м’ясо і ковбаси? Як правило, з однієї зарізаної свині виготовляють 5-6 кілограмів ковбаси, решту м’яса теж коптять.

– Деякі люди, хто зарізав порося і виготовляє ковбасу, спеціально докуповують яловичину, – розповідає підприємець. – Без неї ковбаса буде надто жирною. Свиню теж не варто вигодовувати два-три роки – по-перше, це економічно невигідно, по-друге, з молодого поросяти (до року) ковбаси смачніші. Під час приготування допускається дотримання пропорцій м’яса свинини та яловичини – 50/50. Але ми переконалися з власного досвіду: ковбаса буде кращою, якщо вміст свинини становитиме 60-75 відсотків. При цьому м’ясо відбираємо трішки із салом, щоби ковбаса була не дуже "забита" і суха.

Пані Ніна не схвалює додавання зайвих добавок та спецій. Тільки сіль, перець та часник.

– Скільки до м’яса додавати солі, перцю та часнику, залежить від смакових уподобань споживачів, – зауважує технолог із приготування м’ясної продукції Петро ГАВРИЛЮК. – Так, деякі наші замовники для майбутніх хрестин чи весілля просять приготувати ніжні м’які ковбаси, інші – гостріші.

– Свинячі кишки, які начиняємо м’ясом, можна придбати як у спеціалізованому магазині, так і на ринках, – розповідає чоловік Ніни, підприємець Іван КРИВКО. – Закуповую їх у чернівецькому магазині – на вулиці Південно-Кільцевій. Пучок довжиною приблизно 100 метрів коштує 70 гривень. Менші пучки не продають.

Виробники домашніх ковбас зауважують: на відміну від копченого м’яса, їх слід коптити двічі (!). Причому на дровах, а не на вугіллі.
Крім затрат на м’ясо, охочим спробувати домашні ковбаси власного виробництва слід пам’ятати – щоби їх виготовити, потрібно витратити весь день.

За словами Ніни Кривко, попит на ковбаси вже є. Покупці почали запасатися м’ясною продукцію ще з минулого тижня. Деякі замовляли ковбаси та копчене м’ясо за тиждень-два наперед, щоби придбати до Великодня найсвіжіші.
Олеся ДЛУЖАНСЬКА
Автор: Наталія Шморгун

Рейтинг:
(голосів: 1)
19-04-2011, 17:52
Коментарів 0 Переглядів 4673

Теги -
Хвороба не відступає: скільки нових випадків COVID-19 виявили на Буковині за добу
Загальна кількість випадків COVID-19 від початку епідемії перевищила 18 тисяч
Оселі чернівчан можуть залишитись без тепла: «Чернівцігаз» попереджає про зрив опалювального сезону
Проблеми можуть виникнути і з підключення до газопостачання інших непобутових споживачів
На Буковині викрили банду торговців зброєю - відео
Група буковинців займалася виготовленням, переробкою та збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території України
Популярне Коментують
• Новини








Ребус  із  багатьма  невідомими
Наші вибори – то завжди певна загадка
«Ніщо так не дивує людей, як їхній вибір»
Як виявилося, темою дискусії стали вивішені на дошці оголошень листівки з кандидатами в депутати.
Найнебезпечніший – вірус тотальної брехні. Блог Ярослава Волощука
Окрім пандемії поширення коронавірусу, ми вступили у стадію масового поширення передвиборчої брехні
загрузка...
Комерційна сонячна електростанція – виграшне рішення для вашого бізнесу!*

Якщо вас зацікавило рішення економії електроенергії шляхом встановлення сонячних станцій, пропонуємо здійснити попередній розрахунок та аналіз економічного ефекту від будівництва СЕС на вашому підприємстві та розглянути різні варіанти комерційних пропозицій, надані компанією "ДімТек".
Не лише знахідка для ласунів, а й справжня природня аптека*

Іван та Юлія планують підкорити і європейський ринок.
Таксі майбутнього уже у Чернівцях! Перша екологічна служба таксі «MOEcoTAXI» вражає буковинців своїм сервісом!*

Нещодавно на Буковині з’явилася перша та поки єдина екологічна служба таксі MOEcoTAXI.