RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Черги у банківських відділеннях останніми тижнями стали звичним явищем. Нагадаємо, в грудні каси при ЖРЕПах припинили приймати комунальні платежі. Тож заплатити за компослуги стало справжньою проблемою. "МБ" з’ясував, як розрахуватися з комунальними боргами, не вистоюючи на свята в довжелезних чергах.

На пошті

У місті працює 21 відділення "Укрпошти", в кожному з них приймають усі платежі за спожиті житлово-комунальні послуги. Комісію при цьому не беруть. Із собою потрібно мати абонентські книжки.

Вдома за компослуги можуть заплатити пенсіонери. Коли до них приходять листоноші і приносять пенсію, пенсіонери можуть одразу внести платежі за квартиру. При цьому працівники "Укрпошти" видають пенсіонерам квитанції про оплату. Про це розповів начальник Чернівецької ДП "Укрпошта" Ярослав ЦЮПАК.

У банку у вихідні

Щоби зменшити черги, деякі відділення "Ощадбанку" віднедавна працюють у вихідні.

– Ми проаналізували ситуацію в районах міста, де завжди найбільше скупчення комунальних платників. Ці відділення відтепер працюють ще й у неділю, – каже начальник обласного управління Державного "Ощадбанку" Ганна ТЕСЛЮК. – Зокрема це відділення "Ощадбанку", що на вулиці Хотинській, 43, Складському провулку, 3А, та на Центральній площі, 8.

НА ЗАМІТКУ
Скільки коштують послуги банків?
Послуги установ, які приймають комунальні платежі, коштують по-різному. Це залежить від того, чи має ця установа угоду з комунальниками.

Договори з комунальними установами наразі уклали "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укрпошта" та Єдиний розрахунковий центр. Тому оплата за житлово-комунальні послуги через ці установи безкомісійна (дві гривні комісії при оплаті за газ беруть лише в "ПриватБанку"). До речі, ціну обслуговування вже включено в комунальний тариф.

Натомість у тих банківських установах, які не уклали угоди з комунальниками, беруть додаткові комісійні за прийом платежів за квартиру. Наприклад, у відділеннях "ПравексБанку" слід додатково заплатити 1% комісійних (мінімум 5 гривень за один платіж). У цьому банку запевняють, що вже ведуть переговори про укладання договорів із комунальними установами. В "Укрсиббанку" комісійні становлять 10 гривень, а в банку "Форум" – 0,5% (мінімум три гривні за один платіж).

В Єдиному розрахунковому центрі

У розрахунковому центрі на вул. Шептицького, 9, у будні заплатити за всі компослуги можна без черг. За кожен вид послуг гроші приймають в окремому кабінеті. Перевага центру в тому, що тут мають всю інформацію про кожного платника. Тож платити можна і без розрахункових книжок.

Директор комунального підприємства "Муніципальний інфоцентр" Іван ПАРАЩУК зазначив, що в розрахунковому центрі можна отримати інформацію про заборгованість і тарифи за житлово-комунальні послуги. Тут також можна вносити комунальні платежі як готівкою, так і через Інтернет.

Через Iнтернет

Платіж через Інтернет можна здійснити в будь-якому місці і в будь-який час, коли є доступ до Інтернету. У цьому випадку приймання платежів здійснюється у безготівковій формі за наявності пластикової картки.

Що треба робити:
зайти на сайт "ПриватБанку";
у меню "Інтернет-Банк" обрати закладку "Приват24";
зареєструватися в "Приват24";
обрати пункт меню "Комуналка", у якому, згідно із запропонованими командами, сформувати комунальний платіж та сплатити за послуги.

Як розповіли у "ПриватБанку", банківська комісія для клієнтів банку за такі розрахунки становить 1 гривню за один платіж. Після завершення операції зі сплати можна отримати й роздрукувати розрахунковий чек про оплату з відбитками печатки і штампа, які мають юридичну силу. Оплата таким чином триває лічені хвилини.

Через банківську картку

Маючи зарплатну чи іншу банківську картку, кошти з неї можна автоматично перераховувати на рахунок оплати за квартиру. Наразі таку послугу під назвою "Регулярний платіж" пропонує "ПриватБанк", планують її запровадити також в "Ощадбанку".

До банку потрібно прийти лише один раз, щоб укласти угоду про підключення до послуги "Регулярний платіж". З допомогою цієї послуги за житлово-комунальні послуги можна щомісяця платити без звернення до банку.

Заступник керуючого філією ВАТ "ПриватБанк" Ярослав КУЗЬМУК пояснив, що інформацію про заборгованість за житлово-комунальні послуги банку надають комунальні служби міста. Тож, маючи угоду про послугу "Регулярний платіж", у відділенні банку автоматично щомісяця стягують суму заборгованості з картки користувача. На використання послуги "Регулярний платіж" діють такі тарифи: комісію за підключення до послуги стягують із платника – 2 гривні за кожен платіж, абонплату за річне обслуговування також стягують із платника – 2 гривні щомісяця з кожного виду платежу.

В абонвідділах

За тепло можна заплатити безпосередньо у касі "Чернівцітеплокомуненерго", за воду – в касі водоканалу, а за світло – в обленерго. Гроші тут візьмуть без комісії, ще й нададуть усю інформацію про стан вашого рахунку, наявність заборгованості, тариф тощо.

Однак для цього доведеться обійти усе місто, адже установи знаходяться в різних районах,
а абонвідділ кожної служби приймає гроші лише за послуги своєї служби.

Адреси абонвідділів:
"Чернівцітеплокомуненерго" – вул. Головна, 210А;
"Чернівціводоканал" – вул. Бетховена, 3;
"Чернівціобленерго" – вул. Прутська, 23А.
Оплата через банкомат – у планах.

За житлово-комунальні послуги можна буде заплатити і через банкомат. Щоправда, ця послуга наразі лише в планах. Про це розповів заступник керуючого Чернівецькою філією ВАТ "ПриватБанк" Ярослав Кузьмук. Процедура оплати буде простою. Для цього треба буде мати картку користувача банку. А підтвердженням платежу буде чек із банкомату.
23-12-2010, 10:11
Коментарів 0 Переглядів 5 671

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!