RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«На пляжах речі виривають із рук»

Директор чернівецької компанії цифрової техніки Юрій ПАСІЧНИК виграв подорож до Бразилії та квиток на змагання "Формули-1". Путівки вартістю шість тисяч доларів розігрувала фірма-виробник комп’ютерної техніки, яка є спонсором команди-учасника гонок "Феррарі". Разом із Юрієм від України поїхали ще 14 переможців.
Переліт разом із пересадкою у Парижі тривав 15 годин. А далі Юрій вісім днів насолоджувався краєвидами Бразилії. Три дні він провів у Ріо-де-Жанейро, потім подорожував вздовж Амазонки, а далі спостерігав за гонками у Сан-Паулу.

– У Ріо-де-Жанейро ми фунікулером піднімалися на гору Корковадо до статуї Христа Спасителя, а також на гору, яку ще називають Цукровою Головою, – розповідає Юрій. – Цукрова Голова знаходиться на висоті 396 метрів над рівнем моря, з неї відкривається чудовий краєвид на місто, а також на найбільший пляж Бразилії – Копакабана. Пляж дуже чистий, пісок – білий, наче сніг. Щоправда, нас попереджали, що треба бути дуже уважними і не гуляти пляжем самим, з дорогими речами. Бо у місті висока злочинність. Просто на вулиці туристів грабують групи молодиків, яких називають піраніос. Океан біля пляжу дуже чистий, біля берега неглибоко. Щоправда, запливати далеко небезпечно, бо океанічні хвилі дуже високі. Нині у Бразилії весна, температура повітря – 25-27 градусів, води – 17-18 градусів. Для бразилійців це холодно. Вони в цей час ще не купаються.

– Я багато чув, що дівчата у Бразилії дуже вродливі. Проте переконався, що українки все ж таки найкращі, – вважає Юрій. – Більшість бразилійок – із широкими стегнами, у них це вважають нормою, а ще вони не стежать за собою.

– З Ріо-де-Жанейро ми прибули до місцини неподалік міста Манауса – столиці штату Амазонас, – продовжує мандрівник. – Тут зливаються дві річки – Ріо-Негро та Ріо-Солімоес. І саме тут бере початок Амазонка. Це місце називають "весіллям рік". Воно цікаве тим, що темна вода з Ріо-Негро та світла вода з Ріо-Солімоес хоча й поєднуються, але впродовж кількох кілометрів не змішуються – очевидно, через різні температурні режими. Це захопливе видовище – чорно-біла річка.

Також ми були на одній із річок, яка впадає в Амазонку. Точніше, самої річки ми не побачили, а лише її дно, бо вона повністю висохла. Аборигени кажуть, що давно такого не пригадують. Річки міліють через вирубування лісів та екологічні проблеми.

– Під проводом гіда з місцевого племені ми мандрували лісом вздовж Амазонки, – розповідає Юрій. – Бачили чимало різних тварин, навіть вдалося погладити мавп. Натрапили на поселення туземців. Обличчя у них розфарбовані, ноги босі, хатинки покриті соломою. Кожен із нас придбав якісь дрібнички – дерев’яні персні, коралі. А ще в дорозі ми спробували місцевої горілки – кашаси. Вона приємна на смак і недорога – літр коштує 25-29 гривень на наші гроші. Горілку заїдали українським салом.

– З Амазонки ми вирушили на гонки "Формули-1" у Сан-Паулу, – розповідає Юрій Пасічник. – Атмосфера була неймовірна! Це один із найпопулярніших видів спорту в Бразилії, і людей було надзвичайно багато, всі скандували, підтримуючи улюблену команду. За порядком стежили сотні поліцейських. Ревіння моторів було таким гучним, що доводилося кричати, щоби почути одне одного. Задля безпеки трибуни огороджено металевою сіткою. Нам дісталися найкращі місця на горі, звідки було видно майже все. Квитки на ці місця коштують півтори тисячі доларів, дешевші – від 400 доларів.

Тим, хто надумав вирушити до Бразилії, Юрій радить їхати найближчим часом, адже саме зараз там розпочинається купальний сезон. А у лютому в Ріо-де-Жанейро – карнавал.

– Щоправда, ціни у період карнавалу підвищують удвічі, – зауважує Юрій Пасічник. – А в подорож Амазонкою найкраще вирушати в період засухи. Бо коли річка розливається, з’являється багато комарів. Також у ресторанах просіть, щоби вам подавали меню англійською, щоби могли зрозуміти, що замовляєте. Інакше можуть подати перчені або солені страви. 
Галина МАРКІВ

Ціни (у доларах):
Доба у готелі – 200;
обід у ресторані – 10-50;
переліт у два боки – 1400-1500.
9-12-2010, 10:09
Коментарів 0 Переглядів 2 826

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!